Turbūt nelauksiu Z2** motherboard ir imsiu kas dabar yra , kol kas du variantus išsirinkau :
1. https://www.asus.com/Motherboards/SABERTOOTH-Z170-S/" onclick="window.open(this.href);return false;
2. https://us.msi.com/Motherboard/Z170A-MP ... o-overview" onclick="window.open(this.href);return false;
Prioritetai tai , white/silver pcb ir OC galimybės . Pačiam tai asus variantas geriau atrodo .
7700K + ?
Re: 7700K + ?
Realiai kažkokių naujovių reikšmingų nežada su Z270(apart to sistemos spartintuvo su Intel Xpoint atmintimi), tai nieko blogo ir Z170 pirkt, bet tai pats viską žinai. O kodėl tu negali palaukti? Nagai niežti? :p
a.k.a. Mindaugas Klumbis
Esmė kad reiks laukt nežinia kiek mėn kol išleis būtent tokių spalvų motinines .Katonas wrote:Realiai kažkokių naujovių reikšmingų nežada su Z270(apart to sistemos spartintuvo su Intel Xpoint atmintimi), tai nieko blogo ir Z170 pirkt, bet tai pats viską žinai. O kodėl tu negali palaukti? Nagai niežti? :p
Hehe, įdomias spalvas parinkai
Bus įdomu pamatyt pilnai surinktą build'ą
Kas dėl šių dviejų motininių, tai aš kaip tik imčiau MSI, pasakysiu kodėl:
- Sabertooth apskritai nėra overclockinimui skirta motininė, ji skirta stabilumui ir ilgalaikiam darbui, turi įvairių apsaugų nuo tam tikrų aplinkos sąlygų, gerus VRM, gerą aušinimą;
- Vienintelis realus ASUS motininių pranašumas OC prasme man rodos yra patentuotas OC socket (kurio čia nėra), o be jo - jos niekuo labai neišsiskiria (nebent didesne kaina), juolab kad bent jau man jų BIOS palygint su Gigabyte yra pasigailėtinas (bet čia skonio reikalas);
- Sabertooth net nenurodo kokį RAM dažnį palaiko, bet tarp memory support radau kad didžiausias 3466, kai tuo tarpu MSI 3600;
- MSI turi 2x M2 lizdus, ASUS 1x (jeigu tas aktualu);
O šiaip tai panašios, manau nei viena labai nenusivilsi

Kas dėl šių dviejų motininių, tai aš kaip tik imčiau MSI, pasakysiu kodėl:
- Sabertooth apskritai nėra overclockinimui skirta motininė, ji skirta stabilumui ir ilgalaikiam darbui, turi įvairių apsaugų nuo tam tikrų aplinkos sąlygų, gerus VRM, gerą aušinimą;
- Vienintelis realus ASUS motininių pranašumas OC prasme man rodos yra patentuotas OC socket (kurio čia nėra), o be jo - jos niekuo labai neišsiskiria (nebent didesne kaina), juolab kad bent jau man jų BIOS palygint su Gigabyte yra pasigailėtinas (bet čia skonio reikalas);
- Sabertooth net nenurodo kokį RAM dažnį palaiko, bet tarp memory support radau kad didžiausias 3466, kai tuo tarpu MSI 3600;
- MSI turi 2x M2 lizdus, ASUS 1x (jeigu tas aktualu);
O šiaip tai panašios, manau nei viena labai nenusivilsi

i9-7980XE @ 4.8 Ghz Custom Watercooled|ASUS Rampage Apex VI X299|G.Skill Trident Z 16GB DDR4 (4200/17)|ASUS Poseidon 1080 Ti + Phanteks Glacier waterblock|Intel Optane 900p 280GB|Crucial MX300 2TB SSD Raid0|Antec HCP Platinum 1300W|EVGA DG-86 Case|Samsung U32H850 4K 32" + LG 27EA63 27"|Razer peripherals