Teko domėtis Samsung 840 serijos SSD modeliais, kadangi išsiaiškinau, kad jie vieni greičiausių ir patikimiausių, ir susidūriau su dilema - ar verta pirkti 840 PRO modelį?
Kame esmė - kiek esu išsiaiškinęs, 840 EVO ir 840 PRO skiriasi sekančiais kriterijais:
1. Garantijos terminas - EVO 3 metai, PRO 5 metai (man aktualiausias kriterijus)
2. Kaina - EVO ~250lt, PRO ~370lt (taip pat svarbus aspektas)
3. RAPID technologija - EVO modelis ją turi, PRO - ne. Kiek supratau - funkcija, spartinanti read greičius.
4. Dydis - EVO 120 GB, PRO 128. (realiai jokios įtakos pasirinkimui).
Taigi iškyla klausimas - ar verta kasdieniam vartojimui - laisvalaikiui (žaidimai, naršymas internete, muzika) investuoti tuos papildomus 100+ litų ir imti 840 PRO su +2 metais garantijos, ar nekreipti į tai didelio dėmesio (kadangi teko skaityti, kad Samsung - vieni patikimiausių SSD šiuo metu) ir imti pigesnį variantą su trumpesniu garantijos terminu? Senąjį HDD, beje, paliksiu kaip talpyklą muzikai, filmams ir kt. reikmėms.
P.s. Buvau atkreipęs dėmesį į Intel 530 serijos SSD, 120 GB, kuris pagal kainą yra viduriukas tarp šių (~300lt), o ir suteikiama garantija 5 metai. Vienintelis kabliukas - sparta. Man sparta yra svarbiausias aspektas, taigi ar neatsilieka Intel 530 nuo Samsung'ų?
Gal kam teko susidurti.
Ačiū už laiką, lauksiu atsiliepimų, patirčių ir nuomonių