Kadangi norejau atsisviezinti sistema ir kad ji maziau kaistu uz daug neinvestuojant, tai kaip ir buvau minejes kitoje temoje nusipirkau 5700X3d ir tam procesoriui mano manymu puikiai tinkancia Asus Strix B550 F WIFI II motinine, nes ir reikejo BT prie to pacio. O ausintuva turejau Arctic Liquid Freezer 240 su Intel skardele, tai ji netiko AM4, bet prisiminiau, kad dezute buvo kita skardele AMD procui, bet bandant uzdeti pasirodo, kad ji netinka (AM3 tvirtinimas)
tai ant dvieju varztu prisukau, tai po vieno geimo temperatura pakilo ir pabandzius prome95 paleisti, tai per kelias sekunde pasieke virs 90c ir supratau, kad man reikia naujo ausintuvo. Kadangi korpusas pakankamai didelis pas mane, tai pradejau dairytis i 420 dydi. Kaip ir visada kainos/kokybes santykis buna pas Arctic, tai prigriebiau Arctic Liquid Freezer III 420
https://www.arctic.de/en/Liquid-Freezer ... CFRE00137A
Vakar pries vidurnakti uzsakiau ir jau vakare pas mane kompe sedi
Pliusai: su Prime95 po 15min max temperatura CPU 72c, CPU Package 108W buvo ir ventiliatoriai ne ant 100proc veike, bet kadangi nuo 77c CPU pradeda dazni numetineti, tai iki to dar toli kol pasieksiu tokia temperatura.
Idle temp 30c
Minusai: pompa virs 65 procentu greicio pradeda zysti
Pompa ant CPU pilnai neuzsidengia su tais tvirtinimais. Ant AM5 viskas ok, o va ant AM4 ne.Cia tipo offsetas, bet gi procas stovi pasuktas 90c laispniu ir netgi youtubej pats Arctic raso, kad cia viskas ok kaip ir pas AM5, bet common, gi mano proco kaire puse atidengta, tai koks dar offsetas?
Zodziu db ok, o poto matysim kaip viskas bus