Windows 7 update agent bugas (Kalėdinis galvosūkis)

Diskusijos susijusios su įvairiomis OS
Post Reply
luxx
Posts: 23
Joined: 2015-11-19

Post by luxx » 2015-12-21 10:12

Sveiki,

Susidūriau su tokia mistine problema: į senuką kompą įrašiau Windows 7 Ultimate 32 bit, per windows update agentą įrašiau SP1. Po SP1 atnaujinimo svchost.exe CPU ir RAM naudojimas pakyla iki 100%. Trumpai tariant išsiaiškinau, kad tas svchost'as yra atsakingas už windows update service paleidimą. Sustabdžius windows update servisą "wuauserv" problema išnyksta, CPU usage krenta iki 0-10%, RAM usage taip pat, žodžiu kompiuteris dirba idle režime kaip ir turėtų būti.

Bandant paleisti windows update agent manual būdu, update'ai ieškomi (Checking for updates), bet nieko nerandama, o CPU ir RAM usage pakyla iki 100%. Pastebėjau, kad tokia situacija atsiranda būtent po būtent SP1 atnaujinimo.

Internete yra pilna patarimų, kaip bandyti išspręsti šią problemą, todėl trumpai aprašau, ką atlikau:

1) Perrašiau clean win 7, atnaujinau į SP1 - nepadėjo (windowsai tvarkingi, ne viename kompe dirba be problemų);
2) Nors padariau clean instalą, visgi įsirašiau ESET NOD32 Smart Security - nieko nerado, nepadėjo;
3) Atnaujinau Windows update agent manual būdu - įsirašiau atnaujinimą KB3050265 - nepadėjo;
4) Paleidau MS FixIt tools'us ir diagnostic tools'us - klaidą (error code: 80080005) randa - ištaisyti negali, nepadėjo;
5) Bandžiau nemažai variacijų per cmd (net start/net stop wuauserv, sfc /scannow ir t.t.) - nepadėjo.

Baigėsi idėjos, kaip galėčiau išspręsti problemą (aišku galima update service "Disable" padaryt ir daugiau jis neįsijungtų, bet visgi kažkaip norėtųsi gauti tuos atnaujinimus ir sutvarkyti kompiuterį, kad jis dirbtų tvarkingai :) )

Ar turite kokių nors minčių? Galbūt yra metodas, kurio dar neišbandžiau?

User avatar
Katonas
Posts: 1587
Joined: 2008-10-03

Post by Katonas » 2015-12-21 10:23

Eilę metų be update gyvenu ir viskas kuo puikiausiai veikia, dėl to dar nemačiau nei vienos problemos. Kitas būdas susirasti iso su SP1 ir iš naujo instaliuoti.

Gal kas patars, kaip grynai tavo bėdą išspręst.
a.k.a. Mindaugas Klumbis
MiTech

itsunoshiyuga
Posts: 192
Joined: 2013-05-20

Post by itsunoshiyuga » 2015-12-21 10:33

Labas. Čia MS'as pokštų pridarė. pats turiu tokią pat sistemą. nežinau kaip išspręs, kai atnaujinimų neina gauti. :) telieka laukti kol kažkas ras sprendimą. :) aš įrašinėjau tiesiai iš SP1 disko todėl lygiai tas pats bus.

PauliusP
Posts: 357
Joined: 2013-06-13

Post by PauliusP » 2015-12-21 11:07

svchost.exe yra sistemis procesas, po kuriuo dirba eilė Windows servisų. Kaip jau teisingai pastebėjai, wuauserv taip pat dirba po šiuo procesu. Lengviausia tuo įsitikinti stebint procesą su Sysinternals ProcessExplorer, palaikius pelę ant norimo proceso/PID pasirodo popup su po juo veikiančiais servisais.

Grįžtant prie problemos, tai toks klausimas: „update'ai ieškomi (Checking for updates), bet nieko nerandama“ - ar laukei, kol pasirodys pranešimas, kad update'ų nėra, ar nutraukdavai procesą toje stadijoje, kol ieško? Dažniausiai šita problema išsprendžiama pasitelkiant kantrybę, pvz. palikti ieškoti naujinimų per naktį :)

Ar bandei pervadinti SoftwareDistribution katalogą?
1) cmd > net stop wuauserv
2) pervadinki katalogą C:\Windows\SoftwareDistribution į pvz. SoftwareDistribution.old
3) cmd > net start wuauserv
Katalogas susikurs iš naujo, žiūrėk ar ieško naujinimų.

Kaip jau minėjo Katonas, sudiek OS iš image su SP1 (itsunoshiyuga tai nepadėjo, bet gal tau pasiseks). Jei turi licenciją, tai nėra skirtumo iš kur tą image gausi, svarbu patikimas ir be malware. Pvz., ieškok murphy78 leidimų https://thepiratebay.vg/

Toks jausmas, kad wuauserv labai ilgai audituoja tavo SW/HW. Kitas variantas pabandyti ieškoti naujinimų iki sudiegiant draiverius.

aiwaris
Posts: 379
Joined: 2010-06-25

Post by aiwaris » 2015-12-21 11:10

kiek teko susidurt su sita beda tai visados padedavo processexplorer https://technet.microsoft.com/en-us/sys ... lorer.aspx ir su juo nukilindavau ta procesa ir nebekildavo jokiu problem.
Intel i7-8700K 4.2GHz,Antec Kühler H2O 620 v4,Asus Z370P,T-Force Delta RGB DDR4 16GB (2x8GB) 3000MHz cl15,KFA2 GeForce RTX 2060 SUPER EX (1-Click OC)RGB ,HDD WD Blue 1tb+seagate barracuda 1tb+kingston ssd a400 128gb,psu Cooler Master GX 650W,Zalman Z11 Plius,Creative Sound Blaster Zx,Win10 x64

luxx
Posts: 23
Joined: 2015-11-19

Post by luxx » 2015-12-21 11:46

Pauliau, pervadinti bandžiau:

net stop wuauserv
net stop bits
net stop cryptsvc
ren %systemroot%\System32\Catroot2 catroot2.old
ren %systemroot%\SoftwareDistribution SoftwareDistribution.old
net start wuauserv
net start bits
net start cryptsvc

Nepadėjo :) bet pakartosiu dar kartą, gal kažką netinkami atlikau.

Laukti bandžiau apie 4 val. ir nutraukdavau paiešką. Galima bus pabandyti ir per naktį palikti, jei šiandien vakare nepasiseks išspręsti bėdos.

SP1 turiu CD iš MS. Pabandysiu perrašyt - pažiūrėsim koks rezultatas.

Redaguota: slash'ų kažkodėl nerodo, bet jie yra :)

luxx
Posts: 23
Joined: 2015-11-19

Post by luxx » 2015-12-21 11:52

[c] aiwaris rašė:
kiek teko susidurt su sita beda tai visados padedavo processexplorer https://technet.microsoft.com/en-us/sys ... lorer.aspx ir su juo nukilindavau ta procesa ir nebekildavo jokiu problem. [/c]

Bandysiu, jei nepavyks pataisyti, tada kill ir disable.

Vorlon
Posts: 23
Joined: 2009-10-19

Post by Vorlon » 2015-12-21 12:11

Yra tekę susidurti su tokia problema. Kompai kiek pamenu buvo senesni/lėtesni. Vienam kompui gal kokį puse paros buvau palikęs updeito ieškojimą. Susirado. Suinstaliavo dalį. Restartavos. Tada puse dienos vėl iš naujo ieškojo. Ir pabaigė instaliuotis, o poto viskas normaliai buvo. Tikriausiai kažkuris iš gaunamų updeitų sutvarko servisą kad nebenaudotų 100%. Kitą kartą naudojau http://download.wsusoffline.net/ Nebereikia laukti kol persisiūs updeitai, o kai mano internetas ribotas, tai pataupau srautą su šia programa. O paskui gavau cd su integruotu sp1 ir dabar jau kuris laikas neteko susidurti su šia problema.

itsunoshiyuga
Posts: 192
Joined: 2013-05-20

Post by itsunoshiyuga » 2015-12-22 10:05

Vorlon, Tavo atveju taip ilgai ieškodavo, nes pasibaigdavo fiziniai ramai ir tad viską atlikdavo HDD kas užtrunka belekiek. šitas visiems galioja kai silpnesnis kompas. deja, aš bandau tą daryti ant padoraus kompo ir pakimba. ant prastesnio neseniai rašiau ir viskas veikė. :) MS čia kažką prigamino. :)

luxx
Posts: 23
Joined: 2015-11-19

Post by luxx » 2015-12-22 10:42

Atrodo pavyko išspręsti problemą. Na bent jau gavau apie 300 update'ų ir iš ryto CPU veikė idle režimu.

Sprendimas: atsisiunčiau ir įsirašiau update KB3102810 https://support.microsoft.com/en-us/kb/3102810 kuris pagal paskirtį kaip tik yra skirtas išspręsti šiai problemai. Restartavau PC, tačiau efekto iš karto nebuvo - CPU usage toliau pakildavo iki 100%. Įjungiau Windows Update agent ir manual būdu palikau ieškot atnaujinimų, per 20 min jokio rezultato negavau, todėl palikau per naktį. Ryte radau apie 300 atsiųstų update'ų ir baigtą paiešką, kompiuteris veikė idle režimu. Palikau įsirašinėti.

Kol kas negaliu patvirtinti ar CPU naudojimas visiškai susinormalizavo, taip pat ar update agentas veikia normaliai, nes neturėjau laiko ilgiau pastebėti, tačiau šioks toks postūmis į priekį yra. Vėliau papildysiu.

Ačiū visiems už patarimus ir ypač PauliusP, kadangi pasirodo kantrybės visgi reikėjo daugiau turėti (4 val. mano atveju nebuvo pakankama) :D nežinau ar būtų suveikę be KB3102810 atnaujinimo, tačiau pats KB3102810 atnaujinimas bent jau mano atveju CPU usage nesumažino.

itsunoshiyuga, siūlau ir tau pabandyti tą patį, gal būt pavyks.

PS: prieš atlikdamas visus veiksmus dar kartą pervadinau catroot2 ir softwaredistribution katalogus, tačiau tai rezultato nedavė.

itsunoshiyuga
Posts: 192
Joined: 2013-05-20

Post by itsunoshiyuga » 2015-12-22 11:35

WOOHOO!!! tada aš ir lauksiu, nors nenormalu tiek laukti. :D tikėjausi, kad kas nors išspręs tą be laukimo. :)

PauliusP
Posts: 357
Joined: 2013-06-13

Post by PauliusP » 2015-12-22 13:27

luxx > Šaunu, kad pavyko išspręsti problemą. Jei diegtum OS iš naujesnio image (pvz. parsisiuntęs iš mano minėto TPB), tai SP1 ir naujinimai jau būtų integruoti. Taip gerokai sutaupytum laiko ir nervų, po OS įdiegimo tektų sudiegti tik kelis naujus update, kurie pasirodė po image atnaujinimo.

luxx
Posts: 23
Joined: 2015-11-19

Post by luxx » 2015-12-28 09:36

galiu patvirtinti, kad bėda su CPU ir RAM naudojimu išsisprendė galutinai.

Pauliau, reikės taip ir pasidaryti ir nebekankinti seno kompakto :D

itsunoshiyuga, ar tau pavyko išspręsti šią problemą?

Post Reply