Renkuosi kompiuterį darbui, juo praktiškai bus dirbama vien tik office bei autocad programomis. Jokių žaidimų tikrai nežaisiu.
Pirmas klausimas: Ar verta imti kokį i5-6400 ar pakaktų AMD A10-7800, kuris ženkliai pigesnis? kiek realiai tai man turėtų įtakos sistemos greityje?
Antras su tuo susijęs klausimas su SSD ir pagrindine plokšte. Pradėjęs jo ieškotis maloniai nustebau, kad jau stipriai atpigę NVME protokolą palaikantys SSD. Bet beieškodamas info, kažkur paskaičiau, kad AMD procesorių palaikančios motininės lyg ir nelabai draugauja su šituo protokolu, ar klystu? Ir ar realiam naudojime man tas SSD būtų tikrai taip ženkliai greitesnis? nes pvz http://www.kilobaitas.lt/Kietieji_diska ... &ID=678123 skaitymo greitis 2000MB/s, kai Samsung 850 EVO >500MBs
Man programoms ir WIN iš bėdos pakaktų ir 120GB, 250GB jau tikrai per akis, nes visus duomenis laikau HDD.
Build'ui man iš principo tereikia Procesoriaus, aušintuvo, pagrindinės plokštės, SSD, bei RAM. (Manau, kad RAM daugiau nei 8GB nereikės, taip?)
Ačiū už komentarus