Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
aiwaris
Posts: 344
Joined: 2010-06-25

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by aiwaris » 2018-10-26 21:05

newdiamond wrote:
2018-10-26 18:50
aiwaris wrote:
2018-10-26 08:38
nusipirk paprasta trintuka istrauk ram ir pratrink ram kontaktus su trintuku gal tai pades nes kartais pasitaiko tokiu nesamoniu kaip tau darosi vien del kontaktu oksidacijos per laika.
Jeigu daryt, tai su spiritu
siaip trintukas dar geriau nes nuvalo iki blizgesio ir be jokiu pazeidimu kontaktu ir taip yra pavyke jau ne viena kompa prikelt taigi isbandytas N kartu sitas budas ir visada pasiteisino kai buvo tame beda buvo.

Daemon
Posts: 88
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-10-27 19:36

RAMo tai 8, tai 16 rodo. Reikės bandyt trintuko metodą.
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

aiwaris
Posts: 344
Joined: 2010-06-25

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by aiwaris » 2018-10-28 12:41

Daemon wrote:
2018-10-27 19:36
RAMo tai 8, tai 16 rodo. Reikės bandyt trintuko metodą.
siaip naudok geriau minkstesni trintuka nes geriau valo ir nera tikimybes kad nuples kontakta nors tai nelab tiketina :lol:

User avatar
TomasP
Posts: 128
Joined: 2015-01-21
Location: Ifeelyou rūsys

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by TomasP » 2018-10-28 13:09

aiwaris wrote:
2018-10-28 12:41
Daemon wrote:
2018-10-27 19:36
RAMo tai 8, tai 16 rodo. Reikės bandyt trintuko metodą.
siaip naudok geriau minkstesni trintuka nes geriau valo ir nera tikimybes kad nuples kontakta nors tai nelab tiketina :lol:
Pirmą kartą skaitau apie trintuką, naudoju kaip ir newdiamond - spiritą. Ir pats ir komponentams.

aiwaris
Posts: 344
Joined: 2010-06-25

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by aiwaris » 2018-10-28 13:30

TomasP wrote:
2018-10-28 13:09
aiwaris wrote:
2018-10-28 12:41
Daemon wrote:
2018-10-27 19:36
RAMo tai 8, tai 16 rodo. Reikės bandyt trintuko metodą.
siaip naudok geriau minkstesni trintuka nes geriau valo ir nera tikimybes kad nuples kontakta nors tai nelab tiketina :lol:
Pirmą kartą skaitau apie trintuką, naudoju kaip ir newdiamond - spiritą. Ir pats ir komponentams.
ir is to kaip ir jokios naudos nes jis tokios oksidacijos kaip ir nevalo siaip sita pamoke destytojas kai radiotechniku mokinausi ir jis buvo teisus nes tai tikrai patikimas budas ir be jokiu pazeidimu nuvalo iki blizgesio tokius kontaktus tai taikoma pvz vga ar pan plius kainuoja kelis centus :D na o del spirito tai jo ir su juo daug ka galima valyti ir jis tam puikiai tinka bet tik ne sitam reikale na ir pats kiek pc esu rinkes tai visada pries dedamas ram ir vga nuvalau taip visus kontaktus.

Daemon
Posts: 88
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-11-23 23:15

Tryniau trintuku, kaitaliojau vietom stickus - nieks nepadeda.

Man čia blemba turbūt po Bios'o atnaujinimo su tais ramais problemos prasidėjo.
Dar viena bėda: kompą kai reikia "užmigdyt", jisai vėl įsijungia, ir neduoda niekaip užmigdyt. Su išjungimu irgi problemos. Dažniausiai įsijungia vėl po kokios minutės-dviejų.
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

kernel
Posts: 17
Joined: 2018-10-27

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by kernel » 2018-11-24 10:24

Pabandyk downgrade'int BIOS, jei tikrai po update beda atsirado. O siaip SSD dejimo metu koks nors atsuktuvas ar dar kas neiskrito is ranku ant MB? Simptomas lyg takeliai butu pazeisti.

Daemon
Posts: 88
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2018-11-24 17:39

Ne, tokio dalyko, kaip atsuktuvo kritimas ant mb, nebuvo.
O apie kokius takelius kalbi?
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

Daemon
Posts: 88
Joined: 2018-07-11

Re: Kompas rodo tik 8 gigus iš 16 :(

Post by Daemon » 2019-05-03 21:08

Image

Taigi. Ramai atsirado :) Problema buvo Biosas. Tiesiog buvo kažkoks įvestas DRAM pagerinimas, kuris viską ir gadino.
X99-UD4 / i7-5820K@3.3 GHz / Freezer i30 / 16 GB 2400 MHz / GTX 1070 WindForce / 840 Evo 120 GB / WD Black 1 TB / WD Red 4 TB / Corsair RM550 / Zalman Z1 / BenQ PD3200Q / RME Babyface / Yamaha HS8's / Logitech G Pro mouse / K120.

Post Reply