Ką tik įsigijau

Diskusijos apie viską
Povilas
Posts: 1037
Joined: 2009-10-28

Re: Ką tik įsigijau

Post by Povilas » 2019-08-09 20:29

BC00 wrote:
2019-08-09 20:22
Įtariu, kad valant vis tiek pasibraižys pagrindas ir tokia estetinė išvaizda ne visiems gali patikti, nors efektyvumui tai įtakos ir nedarys. Aš kažkur dar turiu HR-22 modelį su šiluminiu maišu, gaila AM4 tvirtinimo neturi tas senolis :)
Manau galima pritaikyt kazkaip:) tas senolis dar neblogai turetu ausint.
Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk, EVGA 1080 TI SC2, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, NZXT H500, BenQ EX3501R :twisted:

Siurbutis
Posts: 97
Joined: 2016-06-13

Re: Ką tik įsigijau

Post by Siurbutis » 2019-08-09 23:50

Mano taippat siandien paskutines detales atkeliavo, tikiuosi savaitgali susitvert :) Matau kad rama nebloga kaina nukirtom su kolega :)
Attachments
20190809_233810.jpg
20190809_233810.jpg (594.59 KiB) Viewed 2143 times

Povilas
Posts: 1037
Joined: 2009-10-28

Re: Ką tik įsigijau

Post by Povilas » 2019-08-10 00:25

Cia apie mano ramus? :D nu tai varlej radau pries pora savaiciu, bet rodos pinga ramai, ir visur atsiradineja, krize gal arteja, taip pat skyteke atsirado crucial P1 1TB nvme, o sake greitu metu netures.. tai nuo seniau jau pasemiau SX8200pro 512gb..
Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk, EVGA 1080 TI SC2, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, NZXT H500, BenQ EX3501R :twisted:

Inkognito
Posts: 229
Joined: 2017-09-01

Re: Ką tik įsigijau

Post by Inkognito » 2019-08-10 00:30

Povilas wrote:
2019-08-10 00:25
Cia apie mano ramus? :D nu tai varlej radau pries pora savaiciu, bet rodos pinga ramai, ir visur atsiradineja, krize gal arteja, taip pat skyteke atsirado crucial P1 1TB nvme, o sake greitu metu netures.. tai nuo seniau jau pasemiau SX8200pro 512gb..
Manau tiesiog ryzen'ų pasirodymas išlavė detales, kitaip sunkiai paaiškinama. :D
Doomie: Ryzen 2700x 4,275ghz, scythe ninja 5 cooler, 8gb 2666 kingston , gigabyte x470 aorus ultra gaming, gtx 650ti, samsung 850 evo + 2 shitty hdd, Fractal design R6 case.

Siurbutis
Posts: 97
Joined: 2016-06-13

Re: Ką tik įsigijau

Post by Siurbutis » 2019-08-10 00:35

Povilas wrote:
2019-08-10 00:25
Cia apie mano ramus? :D nu tai varlej radau pries pora savaiciu, bet rodos pinga ramai, ir visur atsiradineja, krize gal arteja, taip pat skyteke atsirado crucial P1 1TB nvme, o sake greitu metu netures.. tai nuo seniau jau pasemiau SX8200pro 512gb..
Taip apie jusu, as irgi rama is varles emiau ir taippat pries pora savaiciu, o SX8200pr taippat laukiau is skytecho savaite :\ Seip kaskoia prasta situacija su komponentais, nieko nera sandeliuose :\ Na dar man reikejo itx MB, tai ten apsoliuciai ner pasirinkimo. Dar tikiuosi kad nereikes bioso updeitint, data MB isleidimo kaip ir po reikiamo bioso. Tai va svarstau iskart ardyt darbo kompa ir kist sena cpu ar bandyt laime :)

Povilas
Posts: 1037
Joined: 2009-10-28

Re: Ką tik įsigijau

Post by Povilas » 2019-08-11 19:21

O cia ryzen 3600 normaliai kad nekrenta zemiau 3600mhz ant idle?:) sokineja 3600-4200mhz.
Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk, EVGA 1080 TI SC2, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, NZXT H500, BenQ EX3501R :twisted:

User avatar
Knocknevis
Posts: 112
Joined: 2016-06-13

Re: Ką tik įsigijau

Post by Knocknevis » 2019-08-11 19:43

Power Plan ziurint koks. Gali iki 5% minimumo pasimazint turetu but zemesnis idle clockas. Mano 2700X apie 3GHz idle laikydavo, tai plana pakoregavau dabar 2.2GHz idle.
AMD RYZEN 7 2700X|Navis Pro 240 AIO|BIOSTAR X470 GT8|Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2400/14|Radeon™ RX VEGA 56+Morpheus II @ P7-1647Mhz/1070mv Hynix HBM @ 970Mhz|ADATA XPG SX8200 480GB|WD Blue 1TB|Seasonic Focus+ Gold 850|HAF XB EVO+3xAC F12 PWM PST Intake|AAB Super Silent 20 Exhaust|D-Link DIR-882|SAMSUNG UE65NU7172

Siurbutis
Posts: 97
Joined: 2016-06-13

Re: Ką tik įsigijau

Post by Siurbutis » 2019-08-11 22:50

Povilas wrote:
2019-08-11 19:21
O cia ryzen 3600 normaliai kad nekrenta zemiau 3600mhz ant idle?:) sokineja 3600-4200mhz.
Jei isirinksi powerplana ne amd o paprasta powersave kris zemyn.
As tai kolkas padariau pastovu dazni ant 4.2 prie 1.3V
Beje ramas irgi nustacius predatoriaus 3600 timingus ir dazni veikia be problemu.

Povilas
Posts: 1037
Joined: 2009-10-28

Re: Ką tik įsigijau

Post by Povilas » 2019-08-11 23:19

Knocknevis wrote:
2019-08-11 19:43
Power Plan ziurint koks. Gali iki 5% minimumo pasimazint turetu but zemesnis idle clockas. Mano 2700X apie 3GHz idle laikydavo, tai plana pakoregavau dabar 2.2GHz idle.
Planas tai ryzen balanced. bet idomiai kartais per cpuz vcore uzkyla iki ~1.4v ant idle :D
Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk, EVGA 1080 TI SC2, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, NZXT H500, BenQ EX3501R :twisted:

Siurbutis
Posts: 97
Joined: 2016-06-13

Re: Ką tik įsigijau

Post by Siurbutis » 2019-08-11 23:55

Dar patikrinau tai paprastas balanced numeta ir uzkelia kai reikia dazni, ne power save, sumaisiau.

User avatar
Knocknevis
Posts: 112
Joined: 2016-06-13

Re: Ką tik įsigijau

Post by Knocknevis » 2019-08-12 00:57

Povilas wrote:
2019-08-11 23:19
Knocknevis wrote:
2019-08-11 19:43
Power Plan ziurint koks. Gali iki 5% minimumo pasimazint turetu but zemesnis idle clockas. Mano 2700X apie 3GHz idle laikydavo, tai plana pakoregavau dabar 2.2GHz idle.
Planas tai ryzen balanced. bet idomiai kartais per cpuz vcore uzkyla iki ~1.4v ant idle :D
Jei gerai pamenu standartinis Ryzen Balanced siek tiek aukstesnius idle daznius laiko. 1.4V idle busenoj turbut vienam ar keliems core paduoda, kuriuos boostina iki max keliom sekundem ar pan. Per HWINFO gerai matosi. Pas mane budavo taip su stock procu kai PBO ir XFR veikia. Nezinau kaip su sitais naujais CPU, bet turbut kazkas panasaus.
AMD RYZEN 7 2700X|Navis Pro 240 AIO|BIOSTAR X470 GT8|Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2400/14|Radeon™ RX VEGA 56+Morpheus II @ P7-1647Mhz/1070mv Hynix HBM @ 970Mhz|ADATA XPG SX8200 480GB|WD Blue 1TB|Seasonic Focus+ Gold 850|HAF XB EVO+3xAC F12 PWM PST Intake|AAB Super Silent 20 Exhaust|D-Link DIR-882|SAMSUNG UE65NU7172

Povilas
Posts: 1037
Joined: 2009-10-28

Re: Ką tik įsigijau

Post by Povilas » 2019-08-12 10:23

Viskas tvarkoje, su ryzen balanced, pas mane pastovei idle 4.2ghz , bet jeigu biose enablini cool n quiet funkcija tuomet idle 3.6ghz. bet man labiausiai dar noretusi pamazinti voltage, rasti stabilu, prie tu paciu dazniu, nes biose 1.48 galimas nurodytas, tai kazkaip daugokai atrodo. Jeigu mazinsiu vcore, vietoj 1.48 nustatysiu kokius ~1.38, failure atveju i biosa pakliusiu atstatyti? ar tik per reset jumperi?
Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk, EVGA 1080 TI SC2, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, NZXT H500, BenQ EX3501R :twisted:

User avatar
BC00
Posts: 2592
Joined: 2008-06-21

Re: Ką tik įsigijau

Post by BC00 » 2019-08-12 20:05

Povilas wrote:
2019-08-12 10:23
Viskas tvarkoje, su ryzen balanced, pas mane pastovei idle 4.2ghz , bet jeigu biose enablini cool n quiet funkcija tuomet idle 3.6ghz. bet man labiausiai dar noretusi pamazinti voltage, rasti stabilu, prie tu paciu dazniu, nes biose 1.48 galimas nurodytas, tai kazkaip daugokai atrodo. Jeigu mazinsiu vcore, vietoj 1.48 nustatysiu kokius ~1.38, failure atveju i biosa pakliusiu atstatyti? ar tik per reset jumperi?
Pateksi, numušus per tiek įtampą tai kažkiek atsilieps maksimaliai spartai, nes ši įtampa liečia Turbo. Idle įtampos šitaip nesumažinsi. Kol kas Idle įtampą softas teisingai sunkiai nuskaito, neva, geriausiai Ryzen Master, kuris sugeba CC6 power gaires suskaityt. Dar ir čipseto draiverius patartina turėti naujausius.

Povilas
Posts: 1037
Joined: 2009-10-28

Re: Ką tik įsigijau

Post by Povilas » 2019-08-13 14:31

BC00 wrote:
2019-08-12 20:05
Povilas wrote:
2019-08-12 10:23
Viskas tvarkoje, su ryzen balanced, pas mane pastovei idle 4.2ghz , bet jeigu biose enablini cool n quiet funkcija tuomet idle 3.6ghz. bet man labiausiai dar noretusi pamazinti voltage, rasti stabilu, prie tu paciu dazniu, nes biose 1.48 galimas nurodytas, tai kazkaip daugokai atrodo. Jeigu mazinsiu vcore, vietoj 1.48 nustatysiu kokius ~1.38, failure atveju i biosa pakliusiu atstatyti? ar tik per reset jumperi?
Pateksi, numušus per tiek įtampą tai kažkiek atsilieps maksimaliai spartai, nes ši įtampa liečia Turbo. Idle įtampos šitaip nesumažinsi. Kol kas Idle įtampą softas teisingai sunkiai nuskaito, neva, geriausiai Ryzen Master, kuris sugeba CC6 power gaires suskaityt. Dar ir čipseto draiverius patartina turėti naujausius.
daug zaisti nebandziau, bet jeigu pvz nustatineciau cpu ratio 42=4200mhz all cores, prie kokiu 1.375v, tai single core taip pat butu 4.2ghz? ir man rodos jei nustatineji voltage override, tai toks ir pasilieka (fixed) nebenusimusineja ant idle. Kolkas kiek pastebejau cinebench r15 multi test, prie ~1.35 veikia visi branduoliai ~4100 dazniais, 4200mhz veikia prie ~1.4 single core.
Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk, EVGA 1080 TI SC2, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, NZXT H500, BenQ EX3501R :twisted:

User avatar
BC00
Posts: 2592
Joined: 2008-06-21

Re: Ką tik įsigijau

Post by BC00 » 2019-08-13 15:08

Povilas wrote:
2019-08-13 14:31
BC00 wrote:
2019-08-12 20:05
Povilas wrote:
2019-08-12 10:23
Viskas tvarkoje, su ryzen balanced, pas mane pastovei idle 4.2ghz , bet jeigu biose enablini cool n quiet funkcija tuomet idle 3.6ghz. bet man labiausiai dar noretusi pamazinti voltage, rasti stabilu, prie tu paciu dazniu, nes biose 1.48 galimas nurodytas, tai kazkaip daugokai atrodo. Jeigu mazinsiu vcore, vietoj 1.48 nustatysiu kokius ~1.38, failure atveju i biosa pakliusiu atstatyti? ar tik per reset jumperi?
Pateksi, numušus per tiek įtampą tai kažkiek atsilieps maksimaliai spartai, nes ši įtampa liečia Turbo. Idle įtampos šitaip nesumažinsi. Kol kas Idle įtampą softas teisingai sunkiai nuskaito, neva, geriausiai Ryzen Master, kuris sugeba CC6 power gaires suskaityt. Dar ir čipseto draiverius patartina turėti naujausius.
daug zaisti nebandziau, bet jeigu pvz nustatineciau cpu ratio 42=4200mhz all cores, prie kokiu 1.375v, tai single core taip pat butu 4.2ghz? ir man rodos jei nustatineji voltage override, tai toks ir pasilieka (fixed) nebenusimusineja ant idle. Kolkas kiek pastebejau cinebench r15 multi test, prie ~1.35 veikia visi branduoliai ~4100 dazniais, 4200mhz veikia prie ~1.4 single core.
Išjungus Turbo bus tikrai 4,2 GHz, bet neišjungus jeigu užboostins aukščiau ir nepakaks įtampos gausi crash. Taip, su fiksuota įtampa idle įtampa nebenukrenta.

Povilas
Posts: 1037
Joined: 2009-10-28

Re: Ką tik įsigijau

Post by Povilas » 2019-08-13 23:35

windows 1903 + amd chipset drivers ( siuskites is amd.com, o ne is jusu motherboardo puslapio ) sutvarke idle voltage, dabar normaliai sokineja, naudoju ryzen power plan balanced, palikau viska stock, pabandziau cinebench r15 tai all-core teste cpu hitina 71c, single - 56c, tai cia nezinau ar gerai ar blogai:) ar dar verta is jo paskutines sultis spaust, gal kas nors irgi jau isigije ryzena 5 3600/3600x ir pabande temperaturas, ar kazkokius settingus naudoja, pasidalinkit ispudziais.
Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk, EVGA 1080 TI SC2, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, NZXT H500, BenQ EX3501R :twisted:

Siurbutis
Posts: 97
Joined: 2016-06-13

Re: Ką tik įsigijau

Post by Siurbutis » 2019-08-14 13:28

Viskas stoke R5 3600 cinebenche r15 taippat 71 :) Aidoj stress cpu/fpu/cashe 81 Zaidimuose battlefield V 66 +- kaskiek. Lockinus voltaza ant 1.3 cinebenche nukrenta iki 65.

Siurbutis
Posts: 97
Joined: 2016-06-13

Re: Ką tik įsigijau

Post by Siurbutis » 2019-08-25 16:22

Na ka, maniske MB jau istraukta rytoj vesiu i garantini, nusibaige netiketai. Viena ryta tiesiog neisijunge. :) Shit happens.

Povilas
Posts: 1037
Joined: 2009-10-28

Re: Ką tik įsigijau

Post by Povilas » 2019-08-25 16:25

Siurbutis wrote:
2019-08-25 16:22
Na ka, maniske MB jau istraukta rytoj vesiu i garantini, nusibaige netiketai. Viena ryta tiesiog neisijunge. :) Shit happens.
reset CMOS nebandei? gal per daug su bios prizaidei? :)
Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk, EVGA 1080 TI SC2, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, NZXT H500, BenQ EX3501R :twisted:

Siurbutis
Posts: 97
Joined: 2016-06-13

Re: Ką tik įsigijau

Post by Siurbutis » 2019-08-25 21:24

Povilas wrote:
2019-08-25 16:25
Siurbutis wrote:
2019-08-25 16:22
Na ka, maniske MB jau istraukta rytoj vesiu i garantini, nusibaige netiketai. Viena ryta tiesiog neisijunge. :) Shit happens.
reset CMOS nebandei? gal per daug su bios prizaidei? :)
Bandziau ir batarke buvau atjunges, galu gale permeciau viska i kita motina viskas veikia, permeciau kita cpu, rama i sita - nesikuria. Jokiu post kodu per speakeri, ledai uzgese vnz garantinis yra tai nera ko galvos sukt.

Post Reply