Naujos detalės, bei bėda su ram

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
Post Reply
Eilinis
Posts: 23
Joined: 2017-12-15

Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Eilinis » 2018-03-09 12:27

Sveiki, draugas prasšė pažiurėti jo kompą. Išvada: Lužės CPU aušintuvo kojelės, HDD eina prie mirties slenksčio, kažkodėl kompas nepasileidžia su 4gb ram kaulu
pc spec: Asus Essentio CM6730 i5 2320 6gb ram (2gb+4gb)

1. Galvoju HDD palikt filmams ir paimt SSD 120gb talpos kur bus laikoma OS
http://www.skytech.lt/wds120g2g0a-green ... 70635.html
ir CUP aušintuvą
http://www.skytech.lt/dpmch2iemv2-deepc ... 63095.html


2. Dabar apie ram. Prieš tai veikė abu 2gb ir 4gb kaulai. Bet dabar kažkodėl nenori pasileisti ant 4gb kaulo. Idėjus į kitą mb, pasileidža kuo puikiausiai ir praeina Memtest86+. Lizdas neišdegės. Kur problema galėtu būt?
Last edited by Eilinis on 2018-03-09 13:56, edited 1 time in total.
Intel Core i5 7600k / Enermax ETS-T40-VD / Asus TUF Z270 Mark 2 / Corsair Vengeance LPX 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz C14 / Asus Strix GTX970 4gb/ SSD MX100 256gb / HDD 250gb + 320gb (Raid 0) /Creative Sound Blaster Z / Energon EPS-650w / Antec P193 modded

User avatar
Katonas
Posts: 1180
Joined: 2008-10-03

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Katonas » 2018-03-09 12:48

Bandei RAM sukeisti vietom? Tik du lizdai yra? Gal po kažkokio įvykio atsitiko tai?

Su HDD tikriausiai žinai kaip būna, miršta miršta ir numiršta. Galima naudoti filmam jei nestabdo sistemos (mirštantys hardai neretai labai apkrauna kompą, net pajungus kaip antrą), tik ten jau kažko gero nelaikykit.

OFTOPIC:

Parašiau užklausą kam reikia dėl linkų sutrumpinimo kaip šiame poste. Paspaudus nepatenki į nurodyta psl. nes linkas lieka nepilnas, gal kaip sutvarkys, nes šią bėdą ne pirmą kartą matau.
a.k.a. Mindaugas Klumbis
MiTech

RedundancyMaster
Posts: 161
Joined: 2016-08-22
Location: Jonava

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by RedundancyMaster » 2018-03-09 12:55

2. Paziurek motinines plokstes socketo PINUS. Problema gali buti kaip ir pas mane su ankstesniu PC, kad uzsilenke PINAI.......
i7-7820X|MSI X299 SLI PLUS|G.SKILL TRIDENTZ 16GB DDR4 (3600)|MSI GTX 1080 Ti GAMING X 11G|Corsair RM650i|Phanteks Enthoo EVOLV ATX|

Eilinis
Posts: 23
Joined: 2017-12-15

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Eilinis » 2018-03-09 13:55

O buvo taip:
Vaikas numetė ijungtą kompiuterį (kažkur 10cm aukščio nuo žemes) ir atšoko CPU aušintuvas (jau yra susilankstė tvirtinimo kojeles, bei atšoksta fiksatoriai).
Uždėjus paprastai aušintuvą, nepasileidžia kompas. Išėmus 4gb kaulą (palikus tik 2gb kaulą) pasileidžia, apkeičiant vietom (t.y. išmėmus 2gb kaulą ir įdėjus 4gb kaulą) net neužkrauna bios. Pameginau idėt savo (2gbx2 kaulus) Bios bei OS. 4gb kaulas pasileidžia kuo puikiausiai ant kitos sistemos (memtest 86+ neranda jokių klaidų).

Meginau bios atnaujinti, nepadėjo


p.s. linkus sutvarkiau. Kuo puikiausiai atsidaro
Intel Core i5 7600k / Enermax ETS-T40-VD / Asus TUF Z270 Mark 2 / Corsair Vengeance LPX 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz C14 / Asus Strix GTX970 4gb/ SSD MX100 256gb / HDD 250gb + 320gb (Raid 0) /Creative Sound Blaster Z / Energon EPS-650w / Antec P193 modded

User avatar
Katonas
Posts: 1180
Joined: 2008-10-03

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Katonas » 2018-03-09 14:27

Nuo to ir reikejo pradeti, kad numete ta kompa. Kaip sake reikia ziureti kojeles ant pagrindines pl., gal kuri palinko. Be to nesuprantu is tavo parasymo ar pasileidzia su 2x2 ar ne.
a.k.a. Mindaugas Klumbis
MiTech

Eilinis
Posts: 23
Joined: 2017-12-15

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Eilinis » 2018-03-09 14:28

taip, 2gbx2 pasileidžia. Tai kaip mano manymu kojeles sveikos
Intel Core i5 7600k / Enermax ETS-T40-VD / Asus TUF Z270 Mark 2 / Corsair Vengeance LPX 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz C14 / Asus Strix GTX970 4gb/ SSD MX100 256gb / HDD 250gb + 320gb (Raid 0) /Creative Sound Blaster Z / Energon EPS-650w / Antec P193 modded

RedundancyMaster
Posts: 161
Joined: 2016-08-22
Location: Jonava

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by RedundancyMaster » 2018-03-09 14:38

Ir sistemoje rodo visus 4gb?
i7-7820X|MSI X299 SLI PLUS|G.SKILL TRIDENTZ 16GB DDR4 (3600)|MSI GTX 1080 Ti GAMING X 11G|Corsair RM650i|Phanteks Enthoo EVOLV ATX|

Eilinis
Posts: 23
Joined: 2017-12-15

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Eilinis » 2018-03-09 14:42

Bios mato visus 4gb. Ant os Nežiurėjau
Intel Core i5 7600k / Enermax ETS-T40-VD / Asus TUF Z270 Mark 2 / Corsair Vengeance LPX 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz C14 / Asus Strix GTX970 4gb/ SSD MX100 256gb / HDD 250gb + 320gb (Raid 0) /Creative Sound Blaster Z / Energon EPS-650w / Antec P193 modded

User avatar
Strelok
Posts: 232
Joined: 2018-02-23
Location: Vilnius

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Strelok » 2018-03-09 15:11

Eilinis wrote:
2018-03-09 14:42
Bios mato visus 4gb. Ant os Nežiurėjau
O kai kompas buvo numestas jis buvo ijungtas ar ne? Ir kaip suprasti hdd prie mirties eina? Bad sectors? Meta BSOD?
Uždėjus paprastai aušintuvą, nepasileidžia kompas.
Sito nesupratau. Ir be pacio coolerio turetu pasileisti PC. Ar gerai cpu lizde fiksuojas?
Asus Essentio CM6730 i5 2320 6gb ram (2gb+4gb)
O tai anksciau nebuvo problemu su tokia RAM config? Dar pries numetima?

Eilinis
Posts: 23
Joined: 2017-12-15

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Eilinis » 2018-03-09 15:22

Strelok wrote:
2018-03-09 15:11
Eilinis wrote:
2018-03-09 14:42
Bios mato visus 4gb. Ant os Nežiurėjau
O kai kompas buvo numestas jis buvo ijungtas ar ne? Ir kaip suprasti hdd prie mirties eina? Bad sectors? Meta BSOD?
Uždėjus paprastai aušintuvą, nepasileidžia kompas.
Sito nesupratau. Ir be pacio coolerio turetu pasileisti PC. Ar gerai cpu lizde fiksuojas?
Taip, kai numetė, buvo jis ijungtas.

HDD skleidžia jau keistus garsus(garsiai dirba ir kartais suklaksi, lyg pastrigės būtų), sparta sumažėjo. Bad sector nebuvo. Tik 1 weak sector

Į tavo antro klausymo atsakymas:
Uždėjus paprastai aušintuvą, nepasileidžia kompas. Išėmus 4gb kaulą (palikus tik 2gb kaulą) pasileidžia
Strelok wrote:
2018-03-09 15:11
O tai anksciau nebuvo problemu su tokia RAM config? Dar pries numetima?
Nesiskundė, bet tiksliai negaliu atsakyti, ar kompas matė 2gb ar visus 6gb. Bet ant abiejų kaulų yra užkliuojas vienodas originalus lipdukas su kompiuterio modeliu (cm6730). Tad kompiuteris buvo nupirktas su 6gb ram (4gb + 2gb)
Intel Core i5 7600k / Enermax ETS-T40-VD / Asus TUF Z270 Mark 2 / Corsair Vengeance LPX 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz C14 / Asus Strix GTX970 4gb/ SSD MX100 256gb / HDD 250gb + 320gb (Raid 0) /Creative Sound Blaster Z / Energon EPS-650w / Antec P193 modded

vycius9
Posts: 17
Joined: 2016-09-15

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by vycius9 » 2018-03-09 16:13

permetus visą istoriją (su numetimo detalėmis ir paaiškinimais).
-Nukrito veikiatis kompas ko pasekoje smūgis turėjo lemiamos reikšmės tuo metu besisukančio hardo sveikatai (visgi judančios dalys)
-nuo smūgio atsikabinęs cooler galėjo ne tik sujudinti procą ir paveikti(palenkti) proco/lizdo kojeles, bet ir pažeisti motininės/RAM komponentus (ibrėžimai, nulaužti kondikai ir t.t.)

žodžiu nieko gero

Eilinis
Posts: 23
Joined: 2017-12-15

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Eilinis » 2018-03-10 22:46

Peržiurėjau pin, lyg sveiki, kas butu pažeista nesimato išoriškai.
Bet mistinis klausimas, kodėl veiki 2gbx2, bet neveikia 4gbx1(ant kito kompo veikia kaulas), nors prieš tai veikia
Intel Core i5 7600k / Enermax ETS-T40-VD / Asus TUF Z270 Mark 2 / Corsair Vengeance LPX 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz C14 / Asus Strix GTX970 4gb/ SSD MX100 256gb / HDD 250gb + 320gb (Raid 0) /Creative Sound Blaster Z / Energon EPS-650w / Antec P193 modded

User avatar
Strelok
Posts: 232
Joined: 2018-02-23
Location: Vilnius

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Strelok » 2018-03-10 23:00

Eilinis wrote:
2018-03-10 22:46
Peržiurėjau pin, lyg sveiki, kas butu pažeista nesimato išoriškai.
Bet mistinis klausimas, kodėl veiki 2gbx2, bet neveikia 4gbx1(ant kito kompo veikia kaulas), nors prieš tai veikia
O su 4GB kaulu, nesvarbu kokiam lizde butu ikistas, PC tiesiog jokio output neduoda? Nes RAM kaip ir sveiki gaunas ir mazesnes talpos veikia be problemu, reiskia lizdai irgi neturetu buti pazeisti. Isties idomi problema.

Eilinis
Posts: 23
Joined: 2017-12-15

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Eilinis » 2018-03-11 07:49

Strelok wrote:
2018-03-10 23:00
Eilinis wrote:
2018-03-10 22:46
Peržiurėjau pin, lyg sveiki, kas butu pažeista nesimato išoriškai.
Bet mistinis klausimas, kodėl veiki 2gbx2, bet neveikia 4gbx1(ant kito kompo veikia kaulas), nors prieš tai veikia
O su 4GB kaulu, nesvarbu kokiam lizde butu ikistas, PC tiesiog jokio output neduoda? Nes RAM kaip ir sveiki gaunas ir mazesnes talpos veikia be problemu, reiskia lizdai irgi neturetu buti pazeisti. Isties idomi problema.
Taip, meginau ir kitam lizde. Meginau ram kaulo kontaktus pravalyti, nepadėjo
Prijungiau pypsi (speaker prie mb), jokio signalo. Išėmus 4gb kaulą ir idėjus 2gb kaulą, supypsi vieną jart (kaip standartiškai visom mb)
Intel Core i5 7600k / Enermax ETS-T40-VD / Asus TUF Z270 Mark 2 / Corsair Vengeance LPX 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz C14 / Asus Strix GTX970 4gb/ SSD MX100 256gb / HDD 250gb + 320gb (Raid 0) /Creative Sound Blaster Z / Energon EPS-650w / Antec P193 modded

User avatar
koloniukas
Posts: 741
Joined: 2015-05-27
Location: Rokiškis

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by koloniukas » 2018-03-11 08:53

Čia iš tos serijos, atspėk kas atsitiko :) Kol pats testų neatliksi, diagnozės nerasi...
I9 7980XE @ 4.9GHz|ASUS RAMPAGE EXTREME |Corsair Vengeance LPX 64GB 8GBX8 3200Mhz|AORUS GeForce® GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition SLI|Samsung 960 PRO 512 GB|Samsung 850 PRO 1TB|Corsair HX1200i|DARK BASE PRO 900|Samsung UE55JS8500.

Eilinis
Posts: 23
Joined: 2017-12-15

Re: Naujos detalės, bei bėda su ram

Post by Eilinis » 2018-03-11 10:12

koloniukas wrote:
2018-03-11 08:53
Čia iš tos serijos, atspėk kas atsitiko :) Kol pats testų neatliksi, diagnozės nerasi...
Idomu kokių testų reikia atlikt? Ant kito mb veikia kaulas, memtest neranda klaidų

Turėčiau dar vieną kaulą 4gb, butu daug paprasčiau patikrint...
Intel Core i5 7600k / Enermax ETS-T40-VD / Asus TUF Z270 Mark 2 / Corsair Vengeance LPX 32GB (4x8GB) DDR4 2400MHz C14 / Asus Strix GTX970 4gb/ SSD MX100 256gb / HDD 250gb + 320gb (Raid 0) /Creative Sound Blaster Z / Energon EPS-650w / Antec P193 modded

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests