Misines Corsair Ramu ir Gigabytes z97x soc problemos

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
Post Reply
PCMANIAK
Posts: 23
Joined: 2013-02-17

Post by PCMANIAK » 2014-10-01 13:50

Labas tai va seniau buvo nusprogus MSI G55 Z97 viskas baiges gerai bet va dabar su nauja Gigabyte GA-Z97X-SOC apsipratau su tuo kad automatiškai kelia dazni kad reikia pasireguliuoti iki 4ghz nera naujausiu profiliu inel i 7 4790k devil kanjonams problema tame yra 16gb RAM 4x4 Corsair vegance skiriasi tik spalvom juodi ir raudoni. Su raudonais veikia gerai bet buvo karta eror ir ismete idejus juodus
pc veikia jai tai vienas kaulas su vienu juodu ir dvejais raudonais veikia tol kol neisjungi su dvejais juodais isvis nenori veikti pc po to kraunas vel resetinas ir vel ir išsijungia neužsikuria ramu parametrai identiški idejus i kita pc tie ramai veikia puikiai ram memtest eroru nerado ramu lizdai reikšmes neturi idejus i bet kuri pc išsijungia arba išmeta boot eror psu visa kita naujas jokie pin nepažeisti ar pan
Tai ir galvoju WTF Beliko Asus MAXIMUS VII HERO įsigyti jokiu daugiau gigabytciu ir panašaus mėšlo gigabytes pliusas patogus bios bet kas is to XMP profiliai yra tik tokie http://www.part.lt/perziura/a208b6535b5 ... 0ad691.BMP Įjungus XMP profili http://www.part.lt/perziura/d7550f86bb2 ... a6b788.BMP bet nuo to niekas nesikeičia tik pakelia ram dažni.
Pries tai dar maniau kad bent jau gigabyte nepaves.Dabar sudeti Du juodi ir raudonas ramu modeliai http://www.part.lt/perziura/17a5a0720db ... 716717.JPG ir jai išjungsiu pc vel neužsikraus teks resetinti pc biosa todel paliktas miego rezimu labai panasi problema http://forum.giga-byte.co.uk/index.php?topic=9892.0

GK
Posts: 81
Joined: 2011-09-03

Post by GK » 2014-10-01 14:34

wow,kai issifruosit sita rasliava,pakelkit ranka :D

daimonass
Posts: 1316
Joined: 2011-01-25

Post by daimonass » 2014-10-01 15:27

Taip... Baisiai nepasiseke. Kita karta pirk vienodus ramus :)

itsunoshiyuga
Posts: 192
Joined: 2013-05-20

Post by itsunoshiyuga » 2014-10-01 15:43

matai kaip versijos skiriasi? :)

User avatar
IFeelYou
Posts: 3257
Joined: 2014-08-20
Contact:

Post by IFeelYou » 2014-10-01 18:01

Nu sakyt kad Gigabyte mėšlas dėl to kad tu skirtingus ramus bandai sukišt į tos pačios motinos lizdus tai ką aš žinau... :)
Nemanau kad Maximus pakeis kažką. Pabandyk išjungti visus XMP profilius, būtinai Disabling Fast Boot, uždėk minimalius dažnius, arba viską auto, pakelk tik ram voltage iki 1,65 V ir palauk kol ten kompas tampysis. Turėtų šiaip detectinti. Pas mane lygiai tokia pati motina ir tokie patys ramai, tik aišku kad vienodi :))
i9-7980XE @ 4.8 Ghz Custom Watercooled|ASUS Rampage Apex VI X299|G.Skill Trident Z 16GB DDR4 (4200/17)|ASUS Poseidon 1080 Ti + Phanteks Glacier waterblock|Intel Optane 900p 280GB|Crucial MX300 2TB SSD Raid0|Antec HCP Platinum 1300W|EVGA DG-86 Case|Samsung U32H850 4K 32" + LG 27EA63 27"|Razer peripherals

PCMANIAK
Posts: 23
Joined: 2013-02-17

Post by PCMANIAK » 2014-10-01 20:50

Supratau taip kad juodi Ramai nenori veikti dual channel režime single channel veikia, raudoni veikia ir taip ir taip o kad veiktu visi kartu visi turi buti single režime tik va kodėl vien tik juodi sudėti nenori veikti dual channel režime.
versija 2.12 reiskia tik kad atminti gamino Elpida IC
versija 3.19 Micron gamintojas http://forum.corsair.com/forums/showthread.php?t=68811 vienodos versijos ram tai yra 2.12 turi veikti dual channel režime kai tuo tarpu kitos versijos atjungti
motinine glušina kitos išvados nera
i laptopa esu sudejas skirtingu kompaniju ramus ir veikia puikiai jau gamykloje buvo idėja viena kaula samsung kita corsair http://www.part.lt/perziura/c05243048f3 ... b13544.PNG

User avatar
IFeelYou
Posts: 3257
Joined: 2014-08-20
Contact:

Post by IFeelYou » 2014-10-01 20:57

O gerai sudėjai motinoje? Ta prasme 1/3, 2/4?
i9-7980XE @ 4.8 Ghz Custom Watercooled|ASUS Rampage Apex VI X299|G.Skill Trident Z 16GB DDR4 (4200/17)|ASUS Poseidon 1080 Ti + Phanteks Glacier waterblock|Intel Optane 900p 280GB|Crucial MX300 2TB SSD Raid0|Antec HCP Platinum 1300W|EVGA DG-86 Case|Samsung U32H850 4K 32" + LG 27EA63 27"|Razer peripherals

User avatar
IFeelYou
Posts: 3257
Joined: 2014-08-20
Contact:

Post by IFeelYou » 2014-10-01 20:58

Atsinaujink dar biosą motinos.
i9-7980XE @ 4.8 Ghz Custom Watercooled|ASUS Rampage Apex VI X299|G.Skill Trident Z 16GB DDR4 (4200/17)|ASUS Poseidon 1080 Ti + Phanteks Glacier waterblock|Intel Optane 900p 280GB|Crucial MX300 2TB SSD Raid0|Antec HCP Platinum 1300W|EVGA DG-86 Case|Samsung U32H850 4K 32" + LG 27EA63 27"|Razer peripherals

PCMANIAK
Posts: 23
Joined: 2013-02-17

Post by PCMANIAK » 2014-10-01 21:29

Tai kad jau atnaujinau iki naujausio F5

User avatar
Katonas
Posts: 1710
Joined: 2008-10-03

Post by Katonas » 2014-10-01 21:39

Būna, kad neveikia kitą kartą ir nieko nepadarysi, tiesiog kaip pats rašei - mistika. Aš ne viename kompiuteryje naudojau skirtingus ram ir viskas veikė puikiai, bet gerai kol gerai. Šiaip būna žmonėm, kad motininė nedraugauja su ramai net vienodais ir naujais ir niekas galų negali rasti, paima kitus ir viskas veikia puikiai.
a.k.a. Mindaugas Klumbis
MiTech

Post Reply