Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
Daemon
Posts: 119
Joined: 2018-07-11

Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-10-24 22:44

Sveiki.

Nežinau kaip čia yra, bet neseniai suinstaliavau į kompą Samsung EVO 970 plokštelę į Gigabyte GA-X99-UD4 motiną ir "dingo" pusė ramo.
Šiaip jų yra du kaulai po 8 Gb, bet rodo tik vieną. CPU-Z programėlė per SPD skiltį atpažįsta abu kaulus, tačiau vis tiek veikia tik vienas.
Teko atnaujint Biosą, kadangi buvo labai senas ir nepalaikė 10 windowsų. Biškį durnai skamba, bet po bioso atnaujinimo pasileido viskas.
Va, dabar yra klausimas: galbūt ramas "nušokęs" jau anksčiau buvo, kadangi realiai skirtumo jokio nesijaučia, kompas dirba kaip dirbęs, t.y. nepasiekia ramo limito ir nestabdo.

Ką jūs manot? Bandžiau guglint, bet kol kas nieko gero neišguglinau. Man, kaip menininkui knistis geležį biškį užknisa. Galvoju gal reikia ramus dėžėj sukeist vietom, gal reikia biosas downgreidint. Bet tada iki kurios versijos? Kompas kasdien naudojamas darbui, būtų dar gražiau, kad vapšė nulūžtų :D


Iš anksto ačiū už pagalbą!
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

User avatar
Gangs
Posts: 152
Joined: 2018-06-28
Location: Mažeikiai
Contact:

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Gangs » 2018-10-24 23:52

Daemon wrote:
2018-10-24 22:44
Sveiki.

Nežinau kaip čia yra, bet neseniai suinstaliavau į kompą Samsung EVO 970 plokštelę į Gigabyte GA-X99-UD4 motiną ir "dingo" pusė ramo.
Šiaip jų yra du kaulai po 8 Gb, bet rodo tik vieną. CPU-Z programėlė per SPD skiltį atpažįsta abu kaulus, tačiau vis tiek veikia tik vienas.
Teko atnaujint Biosą, kadangi buvo labai senas ir nepalaikė 10 windowsų. Biškį durnai skamba, bet po bioso atnaujinimo pasileido viskas.
Va, dabar yra klausimas: galbūt ramas "nušokęs" jau anksčiau buvo, kadangi realiai skirtumo jokio nesijaučia, kompas dirba kaip dirbęs, t.y. nepasiekia ramo limito ir nestabdo.

Ką jūs manot? Bandžiau guglint, bet kol kas nieko gero neišguglinau. Man, kaip menininkui knistis geležį biškį užknisa. Galvoju gal reikia ramus dėžėj sukeist vietom, gal reikia biosas downgreidint. Bet tada iki kurios versijos? Kompas kasdien naudojamas darbui, būtų dar gražiau, kad vapšė nulūžtų :D


Iš anksto ačiū už pagalbą!
Gal blogai idėjai ram kaula. Pamėgink resetinti bios. Kokius windows 10 isirašei? Ir ar šia versija bios isirašei?

Version: F24c
Size: 6.66 MB
Date: 2018/06/25
Description: Update CPU Microcode
Intel Core i7 6950X Extreme Edition. Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X4 Ultra 11GB. Asus Rampage V Edition 10. G.SKILL Trident Z 64GB 4x16GB 3200MHz CL16 DDR4. Seagate BarraCuda Pro 10TB 256MB. Samsung 960 PRO M.2 512GB. NZXT Kraken X62. Corsair HX1200i. Cooler Master Storm Stryker. Asus Rog Swift PG278QR 27 "2560x1440 1ms 165Hz G-Sync. Logitech Z906. Netgear R9000 Nighthawk X10 AD7200. Natec Genesis GX88. Natec Genesis Nitro 880. Ravcore Blade.

Daemon
Posts: 119
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-10-25 01:05

RAM buvo įdėtas prieš 3.5 metų ir nejudintas. Viskas veikė, kaip turėjo veikt.
Biosas, taip, šitas, naujausias. Windowsai naujausios laidos, siusti iš microsoft puslapio jau po tų visų kalbų apie dokumentų trynimus.
Vienas niuansas: kitam SSD diske vis dar turiu veikiančius Windows 7 Pro, kurie rodo lygiai tą patį.
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

Daemon
Posts: 119
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-10-25 01:47

Biosą perkroviau jumperius trumpindamas, dar dariau set to defaults pačiame biose. Rodo vis tiek tą patį.
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

User avatar
Gangs
Posts: 152
Joined: 2018-06-28
Location: Mažeikiai
Contact:

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Gangs » 2018-10-25 02:09

Daemon wrote:
2018-10-25 01:05
RAM buvo įdėtas prieš 3.5 metų ir nejudintas. Viskas veikė, kaip turėjo veikt.
Biosas, taip, šitas, naujausias. Windowsai naujausios laidos, siusti iš microsoft puslapio jau po tų visų kalbų apie dokumentų trynimus.
Vienas niuansas: kitam SSD diske vis dar turiu veikiančius Windows 7 Pro, kurie rodo lygiai tą patį.
Daemon wrote:
2018-10-25 01:47
Biosą perkroviau jumperius trumpindamas, dar dariau set to defaults pačiame biose. Rodo vis tiek tą patį.
Aisku supratau. Jei pas tave tokie Windows 10 pro x64 version 1809 tai tada gerai turi naujausia win versija, bet dabar gryžtame prie ramu problemos jei ištraukei baterija iš plokštės arba per bios nustatymus resetinai kaip ir kaitaliojei vietas ramu, tai tada gali buti ram kaulas mires. Nu dar pamėgink panaudoti programa MemTest.
Intel Core i7 6950X Extreme Edition. Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X4 Ultra 11GB. Asus Rampage V Edition 10. G.SKILL Trident Z 64GB 4x16GB 3200MHz CL16 DDR4. Seagate BarraCuda Pro 10TB 256MB. Samsung 960 PRO M.2 512GB. NZXT Kraken X62. Corsair HX1200i. Cooler Master Storm Stryker. Asus Rog Swift PG278QR 27 "2560x1440 1ms 165Hz G-Sync. Logitech Z906. Netgear R9000 Nighthawk X10 AD7200. Natec Genesis GX88. Natec Genesis Nitro 880. Ravcore Blade.

User avatar
Katonas
Posts: 1436
Joined: 2008-10-03

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Katonas » 2018-10-25 09:43

Ištrauki RAM ir sudedi atgal, pakeitinėji slotus. Turi padėt.
a.k.a. Mindaugas Klumbis
MiTech

Daemon
Posts: 119
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-10-25 17:27

Nu ką, ačiū, Katonas! Ištraukiau ramą, sukeičiau vietomis ir vuola! Veikia, visi 16 gigų :D

P.S. pats ramo keitimas tai neblogas hemoras. Mažai vietos, nepatogu. Dar nenorėjau laidų krūvos atjunginėt, tai teko pasiknist. Nu bet nieko, dabar laimingas už tat :D
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

User avatar
Gangs
Posts: 152
Joined: 2018-06-28
Location: Mažeikiai
Contact:

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Gangs » 2018-10-25 18:09

Daemon wrote:
2018-10-25 17:27
Nu ką, ačiū, Katonas! Ištraukiau ramą, sukeičiau vietomis ir vuola! Veikia, visi 16 gigų :D

P.S. pats ramo keitimas tai neblogas hemoras. Mažai vietos, nepatogu. Dar nenorėjau laidų krūvos atjunginėt, tai teko pasiknist. Nu bet nieko, dabar laimingas už tat :D
Šiaip tai vakar tau apie ram kaitaliojimus rašiau :D
Intel Core i7 6950X Extreme Edition. Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X4 Ultra 11GB. Asus Rampage V Edition 10. G.SKILL Trident Z 64GB 4x16GB 3200MHz CL16 DDR4. Seagate BarraCuda Pro 10TB 256MB. Samsung 960 PRO M.2 512GB. NZXT Kraken X62. Corsair HX1200i. Cooler Master Storm Stryker. Asus Rog Swift PG278QR 27 "2560x1440 1ms 165Hz G-Sync. Logitech Z906. Netgear R9000 Nighthawk X10 AD7200. Natec Genesis GX88. Natec Genesis Nitro 880. Ravcore Blade.

Daemon
Posts: 119
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-10-25 18:14

Tai tada ačiū ir tau :D Bet jei jau taip iš tiesų, tai aš savo pirmoj žinutėj apie tai irgi rašiau, tik tai nelabai aš ten norėjau į kompą lįst :D
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

User avatar
Gangs
Posts: 152
Joined: 2018-06-28
Location: Mažeikiai
Contact:

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Gangs » 2018-10-25 18:23

Daemon wrote:
2018-10-25 18:14
Tai tada ačiū ir tau :D Bet jei jau taip iš tiesų, tai aš savo pirmoj žinutėj apie tai irgi rašiau, tik tai nelabai aš ten norėjau į kompą lįst :D
Nėra ko ten bijoti :D Viena kita karta ir jau žinosi veliau kokia bėda yra ir kita.
Intel Core i7 6950X Extreme Edition. Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X4 Ultra 11GB. Asus Rampage V Edition 10. G.SKILL Trident Z 64GB 4x16GB 3200MHz CL16 DDR4. Seagate BarraCuda Pro 10TB 256MB. Samsung 960 PRO M.2 512GB. NZXT Kraken X62. Corsair HX1200i. Cooler Master Storm Stryker. Asus Rog Swift PG278QR 27 "2560x1440 1ms 165Hz G-Sync. Logitech Z906. Netgear R9000 Nighthawk X10 AD7200. Natec Genesis GX88. Natec Genesis Nitro 880. Ravcore Blade.

Daemon
Posts: 119
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-10-25 18:51

Lindęs aš į tuos kompus dar nuo 1998 metų. Bet pastaruoju metu, tai man vėžį varo visokios kompų problemos. Gal pasenau :D
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

User avatar
Gangs
Posts: 152
Joined: 2018-06-28
Location: Mažeikiai
Contact:

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Gangs » 2018-10-25 19:22

Daemon wrote:
2018-10-25 18:51
Lindęs aš į tuos kompus dar nuo 1998 metų. Bet pastaruoju metu, tai man vėžį varo visokios kompų problemos. Gal pasenau :D
O tai čia jau kita kalba :D Aišku nuo tu metu iki dabar jau stipriai pasikeite pc.
Intel Core i7 6950X Extreme Edition. Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X4 Ultra 11GB. Asus Rampage V Edition 10. G.SKILL Trident Z 64GB 4x16GB 3200MHz CL16 DDR4. Seagate BarraCuda Pro 10TB 256MB. Samsung 960 PRO M.2 512GB. NZXT Kraken X62. Corsair HX1200i. Cooler Master Storm Stryker. Asus Rog Swift PG278QR 27 "2560x1440 1ms 165Hz G-Sync. Logitech Z906. Netgear R9000 Nighthawk X10 AD7200. Natec Genesis GX88. Natec Genesis Nitro 880. Ravcore Blade.

User avatar
Katonas
Posts: 1436
Joined: 2008-10-03

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Katonas » 2018-10-25 20:30

Daemon wrote:
2018-10-25 18:51
Lindęs aš į tuos kompus dar nuo 1998 metų. Bet pastaruoju metu, tai man vėžį varo visokios kompų problemos. Gal pasenau :D
Jei yra galimybė geriau nelysti. Kiek yra tekę po kokio įlindimo į korpusą visą kompą išrinkti BIOS resetinti ir visokiais šarlatanizmais užsiimti. Ta technika ožiuojasi kitą kartą dėl visiškai neaiškių priežasčių.
a.k.a. Mindaugas Klumbis
MiTech

Daemon
Posts: 119
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-10-26 00:21

Nu taiva, pamenu tuos laikus, kai windozę instaliuodavau 10 kartų ir po 10 karto jau ten pradėdavo veikit kažkas, kas prieš tai neveikė. Dabar niekas nepriverstų :D

Beje, RAMas vėl dingo, vėl rodo tik 8 Gb. Kosmosas. Minimaliai kažką biose krapščiau, bet abejoju, kad dėl to dingo. Nors gal? :/
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

User avatar
Gangs
Posts: 152
Joined: 2018-06-28
Location: Mažeikiai
Contact:

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Gangs » 2018-10-26 03:10

Katonas wrote:
2018-10-25 20:30
Daemon wrote:
2018-10-25 18:51
Lindęs aš į tuos kompus dar nuo 1998 metų. Bet pastaruoju metu, tai man vėžį varo visokios kompų problemos. Gal pasenau :D
Jei yra galimybė geriau nelysti. Kiek yra tekę po kokio įlindimo į korpusą visą kompą išrinkti BIOS resetinti ir visokiais šarlatanizmais užsiimti. Ta technika ožiuojasi kitą kartą dėl visiškai neaiškių priežasčių.
Na taip su technika būna visko. Jei nėra teke susidurti geriau jau tikrai nelysti.
Intel Core i7 6950X Extreme Edition. Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X4 Ultra 11GB. Asus Rampage V Edition 10. G.SKILL Trident Z 64GB 4x16GB 3200MHz CL16 DDR4. Seagate BarraCuda Pro 10TB 256MB. Samsung 960 PRO M.2 512GB. NZXT Kraken X62. Corsair HX1200i. Cooler Master Storm Stryker. Asus Rog Swift PG278QR 27 "2560x1440 1ms 165Hz G-Sync. Logitech Z906. Netgear R9000 Nighthawk X10 AD7200. Natec Genesis GX88. Natec Genesis Nitro 880. Ravcore Blade.

User avatar
Gangs
Posts: 152
Joined: 2018-06-28
Location: Mažeikiai
Contact:

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Gangs » 2018-10-26 03:27

Daemon wrote:
2018-10-26 00:21
Nu taiva, pamenu tuos laikus, kai windozę instaliuodavau 10 kartų ir po 10 karto jau ten pradėdavo veikit kažkas, kas prieš tai neveikė. Dabar niekas nepriverstų :D

Beje, RAMas vėl dingo, vėl rodo tik 8 Gb. Kosmosas. Minimaliai kažką biose krapščiau, bet abejoju, kad dėl to dingo. Nors gal? :/
Aš tai nelabai pamenu tuos laikus, nes man tik 7 metai buvo :D O dėl ram gali būti, kad kontakto negauna pamėgink vėl išimti ir idėti. Jei neveiks tada du ram kaulus idėk y pilkus slotus kaire puse arba dešine ir ta pati padaryk su juodais slotais. Ir tada pažiūrėsi kas gaunasi.
Intel Core i7 6950X Extreme Edition. Inno3D GeForce GTX 1080 Ti iChill X4 Ultra 11GB. Asus Rampage V Edition 10. G.SKILL Trident Z 64GB 4x16GB 3200MHz CL16 DDR4. Seagate BarraCuda Pro 10TB 256MB. Samsung 960 PRO M.2 512GB. NZXT Kraken X62. Corsair HX1200i. Cooler Master Storm Stryker. Asus Rog Swift PG278QR 27 "2560x1440 1ms 165Hz G-Sync. Logitech Z906. Netgear R9000 Nighthawk X10 AD7200. Natec Genesis GX88. Natec Genesis Nitro 880. Ravcore Blade.

User avatar
newdiamond
Posts: 855
Joined: 2007-11-01

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by newdiamond » 2018-10-26 07:13

paimk patikrink kuria plokstele mato kokiam slote su HWinfo. Po sukeisk vietomis rama ir paziurek ar rama mato tam paciam lizde ar mato rama kitam lizde.
i7 6700K+Dark Rock 4|KFA2 GTX 1080|Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7|G.skill Trident Z 2x8 Gb 3200 MHz CL16|960 EVO 250Gb, 850 EVO 250Gb, MX500 M.2 1 Tb, WD Green 1 Tb|Corsair RM650i|FD Meshify C TG|BENQ GW27060S|Pioneer VSX430-+Wharfedale Crystal CR-30.4|M6900+Cougar 300K

User avatar
Katonas
Posts: 1436
Joined: 2008-10-03

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Katonas » 2018-10-26 08:08

Pas mane vienas RAM DDR3 ožiuojasi sename kompe, pravaliau pačio RAM kontaktus atsigavo, bet kartais gliučina. Bus pas tave su kontaktais kažkur bėda. Gal ir pats ramas genda, nieko nėra amžino.
a.k.a. Mindaugas Klumbis
MiTech

aiwaris
Posts: 345
Joined: 2010-06-25

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by aiwaris » 2018-10-26 08:38

nusipirk paprasta trintuka istrauk ram ir pratrink ram kontaktus su trintuku gal tai pades nes kartais pasitaiko tokiu nesamoniu kaip tau darosi vien del kontaktu oksidacijos per laika.

User avatar
newdiamond
Posts: 855
Joined: 2007-11-01

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by newdiamond » 2018-10-26 18:50

aiwaris wrote:
2018-10-26 08:38
nusipirk paprasta trintuka istrauk ram ir pratrink ram kontaktus su trintuku gal tai pades nes kartais pasitaiko tokiu nesamoniu kaip tau darosi vien del kontaktu oksidacijos per laika.
Jeigu daryt, tai su spiritu
i7 6700K+Dark Rock 4|KFA2 GTX 1080|Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7|G.skill Trident Z 2x8 Gb 3200 MHz CL16|960 EVO 250Gb, 850 EVO 250Gb, MX500 M.2 1 Tb, WD Green 1 Tb|Corsair RM650i|FD Meshify C TG|BENQ GW27060S|Pioneer VSX430-+Wharfedale Crystal CR-30.4|M6900+Cougar 300K

Post Reply