Atminties pradžiamokslis
Spygliuotas>>>Įdomi teorija. Patarčiau kreiptis į administraciją, ji viską paaiškins! O kas dėl terminų, net toks dalykas kaip Wikipedia, kurį skaito ir cituoja visi, prirašo, kad naudoja diskutuotinus terminus. Tai, ypač specifinėse srityse, kur vertimas iš anglų kalbos į bet kokią kitą yra diskutuotinas, viską paaiškina. Visgi visada atsiras protingesnių, kurie žinos ne diskutuotiną vertimą, nors tokio nėra.
-
Tebūnie karusėlė sukasi toliau (gaila, kad forumas nesupranta kas per daiktas yra lygiavimas ir pastraipos). Kadangi kaip supratau pagal ponaitį lixterį, kad forumas yra ta vieta, kur galima apie tai diskutuoti ir nagrinėti problemą, tai... pakomentuosiu dar VIEŠAI itin profesionalaus rašytojo pastebėjimus. Mažu ką, gal ir peticija gims administracijai, kaip „profas“ ir siūlė
. CITUOJU lixterio laiškutį: „Kritika yra gerai, bet aš esu profesionalus rašytojas, tą žino ir Technologijos.lt, tad žinau, kaip reikia rašyti. Visgi jei kyla abejonės ar neaiškumai dėl mano darbo kokybės, labai prašau kreiptis į administraciją. Jie galbūt apsvarstytų naujo rašytojo samdymą ar kažką keistų. Na, nežinau - galbūt su tais, kurie toliau aiškina, jog nieko nesupranta, kelkite peticiją internete ir nusiųskite administracijai. Tai, veikiausiai, būtų svaresnis argumentas, nei vieno tavo nuomonė. Net neabejoju, kad administracija atkreips į tai dėmesį. Aš tik paprastas rašytojas dirbantis už pasiūlytą atlygį. Man galite savo priekaištų nerašyti - į juos dėmesio nekreipsiu, nebent į redaktoriaus arba administracijos pastabas. Jie man moka, ne jūs.“ - CITATOS pabaiga. O dabar mano pastebėjimai. Profesionalaus rašytojo įrodymas nenuginčijamas - ne tik nuosavi naujadarai tekstuose, bet ir margos įvairaus stiliaus klaidos (kad ir šioje temoje). nagrinėjam toliau... Jei atmintis neklysta, visi kiti rašytojai neignoruodavo į pastabas dėl klaidų, pastebėjimų, ir dėl to nei kiek nepykdavo, išskyrus SB ir lixterį... Gerai, dabar reikia ant „vaizduoklio“ (monitoriaus) užsiklijuoti lapelį, pasižymėjus kuriam rašytojui dėl teksto pastabų galima rašyti asmeniškai, o kuriam negalima, ir tiesiu taikymu gaišinti vyr. redaktorių ar administratorių
. ->>>>> BC00, Matai, nei tamstai, nei ZigZag'ui, nei Wicked Akubai, kiek pamenu dėl pasikarščiavimų bėdų nebūdavo
. Vadinasi tai ne daugelio problema, o...

-
Spygliuotas>>>Tu tik sakai savo ir viskas. Aš sakau dar kartą, kad yra diskutuotini vertimai ir teisus tu čia nebūsi - ateis vienas, pasakys savo, ateis kitas, pasakys savo. Aš visad sveikinu mistypingo ir rašybos klaidų nurodymus, tačiau kai ateis darbdavys ir pasakys, "ei tu, rašytojau, man nepatinka tavo stiliaus klaidos ir žargonas", tada reikės eiti ieškotis kito darbo. Kol to nėra ir dažnai virš galvos vis tiek sėdi 5-7 redaktoriai, visiems turbūt tiesiog nusispjaut. Bet Spygliuotas, manau, yra atidirbęs redaktoriumi rimtame žurnale kokį gerą dešitmetį, jis geriau žino.
-
Lixteri, diskutuotini vertimai yra viena, o kai pats sugalvoji nuosavą vertimą, dar ir ne į temą, jau kas kita. Kalbant apie diskutuotinus terminus (ne vertimus, nes ne viską galima tiesiog ir versti, nes yra ir nuosavų terminų ar sulietuvinimų), tai kiek man teko susidurti, jei yra tokia bėda, tai aiškumo dėlei paminimas ir kitas variantas. O kaip tai užrašyti, tai jau turėtum mokėti (kabutės, skliausteliai ir pan.). Ir nereikia būti redaktoriumi, kad pastebėtum, kalbos kultūros klaidas. Tam pakanka bendro išprusimo žinių (į nevykusį sarkazmą atsakau rimtu tekstu). A, o gal čia aš toks kvailas ir nesupratau savotiškos Lixterio protesto akcijos prieš šio tinklapio redaktorius, kurie neva nesirūpina šio tinklapio tekstais? Na jei taip, tai tada „pardoniukas“...
Spygliuotas>>>Nuspręsta dėl diskutuotinų vertimų ir taip toliau. Dažniausiai skliausteliuose nurodysiu šaltinyje parašytą anglišką variantą su savo vertimu, jei tai bus, kaip minėjau, diskutuotinas vertimas. Jei randi mistypingą ar rašybos klaidas, būtinai prašau pranešti, tačiau stilius keičiamas nebus - taip aš tiesiog jau rašau.
-
BC00, čia tik tarp kitko, iš sportinio smalsumo: O jeigu kurio nors rašytojo tekstuose bus jau nepakenčiamai per daug kalbos kultūros klaidų, į kurias pastabų nenorės matyti autorius (išskyrus rašybos), galima būtų kam nors informuoti, kad tas klaidas pataisytų už rašytoją, kuris neketina atsisakyti kalbos kultūros klaidų (žargonai, vertalai netinkamai pavartoti linksniai ir pan.)?
.

-
BC00, dėkui 
p.s.
Retorinis pamąstymas: originaliame pranešime (http://www.digitimes.com/news/a20120919PD225.html ), iš kur buvo perkurta naujiena, kalbama ne apie „Volatile“ ir „Non-volatile“, bet konkrečiai įvardijama „NAND flash“ atmintis. „Suprasčiau“, jei būtų buvęs vertimas (nuo žodžio flash) koks nors, kad ir ale „blykstelinė“ atmintis, bet dabar, pasigauti bendro pobūdžio (skirstymo) žodį, dar ir išsiversti jį savaip, taip įveliant faktines klaidas, tai čia... Jeigu visos naujienos tokiu būdu rašomos, tai nebeverta tada net skaityti išvis, nes vistiek bus tikriausiai perkurta ir primeluota rašytojo fantazijos metamorfozių... beje, „paprastosios“ atminties naujienoje yra daugiau privelta „faktinių klaidų“ (kabutėse, nes vadinti tai klaida nesinori net)...

p.s.
Retorinis pamąstymas: originaliame pranešime (http://www.digitimes.com/news/a20120919PD225.html ), iš kur buvo perkurta naujiena, kalbama ne apie „Volatile“ ir „Non-volatile“, bet konkrečiai įvardijama „NAND flash“ atmintis. „Suprasčiau“, jei būtų buvęs vertimas (nuo žodžio flash) koks nors, kad ir ale „blykstelinė“ atmintis, bet dabar, pasigauti bendro pobūdžio (skirstymo) žodį, dar ir išsiversti jį savaip, taip įveliant faktines klaidas, tai čia... Jeigu visos naujienos tokiu būdu rašomos, tai nebeverta tada net skaityti išvis, nes vistiek bus tikriausiai perkurta ir primeluota rašytojo fantazijos metamorfozių... beje, „paprastosios“ atminties naujienoje yra daugiau privelta „faktinių klaidų“ (kabutėse, nes vadinti tai klaida nesinori net)...