Dabar naudoju Dell U2515H. Noriu atnaujinti į 144Hz ir 27"-30". Pageidautina IPS, naudojamas darbui su Adobe PS, Revit ir pan.
Kokie būtų jūsų siūlymai? Kaina optimalu iki 500 Eur

Supratau, liekam prie 1440p, į GPU artimiausiu metu nežadu tiek investuoti kad imti 4080 ar higher.
Freesync monitoriai yra G-sync compatible, galėsi naudoti G-sync tik nebus kai kuriu funkcijų, kurios būtų monitoriuje turinčiame Nvidios G-sync modulį. Aišku, toks modulis kainą pakeltų ~150€.
Akmenukas į šito monitoriaus daržą pagal mane yra toks, kad LG, manau kad specialiai, pagamino koją, kuri netinka niekam kitam tik jų monitoriui, nors monitorius "palaiko" VESA tvirtinimą. Prie kojos monitorius, ne sukasi varžtais (VESA), o tiesiog užsikabina ir apačioje užsitvirtina, tad jo nebeis naudoti niekur kitur...joncius_ wrote: ↑2023-08-19 18:38Supratau, liekam prie 1440p, į GPU artimiausiu metu nežadu tiek investuoti kad imti 4080 ar higher.
Tai tada klausimas kas per gamintojai jei biudžetas ribotas iki 500. Dell rinkausi anksčiau kaip patikimumo garantą, kuo šiai dienai abejoju ar taip ir liko.
Žiūriu https://www.skytech.lt/32gp850b-ultrage ... #tabsnav-1
Ar man reiktų atsižvelgti į tai kad monitorius neturi G-sync jei vistiek planuoju atnaujinti GPU i Nvidia produktą ?
To 42" rezoliucija Full HD ar 4K ir matai pikselius? Aišku čia kažkiek ir individualus reikalas pagal akis, bet man 27" Full HD pikselis matosi labai aiškiai, reikia daugiau darbui, 32" 1440p nesimato dirbant.gorro13 wrote: ↑2023-08-20 22:07https://youtu.be/_DrBKaSszV4?t=1
42 colius paėmiau iš kito kambario...60 hercų...matau pikselius...bet didumas
a nu ir...n..tikras kino teatras.
Tuoj nešu atgal...
Edit: pasileidau Witcher3. Atrodo viskas puikiai..Tokia saviapgaulė, kad erdvė, dydis žaidime būtų natūralaus dydžio.
Nuspręsta...reikia bent 32 colių 144hz moniko...
Turiu šitos serijos 24" moniką, tai surenkant pastebėjau kad prifeilinta su koja. Internete rašė kad gera, ergonomiška, sakiau bus galima ateity pasikeist į kitą moniką kur koja nesikilnoja ir prisisukt prie šitos, bet nifiga. Bet čia ne mirtinas dalykas kad atsisakyt reikėtų moniko, bet man nepatiko šitas faktas...
Pas mane 38 colių Alienware 3840x1600, man jau per mažasgorro13 wrote: ↑2023-08-20 22:07https://youtu.be/_DrBKaSszV4?t=1
Tuoj nešu atgal...
Edit: pasileidau Witcher3. Atrodo viskas puikiai..Tokia saviapgaulė, kad erdvė, dydis žaidime būtų natūralaus dydžio.
Jo, 1080p. Teisingai pastebėti keli aspektai. Šiaip jei sėdi 1 metro atstumu iki ekrano (kas įprasta), tai akies regėjimo laukas netgi truputį neaprėpia tokio monstriško dydžio. Reikia didint atstumą bent iki 1.5 metro.nemesis wrote: ↑2023-08-21 08:08To 42" rezoliucija Full HD ar 4K ir matai pikselius? Aišku čia kažkiek ir individualus reikalas pagal akis, bet man 27" Full HD pikselis matosi labai aiškiai, reikia daugiau darbui, 32" 1440p nesimato dirbant.gorro13 wrote: ↑2023-08-20 22:07https://youtu.be/_DrBKaSszV4?t=1
Tuoj nešu atgal...
Jau turbūt 5 metus namie naudoju pigius AOC 32" 1440p 75hz. Pripratau. Didesnio atrodo nesinorėtų, va tik 144hz norisi ir nežinau ar išlinkimo reikia ar ne, bet tada nebe IPS būtų. Nežinau kaip kitiem, bet aš kažkaip skeptiškai žiūriu į Ultra Wide ekranus. Fiziologiškai atrodo nelogiški (akys turėtų būti 30cm atstumu atrodo kad pasiteisinti turėtų).
Tam ultra wide yra lenkti, kai pasiėmiau 38' pimas toks (gavau truputį naudotą su garantija ir pigiau gan žymiai), buvau nusistatęs prieš lenktus ir ultra wide, bet pabandes viskas ok, plačiau žaidimai matosi o sėdžiu prie standartinio stalo apie 80 cm nuo akių.gorro13 wrote: ↑2023-08-21 15:37Jo, 1080p. Teisingai pastebėti keli aspektai. Šiaip jei sėdi 1 metro atstumu iki ekrano (kas įprasta), tai akies regėjimo laukas netgi truputį neaprėpia tokio monstriško dydžio. Reikia didint atstumą bent iki 1.5 metro.nemesis wrote: ↑2023-08-21 08:08To 42" rezoliucija Full HD ar 4K ir matai pikselius? Aišku čia kažkiek ir individualus reikalas pagal akis, bet man 27" Full HD pikselis matosi labai aiškiai, reikia daugiau darbui, 32" 1440p nesimato dirbant.gorro13 wrote: ↑2023-08-20 22:07https://youtu.be/_DrBKaSszV4?t=1
Tuoj nešu atgal...
Jau turbūt 5 metus namie naudoju pigius AOC 32" 1440p 75hz. Pripratau. Didesnio atrodo nesinorėtų, va tik 144hz norisi ir nežinau ar išlinkimo reikia ar ne, bet tada nebe IPS būtų. Nežinau kaip kitiem, bet aš kažkaip skeptiškai žiūriu į Ultra Wide ekranus. Fiziologiškai atrodo nelogiški (akys turėtų būti 30cm atstumu atrodo kad pasiteisinti turėtų).
Manau 32 coliai yra sweet spot. Pritariu dėl ultra wide. Man jie visiškai nelimpa.
Plačiau tai plačiau, bet kad 34" Ultrawide aukštis tik kaip ant 24" full hd ekrano. Plotis gal gerai tam tikro tipo žanro žaidimuose kaip klasikinės šaudyklės, lenktynės, bet strateginiuose, RPG, šaudyklėse kur priešai dar ir skraido/plaukioja tai gal jau ir nebe pliusas tas ultrawide - plačiai matai kaip erelis kvadratu, o vertikaliai pusaklis kaip kurmis
Taigi sakau nereikia sukinėti
Neesu kategoriškas. Galbūt tu net ir teisus...bus matyti, kai bus išbandyta