Ar verta dasidėti 4770 į šį PC?
Sveiki. Mano PC pirktas prieš ~3metus, tad jo duomenys kai kam gal net ir šypsena sukels
O duomenys tokie: Pentium 820 D 2.8GHz, RAM 1GB. 533MHz, HD 160 GB ir Codegen M402 350W. Vaizdo plokštė šiuo metu tik integruota, PC neturbintas. Kaip manot, ar mano senukui nebus problemų susidoroti su 4770? Pačius minimalius kriterijus šiai plokštei mano PC iš bėdos lyg ir atitiktų, jei ne rekomenduojamas 450W maitinimo blokas. Pasak keletos internetinių skaičiuoklių į 400W išsitekčiau, bet dėl 350W labai didelis klaustukas. Žaidimai jei ir būtų žaidžiami, tai tik 1280x1024 rezoliucija. O gal dėtis 4670 ir nesukti galvos?

Ir aš panašios nuomonės, jog 4770 būtų tik vaikymasis naujovių, o nauda labai abejotina tokios konfigūracijos PC. Kitų daliu artimiausiu metu neplanuoju naujinti, manau nebeverta kišti pinigų į ši senuką. 4770 būtų gerai vien jau dėlto, jog nusibaigus dabartiniam PC ir perkant naują PC, 4770 galėčiau panaudoti Crossfire režimu. Kad ir praėjus metams, tokia VGA manau nebūtų labai prastas pasirinkimas. O ką manai apie 4670? 1280x1024 rezoliucijai ir su tokiam PC manau visai tiktų, bet žvelgiant į ateiti, praktiškai jokių perspektyvų panaudoti tokią plokštę naujame PC, kad ir Crossfire.. Įdomu, o kas begirdėt apie jaunėlę 4770 sesutę, įvairių portalų jau spėta pakrikštyti kaip 4750?! Kažkaip labai jau uždelsė ATI su ja. O gal ji atšaukta?
Aišku yra, PCI-e. Realiai jei PSU aukštos kokybės ir gero gamintojo, galbūt jis atlaikytų ir 4770 nes ją labiau pasimoka pirkti, jei žadi naujinti PC veliau ir dėti CF. O jei ir nepatemptų ne kažką ir kainuoja naujas PSU kurį taip pat galėsi įdėti į naują PC. 4670 tikrai neverta dėtis jei mėgsti žaidimus naujus lošti.
Motininės techninėje specifikacijoje apie RAM rašoma štai kas:
*Support for DDR2 533 MHz and DDR2 400MHz DIMMs.
*Support for up to 2GB of system memory.
Dabar yra įdėti 2x512 533MHz moduliai. Galimi du variantai: vieną dabartinį modulį mesti lauk ir įsidėti papildomą 1GB. modulį, kas sumoje reikštų 1.5GB, arba keisti abu dabartinius 2x512 modulius naujais 2x1GB 533MHz moduliais. ~40/80Lt. (už RAM) + ~300Lt. (už 4770) = ~340/380Lt. Nei labai daug, nei labai mažai.
Deft> Procesoriaus paspartinti gaila bet nepavyks, motininė plokštė su spartinimu visiškai nedraugauja. Galimi procesoriaus atnaujinimai spartesniu procesoriumi taip pat labai skurdūs, tiktai Pentium D serija. Neverta nei prasidėti.
*Support for DDR2 533 MHz and DDR2 400MHz DIMMs.
*Support for up to 2GB of system memory.
Dabar yra įdėti 2x512 533MHz moduliai. Galimi du variantai: vieną dabartinį modulį mesti lauk ir įsidėti papildomą 1GB. modulį, kas sumoje reikštų 1.5GB, arba keisti abu dabartinius 2x512 modulius naujais 2x1GB 533MHz moduliais. ~40/80Lt. (už RAM) + ~300Lt. (už 4770) = ~340/380Lt. Nei labai daug, nei labai mažai.
Deft> Procesoriaus paspartinti gaila bet nepavyks, motininė plokštė su spartinimu visiškai nedraugauja. Galimi procesoriaus atnaujinimai spartesniu procesoriumi taip pat labai skurdūs, tiktai Pentium D serija. Neverta nei prasidėti.
hmm cia tai sudominai, o tai gal tada zinot ar eitu ant sitos mb http://reviews.cnet.com/motherboards/as ... mncol;psum hd4770?