Dėl skaitmeninės TV priedėlio

Diskusijos susijusios su foto, video kameromis bei vaizdo ir garso aparatūra
swiestas

Post by swiestas » 2012-06-20 17:14

Sveiki.

Futbolo čempionatas privertė susimąstyt dėl televizijos, kadangi kambarinė antena jau nelabai tenkina lūkesčius, o ir analoginė greit bus atjungta..
Tai yra dvi išeitys:
1. Kadangi name (nuosavas) yra viasat ir lėkštė pakankamai netoli nuo mano kambario, galima būtų (pats nežinau ir nesuprantu tų dalykų, čia man patarė) pirkti papildomas galvutes (kaip įsigijimo vietą minėjo prekybos centrą "gariūnai" :D) ir bandyti atsivesti prie savo tv laidus, ar;
2. Pirkti skaitmeninį priedėlį ir nesukti sau galvos? Jei šis variantas, ko man dar prie jo reikės, ar reikės priedo pirkti ir anteną? Kokie priedėliai patikimesni, geresni?

Padėkit priimti tinkamesnį sprendimą. Papildomi kanalai man nebūtini, apsieičiau ir su tais 14 nemokamų, tačiau jei nesunku pasidaryti be periodinio mokesčio, ypač su tuo "galvučių" metodu, tai kodėl gi ne.
Beje, turiu tokį aparatą - PACE MSS 1000 series, kuris buvo naudojamas taip pat palydovinei. Ar iš jo dar kažką pavyktų išpešti? Atrodo jis taip: http://www.scheida.at/scheida/Satellite ... t_rear.jpg

Ačiū!

swiestas

Post by swiestas » 2012-06-20 17:17

Nepavyko link'as :( gal šįkart pasiseks labiau.
http://www.scheida.at/scheida/Satellite ... t_rear.jpg

SB

Post by SB » 2012-06-20 17:36

Link'as nepavyko, nes čia naudojama sumauta sistema, reikia padėt būtinai tarpą įdėus linką, kitaip viską susumuos į vieną vietą. Kalbant apie problemą, nieko gero, na bent jau kanalų atžvilgiu, neišpesi. Kiek supratau, turi du televizorius ir nori antrame taip pat matyt vaizdą skaitmeninį, kaip ir tame TV, prie kurio prijungtas Viasat? Mano patarimas būtų tiesiog įsigyti anteną (jos tikrai reikės) ir praktiškai bet kokį TV priedėlį. Esmės didelės nėra, koks jis - vis tiek kanalai pas mus netransliuojami HD kokybė ir matysi visus 14 kanalų ar taip, ar taip.

swiestas

Post by swiestas » 2012-06-20 17:56

[c] SB rašė:
Link'as nepavyko, nes čia naudojama sumauta sistema, reikia padėt būtinai tarpą įdėus linką, kitaip viską susumuos į vieną vietą. Kalbant apie problemą, nieko gero, na bent jau kanalų atžvilgiu, neišpesi. Kiek supratau, turi du televizorius ir nori antrame taip pat matyt vaizdą skaitmeninį, kaip ir tame TV, prie kurio prijungtas Viasat? Mano patarimas būtų tiesiog įsigyti anteną (jos tikrai reikės) ir praktiškai bet kokį TV priedėlį. Esmės didelės nėra, koks jis - vis tiek kanalai pas mus netransliuojami HD kokybė ir matysi visus 14 kanalų ar taip, ar taip. [/c]
Na taip, norėčiau pagrinde geros kokybės vaizdo. Kokiu būdu - didelio skirtumo nematau. Antena pas mane dabar yra standartinė kambarinė, o pirkti reikės decimetrinę(ar kaip ji vadinasi)? Kaip dėl pačių antenų, kokios geresnės? Bijau, kad lauke tvirtinti man nepavyks dėl apšiltinimo, balkono neturiu, tai teks dėti vidinę. Šiuo atveju kaip dėl antenų, kokią imti? Kiek žiūrėjau, yra įvairių - su stiprintuvais ir pan, tačiau vėlgi, dėl gamintojo - ar verta atsižvelgti?

SB

Post by SB » 2012-06-20 20:18

[c] swiestas rašė:
Na taip, norėčiau pagrinde geros kokybės vaizdo. Kokiu būdu - didelio skirtumo nematau. Antena pas mane dabar yra standartinė kambarinė, o pirkti reikės decimetrinę(ar kaip ji vadinasi)? Kaip dėl pačių antenų, kokios geresnės? Bijau, kad lauke tvirtinti man nepavyks dėl apšiltinimo, balkono neturiu, tai teks dėti vidinę. Šiuo atveju kaip dėl antenų, kokią imti? Kiek žiūrėjau, yra įvairių - su stiprintuvais ir pan, tačiau vėlgi, dėl gamintojo - ar verta atsižvelgti? [/c]

Būtų geriau, jei žinočiau, kur tą anteną nori pastatyt. Jei mieste, nusipirkt tiesiog decimetrine anteną ir neturėsi visiškai jokių bėdų, gamintojas taip pat iš esmės nesvarbu. Na ta antena kainuos, man atrodo nedaug, nes vis tiek ją naudosi penkerius ar net daugiau metų, apie 50-60 litų. Nusipirkt praktiškai bet kokį priedelį (gali pirkt iš šūstrą, su HDMI jungtim ir pan., jei yra poreikis) ir matysi puikiai visus 14 nemokamų kanalų. Mes net kaime naudojam decimetrine antena už 60 litų ir nėra jokių bėdų - kokybė puiki. Ir praktiškai būtina, jei nori kokybės, ja tvirtint lauke.

swiestas

Post by swiestas » 2012-06-20 21:16

[c] SB rašė:
[c] swiestas rašė:
Na taip, norėčiau pagrinde geros kokybės vaizdo. Kokiu būdu - didelio skirtumo nematau. Antena pas mane dabar yra standartinė kambarinė, o pirkti reikės decimetrinę(ar kaip ji vadinasi)? Kaip dėl pačių antenų, kokios geresnės? Bijau, kad lauke tvirtinti man nepavyks dėl apšiltinimo, balkono neturiu, tai teks dėti vidinę. Šiuo atveju kaip dėl antenų, kokią imti? Kiek žiūrėjau, yra įvairių - su stiprintuvais ir pan, tačiau vėlgi, dėl gamintojo - ar verta atsižvelgti? [/c]

Būtų geriau, jei žinočiau, kur tą anteną nori pastatyt. Jei mieste, nusipirkt tiesiog decimetrine anteną ir neturėsi visiškai jokių bėdų, gamintojas taip pat iš esmės nesvarbu. Na ta antena kainuos, man atrodo nedaug, nes vis tiek ją naudosi penkerius ar net daugiau metų, apie 50-60 litų. Nusipirkt praktiškai bet kokį priedelį (gali pirkt iš šūstrą, su HDMI jungtim ir pan., jei yra poreikis) ir matysi puikiai visus 14 nemokamų kanalų. Mes net kaime naudojam decimetrine antena už 60 litų ir nėra jokių bėdų - kokybė puiki. Ir praktiškai būtina, jei nori kokybės, ja tvirtint lauke. [/c]
Na veiksmas praktiškai užmiesty, netoli naujosios vilnios. Bet šalia visokių stočių, antenų pilna, tai gal ir transliuoja kas netoli. Na bet esmė - miesto pakraštys :)
Na supratau, kiek mačiau iš priedėliu, kai kurie buvo su usb jungtim, tai galvoju gal net pavyktų hdd išorinį pasijungt, kadangi rodo, kad atpažįsta pagrindinius formatus (mkv, avi).. Būtų šaunu prie progos ir savo kokį filmą pažiūrėt, tai kartu ir už dvd grotuvą atstotų. Šiaip dažniausiai tokiais pardavėjais nerizikuoju, tačiau pigu.lt patraukė keletas, o ir nuolaidos dabar jiems. Na supratau, dėkui už pagalbą. Reikės bandyt pirkt ir statytis, tik dėl antenos kaip, neaišku, kadangi lauke sunkoka būtų kabinti, kai tinkuotas namas, nebent reikėtų kelis metrus laido ir link balkono sekančiame kambaryje bandyt.. kadangi, kaip suprantu, kambarinės nelabai trauktų, kai čia jau praktiškai užmiestis :)

SB

Post by SB » 2012-06-20 22:12

[c] swiestas rašė:
Na veiksmas praktiškai užmiesty, netoli naujosios vilnios. Bet šalia visokių stočių, antenų pilna, tai gal ir transliuoja kas netoli. Na bet esmė - miesto pakraštys :)
Na supratau, kiek mačiau iš priedėliu, kai kurie buvo su usb jungtim, tai galvoju gal net pavyktų hdd išorinį pasijungt, kadangi rodo, kad atpažįsta pagrindinius formatus (mkv, avi).. Būtų šaunu prie progos ir savo kokį filmą pažiūrėt, tai kartu ir už dvd grotuvą atstotų. Šiaip dažniausiai tokiais pardavėjais nerizikuoju, tačiau pigu.lt patraukė keletas, o ir nuolaidos dabar jiems. Na supratau, dėkui už pagalbą. Reikės bandyt pirkt ir statytis, tik dėl antenos kaip, neaišku, kadangi lauke sunkoka būtų kabinti, kai tinkuotas namas, nebent reikėtų kelis metrus laido ir link balkono sekančiame kambaryje bandyt.. kadangi, kaip suprantu, kambarinės nelabai trauktų, kai čia jau praktiškai užmiestis :) [/c]

Žinoma, kad gali bandyt pirkti geresnį priedelį, ką ir sakiau, su HDMI jungtim ir pažiūrėt, galbūt net filmų formatus skaitys kai kuriuos. Mano, deja, nors ir turi HDMI bei USB jungtį, tik nuotraukas terodo kaime. O kas dėl antenos, labai patartina ją lauke statyt, bet žiūrėk, kaip tau išeis.

swiestas

Post by swiestas » 2012-06-20 22:22

[c] SB rašė:
[c] swiestas rašė:
Na supratau, kiek mačiau iš priedėliu, kai kurie buvo su usb jungtim, tai galvoju gal net pavyktų hdd išorinį pasijungt, kadangi rodo, kad atpažįsta pagrindinius formatus (mkv, avi).. Būtų šaunu prie progos ir savo kokį filmą pažiūrėt, tai kartu ir už dvd grotuvą atstotų. Šiaip dažniausiai tokiais pardavėjais nerizikuoju, tačiau pigu.lt patraukė keletas, o ir nuolaidos dabar jiems. Na supratau, dėkui už pagalbą. Reikės bandyt pirkt ir statytis, tik dėl antenos kaip, neaišku, kadangi lauke sunkoka būtų kabinti, kai tinkuotas namas, nebent reikėtų kelis metrus laido ir link balkono sekančiame kambaryje bandyt.. kadangi, kaip suprantu, kambarinės nelabai trauktų, kai čia jau praktiškai užmiestis :) [/c]

Žinoma, kad gali bandyt pirkti geresnį priedelį, ką ir sakiau, su HDMI jungtim ir pažiūrėt, galbūt net filmų formatus skaitys kai kuriuos. Mano, deja, nors ir turi HDMI bei USB jungtį, tik nuotraukas terodo kaime. O kas dėl antenos, labai patartina ją lauke statyt, bet žiūrėk, kaip tau išeis. [/c]
Na dabar pagrinde ir renkuosi pagal suteikiamas funkcijas ir suteikiamą garantinį laikotarpį. Kol kas nusižiūrėjau tokį: http://pigu.lt/buitine_technika_ir_elek ... id=3265370 Visur jis tik su metų garantija, pigu.lt duoda 2 metus. Biškį rizikingi tie pigu.lt man, bet.. Aprašymuose rašo, kad net hdd išorinį įmanoma prijungt, o skaito daugelį filmų formatų. Jaučiu tokį ir imsiu. Dėl antenos reikės pagalvot dar, nes lauko ir vidaus antenos skiriasi, bet ir norisi geresnės kokybės, tai dar reikės rytoj šviežia galva nuspręst :) Ačiū už pagalbą!

foozz

Post by foozz » 2012-06-20 22:30

siaip gi nera labai jau tie brangus tv imtuvai alia media boxai kas del kambarines antenos norint geros kaina nuo 90 Lt lauko antenos kiek pigesnes o paty imtava su multimedia skaitymu laisvai galima issigyti uz 200lt http://www.televizijavisiems.lt cia labiau specializuota ir pasirinkimas nemenkas.

foozz

Post by foozz » 2012-06-20 22:39

swiestas

Post by swiestas » 2012-06-20 22:47

Na planavau šiek tiek mažiau išleisti, bet dėkui už pasiūlymą :) o, sakykim, kuo skiriasi tavo pasiulytas ir šis http://pigu.lt/buitine_technika_ir_elek ... id=3265370 ? Nes mano akim, tai praktiškai niekuo, na tik, žinoma, gamintojas kitas. Tačiau kita..? Specifikacijos praktiškai vienodos, o ar apsimoka permokėti beveik 100lt ir ar nuo to man jausis skirtumas?

foozz

Post by foozz » 2012-06-20 23:09

mano pasiulytas turi PVR (programu yrasymo) funkcija ta prasme kad gali yrasinet norima tv laida ar filma o perjunges kanala gali sau be parkiu ziuret kita laida. su pvr galima rast ir pigesniu tiesiog ymeciau pirma pasitaikiusia nuoroda

SB

Post by SB » 2012-06-21 13:44

Kaip ir sako foozz, ką minėjau ir aš, viskas pagal poreikius ir kišenę. Turėt PVR funkciją tikrai neprošal.

swiestas

Post by swiestas » 2012-06-21 14:04

Supratau, ačiū visiems už atsakymus! Pasirinkau labiau pagal kišenę :D http://www.televizijavisiems.lt/dvb-t-i ... 0-usb-pvr/ šiame puslapyje rašo, kad ir šis turi PVR funkciją, beje man jis patiko labiausiai, bei pigu.lt suteikiama jam net 2 metų garantija, kai kitur tik metai, na ir užsisakęs galiu atsiimti šiandien, tai jau užsakiau, važiuosiu atsiimti :) Beje pasiėmiau šią anteną http://pigu.lt/buitine_technika_ir_elek ... ?id=989972 kiek mačiau ir foozz'o duotame link'e apie šia anteną rašė, kad gera, tai nusprendžiau pasiimt, bet tik po laiko pastebėjau, jog labai panašios yra skytech už mažesnę kainą http://www.skytech.lt/yt2016f-outdoor-d ... 16138.html na, bet čia jau po laiko. Kai susimontuosiu parašysiu kaip viskas pavyko :)

Povilas

Post by Povilas » 2012-06-21 19:04

as tai si pasemiau http://www.televizijavisiems.lt/dvb-t-i ... imedia-hd/ tai kolkas patenkintas, TV kokybe gera, fule ziuret kitas reikalas:) yra conax korteliu skaitytuvas jei reiks ateiciai mokamos TV, coxial, HDMI, is USB skaito AVI, MKV (FAT32, NTFS) patogus meniu.
Ryzen 7 5700X+PBO , MSI B450 Tomahawk, EVGA 3080 FTW3, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, Torrent Compact Case, AW3418DW

swiestas

Post by swiestas » 2012-06-22 11:24

Na kagi, žadėjau, jog pranešiu kaip viskas gavosi :) Taigi, gavęs siuntinį kiek nustebau, nes antena yra 125cm ilgio :D prisijungiau priedėlį ir su kambarine antena pasigavau vieną kanalą - lrytas tv, kurio net normaliai nerodė. Susirinkau anteną, pastačiau vidury kambario ant lovos (beje laidų komplektacijoj nebuvo, teko naudot senus nuo kabelinės), pasijungiau - rado 52 kanalus, tarp jų visi 13 nemokamų LT kanalų (Pasirodo 14-as yra Balticum, kurį pagauna tik iš Šiaulių bokšto). Žodžiu, kanalus rodo puikiai, matyt net jei į švininę dėžę anteną įkiščiau taip pat rodytų, nes kur benusuksi, vaizdas puikus - antena brangi, bet to verta. Pasistačiau kambario kampe, visgi neteko vargų bandyt traukt į lauką. Užima daug vietos, bet ką padarysi.
Dabar dėl priedėlio - taip pat puikus. Yra ir PVR funkcija, vakar taip įsirašiau Eurotrip'ą kol žiūrėjau futbolą - kokybė irgi puiki. Priedėlis sutaikomas su 1080p, o filmų formatus atidaro visus. Kiek mačiau taip pat tiek Fat32, tiek Ntfs. Valdymas patogus, lt meniu, visi privalumai. Matyt vienintelis trūkumas - kad nėra kortelės slot'o, tačiau kai man jo neprireiks, man viskas puiku. Tai tiek, patenkintas pirkiniu, rekomenduočiau ir kitiems :) Ačiū visiems už pagalbą!

swiestas

Post by swiestas » 2012-06-22 11:28

[c] swiestas rašė:
Na kagi, žadėjau, jog pranešiu kaip viskas gavosi :) Taigi, gavęs siuntinį kiek nustebau, nes antena yra 125cm ilgio :D prisijungiau priedėlį ir su kambarine antena pasigavau vieną kanalą - lrytas tv, kurio net normaliai nerodė. Susirinkau anteną, pastačiau vidury kambario ant lovos (beje laidų komplektacijoj nebuvo, teko naudot senus nuo kabelinės), pasijungiau - rado 52 kanalus, tarp jų visi 13 nemokamų LT kanalų (Pasirodo 14-as yra Balticum, kurį pagauna tik iš Šiaulių bokšto). Žodžiu, kanalus rodo puikiai, matyt net jei į švininę dėžę anteną įkiščiau taip pat rodytų, nes kur benusuksi, vaizdas puikus - antena brangi, bet to verta. Pasistačiau kambario kampe, visgi neteko vargų bandyt traukt į lauką. Užima daug vietos, bet ką padarysi.
Dabar dėl priedėlio - taip pat puikus. Yra ir PVR funkcija, vakar taip įsirašiau Eurotrip\'ą kol žiūrėjau futbolą - kokybė irgi puiki. Priedėlis sutaikomas su 1080p, o filmų formatus atidaro visus. Kiek mačiau taip pat tiek Fat32, tiek Ntfs. Valdymas patogus, lt meniu, visi privalumai. Matyt vienintelis trūkumas - kad nėra kortelės slot\'o, tačiau kai man jo neprireiks, man viskas puiku. Tai tiek, patenkintas pirkiniu, rekomenduočiau ir kitiems :) Ačiū visiems už pagalbą! [/c]
Beje - vienas dalykas, kurį pamiršau paminėti, tai garsas atidarant kai kuriuos filmus iš HDD. Dauguma filmų rodė su garsu, tačiau keletą atidarius garso nebuvo. Nežinau nuo ko tai priklauso, gal filmai įrašyti 5.1 sistema ar pan.. Tikrai nenusimanau, tai ir nekomentuosiu, tačiau kai kuriuose filmuose, kur yra keli garso takeliai, galima pakeisti takelį ir garsas atsiranda. Tačiau patikrinęs ant namie esančio GALA priedėlio, kuriame, beje, taip pat atkuriami šie formatai ir filmus galima žiūrėti puikiai, ant tų pačių kelių filmų taip pat garso nėrą, tai gal čia ne priedėlio kaltė, o garso formato filme. Ir subtitrai yra, kelių kalbų pasirinkimas. Žodžiu, viskas puiku :))

SB

Post by SB » 2012-06-22 16:10

Buvo malonu padėti, tačiau turiu klausimą. Ir pats nusipirkčiau tokį patį pridelį kaip tu į kaimą, tačiau, ar, sakykim, skaitant MKV failus 720p/1080p kokybėje nekyla jokių problemų?

swiestas

Post by swiestas » 2012-06-22 17:56

[c] SB rašė:
Buvo malonu padėti, tačiau turiu klausimą. Ir pats nusipirkčiau tokį patį pridelį kaip tu į kaimą, tačiau, ar, sakykim, skaitant MKV failus 720p/1080p kokybėje nekyla jokių problemų? [/c]
Na nežinau, manau priklausomai nuo paties televizoriaus. Kadangi pas mane TV senukas palyginus, bet savo darbą atidirba - http://www.skelbiu.lt/pictures/televizo ... 330988.jpg štai toks. Dėl didesnių raiškų įtakos kaip ir nepastebėjau, filmus rodo be problemų net ir 720 ir 1080p, kiek išneša mano TV galimybės. O kaip dėl full hd ir panašiai ant rimtesnio TV - pakomentuoti negalėčiau :)

Crunk

Post by Crunk » 2012-06-22 19:40

o su kambarinėm antenom kas bandė tuos priedelius ziuret ?
Ryzen 7700||Be Quiet Pure Rock 2||Asrock B650 PG Lightning||Asrock RX 6750 XT||Kingston 32GB 6000MHZ 36CL||WD Black SN770 1TB + Crucial P5 Plius 1TB + Crucial MX500 1TB + Seagate Skyhawk 3TB||Be Quiet system power 600W||Fractal Design Arc Midi R2||LG UltraGear 27GP850 + AOC 24G2U||Logitech PRO X Superlight||Logitech G610

Post Reply