Kiek RAM'o yra pakankama?

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
Daemon
Posts: 135
Joined: 2018-07-11

Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Daemon » 2019-10-12 00:37

Sveiki,

girdėjau tokį bairį, kad 32 gigai ramo yra naujas standartas, standaritiniam geimeriui. Neva tai, kad taip nereikia sistemai bendrauti su SSD dėl kešavimo, ar kažkas panašaus. Gerai nesupratau, tai jūs gal mane durną kaimietį paprotinsit...

https://youtu.be/e_cEgjDG3_k?t=430 <<< Čia yra tas žmogus, kuris apie tai nemažai šneka.
Ryzen 2600 / B450 Gaming K4 / 16GB 3200MHz / GTX 1070 WindForce / 970 EVO 500GB / 550W Platinum / S34J550

Daemon
Posts: 135
Joined: 2018-07-11

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Daemon » 2019-10-12 01:18

Ir dar vienas man rūpimas klausimas: kokį RAM'ą imt 5820K sistemai? Galvoju apie 4x8GB. Kiek žiūrėti megahercų? 2400? 2666? 3000?
Ryzen 2600 / B450 Gaming K4 / 16GB 3200MHz / GTX 1070 WindForce / 970 EVO 500GB / 550W Platinum / S34J550

User avatar
Stipena
Posts: 1202
Joined: 2011-01-12
Location: Klaipėda
Contact:

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Stipena » 2019-10-12 09:25

Call it bullshit. Na jeigu background'e laikai chrome su kokiu 50 tabu atidarytu tada 32GB makes sense.
Ryzen 1600X Be quiet Dark Rock Pro 4, Gigabyte B350 Gaming 3, RX Vega 56 Morpheus II Be quiet Silent Wings 3, 16GB DDR4, SM951 256GB NVMe, 850EVO 500GB, MX500 1TB, Be quiet Straight Power 11 750W, FD Define S, BenQ XL2730Z 27" 1440p 144Hz Freesync, Steelseries (M800, Sensei Wireless, Siberia 840), Logitech Z-5500

User avatar
SoTOP
Posts: 609
Joined: 2007-12-11

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by SoTOP » 2019-10-12 12:51

Iki naujų konsolių paprastiems vartotojams 16 tikrai užtenka.

Jeigu nebijai šiek tiek pats pažaisti su timing'ais ir panašiai, realiai labiausiai apsimoka imti greitesnius ramus ir jeigu XMP neveikia pačiam sumažinti dažnį su mažesniais timing'ais, negu pirkti paprastą 2400/2666 "palaikomą" ram už 20€ mažiau. Bet čia priklauso ar tu nori šiek tiek daugiau greičio ar nelabai, ar tie ramai kažkada bus kitoje sistemoje naudojami, ar pats viską susireguliuosi jeigu XMP neveiks.
Aš va tokius pirkčiau tikriausiai www.skytech.lt/pvs416g360c7k-patriot-vi ... 42922.html

daimonass
Posts: 1291
Joined: 2011-01-25

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by daimonass » 2019-10-12 14:09

Low budget PC iš esmes užtenka 8GB. Bet standartiškai užtenka turėti 16GB.
Didieji forumo troliai
SB :D
acceleration7817
jokbon

Siurbutis
Posts: 96
Joined: 2016-06-13

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Siurbutis » 2019-10-12 21:47

Pastebejau jog paskutiniai zaidimai valgo 10GB ant 1080p max nustatymu, bet tai priklauso kiek tavo GPU turi atminties ir koki ziadimo nustatymai.

Daemon
Posts: 135
Joined: 2018-07-11

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Daemon » 2019-10-12 21:51

SoTOP wrote:
2019-10-12 12:51
Iki naujų konsolių paprastiems vartotojams 16 tikrai užtenka.

Jeigu nebijai šiek tiek pats pažaisti su timing'ais ir panašiai, realiai labiausiai apsimoka imti greitesnius ramus ir jeigu XMP neveikia pačiam sumažinti dažnį su mažesniais timing'ais, negu pirkti paprastą 2400/2666 "palaikomą" ram už 20€ mažiau. Bet čia priklauso ar tu nori šiek tiek daugiau greičio ar nelabai, ar tie ramai kažkada bus kitoje sistemoje naudojami, ar pats viską susireguliuosi jeigu XMP neveiks.
Aš va tokius pirkčiau tikriausiai www.skytech.lt/pvs416g360c7k-patriot-vi ... 42922.html
O kaip toks variantas? https://pigu.lt/lt/kompiuterine_technik ... m=referral

Realiai nieko turbint nežadu, kompas stovės dar kelis metus ir ram'as nenusimato keliaut į kitą build'ą.

Aš kažką viena akim mačiau, kad 3000Mhz ramas X99 sistemoje gaunasi nustatymuose kaip 125Mhz BLC ar kažkas panašaus, dėl ko paskui būna blogai, nes turi būti 100Mhz (na, kaip suprantu šitas Mhz skaičius dauginasi iš daugiklio ir gaunasi sparta kažkokia. Sorry už tokį kompiuterinį neraštinugmą :D )

Bet šituo atveju kaina labiau tenkina ir CL 15, o ne 16 kaip kituose variantuose.

Dar klausimas svarbus: ar imt būtinai 4x8GB kit'ą ar tinka ir 2 kit'ai po 2x8GB ?

Aš matau, kad tavo duotam variante CL'as labai geras. Prie 3600Mhz CL17, kaip suprantu yra labai žemas skaičius, na bet kaina man biškį per didelė, jei mokėt 184 eurus, nes yra dar toks variantas, kaip LPX 2400MHz 4x8GB kit'as už 137 eurus, kas yra juokai palyginus.

Daug beletristikos, bet kaip aš kitaip išsiaiškinsiu :D
Ryzen 2600 / B450 Gaming K4 / 16GB 3200MHz / GTX 1070 WindForce / 970 EVO 500GB / 550W Platinum / S34J550

User avatar
SoTOP
Posts: 609
Joined: 2007-12-11

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by SoTOP » 2019-10-12 23:56

Taip, X99 su ramais nėra/nebuvo viskas gražu. Praktiškai virš 2666 XMP įjungiant kompas gali nenorėti stabiliai veikti nes koks nors motininės by default nustatymas sukelia nestabilumą. Šiaip su google pagalba neturėtų būti sunku išspręsti tokias problemas, temų prikurta nemažai apie tai. Žmonės laiko 3200Mhz stabilesnius nei 3000, tai galima tarkim šitokių arba panašių porą(praktiškai tik super retais atvejais gali neveikti pora vienodų specifikacijų ramo komplektų, ypač identiškų) http://www.skytech.lt/pvs416g320c6k-pat ... 29305.html

Daemon
Posts: 135
Joined: 2018-07-11

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Daemon » 2019-10-13 00:34

Taiva, man biškį su googlinimu problemų yra, sunkiai randu ko reikia...

Tai kaip suprantu, reiktų tą 3200Mhz mušti žemyn ir tokiu būdu gauti mažesnį latency? Kas ir yra CL'as?
Ryzen 2600 / B450 Gaming K4 / 16GB 3200MHz / GTX 1070 WindForce / 970 EVO 500GB / 550W Platinum / S34J550

User avatar
SoTOP
Posts: 609
Joined: 2007-12-11

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by SoTOP » 2019-10-13 17:56

Šiaip jeigu neturbinsi CPU ir žaisti su ramais nesinori, tai praktiškai tiesiog tada imi pigesnius ir šiek lėtesnius pvz. https://pigu.lt/lt/kompiuterine_technik ... d=14054785 ir viskas.

User avatar
Strelok
Posts: 694
Joined: 2018-02-23
Location: Vilnius

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Strelok » 2019-10-13 23:07

RAM turi būti tiek kiek Nand'o. 2TB turėtų užtekti :)

User avatar
Knocknevis
Posts: 112
Joined: 2016-06-13

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Knocknevis » 2019-10-14 00:55

Turejau 5820K@4.3GHz su 4x8GB 2133Mhz Kingston Fury ramais. Jie buvo ne is KIT rinkinio, bet po viena moduli pardavinejami. Su X99 veike gerai problemu nebuvo. Dabar tuos pacius ramus per 3 kompus ismeciau ir tebenaudoju :) Naudos is 32GB paprastam PC naudojimui nemaciau apart kazkada su kruva tabu ir paleidus Star Citizen 16GB ramo buvo apkrauta.
AMD RYZEN 7 2700X|Navis Pro 240 AIO|BIOSTAR X470 GT8|Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2400/14|Radeon™ RX VEGA 56+Morpheus II @ P7-1647Mhz/1070mv Hynix HBM @ 970Mhz|ADATA XPG SX8200 480GB|WD Blue 1TB|Seasonic Focus+ Gold 850|HAF XB EVO+3xAC F12 PWM PST Intake|AAB Super Silent 20 Exhaust|D-Link DIR-882|SAMSUNG UE65NU7172

ToBeX
Posts: 701
Joined: 2008-11-18

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by ToBeX » 2019-10-14 10:20

Realiai, tai turiu du kompus vienas su 8gb kitas su 16gb,
Tai 8gb tikrai jau stipriai permažai, dažnai pritrūksta.
Bet su 16gb dar niekad neteko visų apkraut.
Ir šiaip juokinga, kai autocad valgo mažiau, negu chrome su 2 tabais atverstais.
Attachments
ram.PNG
ram.PNG (7.49 KiB) Viewed 583 times

User avatar
Maariux
Posts: 370
Joined: 2009-08-03
Location: Vilnius

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Maariux » 2019-10-14 12:19

Užtenka įsijungti veną iš Photoshop / Lightroom / Premiere pro ir 16 GB jau nebeužtenka. 32 GB minimumas.

User avatar
ojojoj
Posts: 57
Joined: 2018-08-26

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by ojojoj » 2019-10-14 12:20

Realiai jau reikia 32GB

8GB jau kai pries du metus susirinkinejau kompa tai zaidimams ant 4k neuztekdavo ir issijunginedavo geimai.

O va dabar turiu 32GB ir viskas ok + vakar jau pamaciau kur labai didele dali ju galejau realiai panaudoti: rasiausi Forza zaidima ir jis buvo suspaustas t.y. Fitgirl relyzas ir tas instaleris naudojo virs 20GB ramo ;)
Intel i7 8700k @5,2Ghz (AVX-1) 1,392V + Custom IHS Inno3D iChill GTX 1080 8GB GDDR5X Black ASRock Z370 GAMING K6 Corsair Vengeance LPX DDR4 3600Mhz CL17 32GB Black Corsair TX850M FRACTAL DESIGN Core 2300 Black Arctic Liquid Freezer 240 Samsung SSD 960 EVO 250GB NVMe Samsung SSD 750 EVO 120GB Sata Samsung QE65Q7FN QLED

ToBeX
Posts: 701
Joined: 2008-11-18

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by ToBeX » 2019-10-14 15:08

Maariux wrote:
2019-10-14 12:19
Užtenka įsijungti veną iš Photoshop / Lightroom / Premiere pro ir 16 GB jau nebeužtenka. 32 GB minimumas.
Premiere naudoju, bet 1080p redaguoju, tai per akis ir 16gb, aišku 4k tikiu, kad gali ir nebeužtekt :)

User avatar
Stipena
Posts: 1202
Joined: 2011-01-12
Location: Klaipėda
Contact:

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Stipena » 2019-10-14 19:22

Dėl premiere nesuku galvos su 16GB, bet va jei pastoviai dirbčiau su after effects tai norėčiau 128GB+ :mrgreen:
Ryzen 1600X Be quiet Dark Rock Pro 4, Gigabyte B350 Gaming 3, RX Vega 56 Morpheus II Be quiet Silent Wings 3, 16GB DDR4, SM951 256GB NVMe, 850EVO 500GB, MX500 1TB, Be quiet Straight Power 11 750W, FD Define S, BenQ XL2730Z 27" 1440p 144Hz Freesync, Steelseries (M800, Sensei Wireless, Siberia 840), Logitech Z-5500

Daemon
Posts: 135
Joined: 2018-07-11

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by Daemon » 2019-10-16 00:39

Tas 5820K tai pastoviai rodo, kad Free ramo yra maždaug 0, lol. Pusė - programos, pusė - standby.
Ir jį pastoviai migdom, nes junginėt užknisa. Be to, jis pastoviai cypt mėgėjas. Tai perkraut reikia, tai dar ko.
Ryzen 2600 / B450 Gaming K4 / 16GB 3200MHz / GTX 1070 WindForce / 970 EVO 500GB / 550W Platinum / S34J550

joncius_
Posts: 109
Joined: 2016-06-08

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by joncius_ » 2019-10-16 09:13

ToBeX wrote:
2019-10-14 10:20
Realiai, tai turiu du kompus vienas su 8gb kitas su 16gb,
Tai 8gb tikrai jau stipriai permažai, dažnai pritrūksta.
Bet su 16gb dar niekad neteko visų apkraut.
Ir šiaip juokinga, kai autocad valgo mažiau, negu chrome su 2 tabais atverstais.
kažkaip gal AutoCAD'e pas tave niekas neatidaryta ?

Chrome 15 langu valgo apie 300MB CAD'as 500+ su vienu failu

ToBeX
Posts: 701
Joined: 2008-11-18

Re: Kiek RAM'o yra pakankama?

Post by ToBeX » 2019-10-16 12:45

Atsidariau CAD, ką maximaliai naudoju, tai realiai 2 einami užsakymai ir visi reikalingi standartiniai brėžiniai.
Attachments
ram cad.PNG
ram cad.PNG (94.43 KiB) Viewed 370 times

Post Reply