Turiu problemele su asus P5KPL-AM sistemine plokste.

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
Post Reply
alitta

Post by alitta » 2011-12-30 00:59

Sveiki. Turiu siokia tokia problemele su pagrindine asus plokste P5KPL-AM jinai yra nauja ir jaii turiu nusipirkes nauja procika kuris jau buvo pirktas senokai kai parejo sena plokste teko sia isigyti P5KPL-AM, bet idejus procika kazkotai neveikia? ir nezinau kas jai yra. palei aprasyma tai tas procesorius tinka tai plokstei P5KPL-AM. bet kai ijungi tai jokio vaizdo nerodo:( gal reiktu atnaujinti bios ar kad ji veiktu? ar ka daryt, dar kai pajungiau beeper tai per ji isgirdau viena pyptelejims. Aciu visiems kas gales bent kiek padeti ispresti sita problema.

powas

Post by powas » 2011-12-30 12:13

Jei pagal aprasyma roda kad turetu veikt ir dazniausiai rodo su kokia bios versija tas cpu veikia tai va bet aisku nezinai kokia versija bioso tai nelabai patikrinsi. Bet jo tikriausia kad bios reikia uz updatint. Aik is draugo cpu pasiskolink ir updatink :)

BroniusK

Post by BroniusK » 2011-12-30 13:16

Yra du budai, kaip galima patikrinti bios\'ą.
1) Pasiimti sena motininę ir nusirašyti jos pavadinimą. pvz: asus P5KPL-AM
2) Susirasti seną motininės plokštės instrukcinę knygutę ir joje susirasti bios\'o numerį.

alitta

Post by alitta » 2011-12-30 21:58

Ant plokstes radau uzlipinta toki lipduka
686
amibios
UV2003
EN26
9191
Tai kad knyguteje jokios informacijos nera apie bios versija. kai paleidi pc tai dega kartu ir power led ir hdd led lemputes. Pas mane bios mikroschema issiema is lizdo. Tai gal nuvezus i specializuota pc taisykla perprogramuotu ta bios mikroschema. Kazkada esu girdejas, kad tai atlieka jie. Ar geriau vezt su visa plokste. Na siaip geriau but rast procika su kuriuo veiktu plokste tik nezinia kokiu:( nes tu variantu labai daug yra. tai taip geriau but ir poto persirasyciau bios ir pats, jai tik tinkama turecia proca. da kazkaip nuo motinos pavadinimo P5KPL-AM toliau radau lipduka su uzrasu \\\\"V79\\\\" kaze ka tai galetu reiksti? o motinos pav pilnas P5KPL-AM rev.2.0.5G (tiksliai negaliu pasakyt del to nuliuko nes jis lygtai perbrauktas skersai isilgai o gal ir ne nes lb smulkiai parasyta, jai perbraukts tai kazkoki simboli reiskia tikriausia...)

Maestro

Post by Maestro » 2011-12-31 03:23

O seno cpu nėra? Dedi jį, pasižiūri koks bios, jei reikia atnaujini. Aišku reikėtų dar pažiūrėt ar tikrai motininė palaiko tą naują.

Crunk

Post by Crunk » 2011-12-31 10:19

jei motkė veikia tai turi rodyt bent bios vistiek ir su įdėtu cpu, bent jau man kai reikėjo atnaujint bios tai rašė tiosiog unknown cpu ar kažka panašaus bios atnaujinau ir viskas. mano nuomone, čia panašu kad motkė nelabai veikianti
Ryzen 7700||Be Quiet Pure Rock 2||Asrock B650 PG Lightning||Asrock RX 6750 XT||Kingston 32GB 6000MHZ 36CL||WD Black SN770 1TB + Crucial P5 Plius 1TB + Crucial MX500 1TB + Seagate Skyhawk 3TB||Be Quiet system power 600W||Fractal Design Arc Midi R2||LG UltraGear 27GP850 + AOC 24G2U||Logitech PRO X Superlight||Logitech G610

alitta

Post by alitta » 2011-12-31 15:56

[c] Maestro rašė:
O seno cpu nėra? Dedi jį, pasižiūri koks bios, jei reikia atnaujini. Aišku reikėtų dar pažiūrėt ar tikrai motininė palaiko tą naują. [/c] nea seno neturiu nes as motinine pirkau palei cpu kad tiktu jam.

alitta

Post by alitta » 2011-12-31 16:04

[c] Crunk rašė:
jei motkė veikia tai turi rodyt bent bios vistiek ir su įdėtu cpu, bent jau man kai reikėjo atnaujint bios tai rašė tiosiog unknown cpu ar kažka panašaus bios atnaujinau ir viskas. mano nuomone, čia panašu kad motkė nelabai veikianti [/c] Na as pries tai turejau msi p4n sli motinine plokste ir kai jam buvau nusipirkes keliu branduoliu procesoriu kuris jam netiko tai gerai kad apsiziurejau ir nunesiau laiku atgal i parde tai lt grazino. Tai tuo atveju jokiu gyvybes zenklu nerode nes nerode jokio vaizdo, kai netinka procesorius tad ir versijos nerodo bios ir kai tik idejau i ta msi p4n sli ploste tinkama proca viska rode ir bio s versija ir pats pc veikia. O kai netinkama tik isijunge pc dega power led ir hdd led ir kai nori isjunkti kompa turi kiek ilgiau laikyti mygtuka kad issijunktu pc. Tai taip buna. Tai teks kur nesti tvarkyt, kad atnaujintu bios arba bandysiiu ieskoti prociko tinkamo.

Post Reply