Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
Post Reply
Daemon
Posts: 292
Joined: 2018-07-11

Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Daemon » 2019-10-29 04:59

Sveiki,

vėl susiduriu su problemom su RAM'u. Motina - AsRock B450 Gaming K4. Procas - R5 2600.

Image

Vietoj 3200Mhz, rodo kad yra 2133Mhz.
Bandžiau žaist su nustatymais BIOS'e, bet nelabai ką tai keičia.

Gal susidūrėt, gal turit minčių?
Ryzen 9 3900 - 32GB RAM - B450 - GTX 1070 - 1.5TB M.2 - 550W Plat - SB601 - 49XG70 - MX Master - UR242 - A5X's

Siurbutis
Posts: 105
Joined: 2016-06-13

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Siurbutis » 2019-10-29 08:40

Ta prasme nustatai xmp profili, arba ranka pakeli dazni o jis lieka tokspat? Ar nesikrauna pc?

svabas
Posts: 343
Joined: 2013-02-27

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by svabas » 2019-10-29 09:17

tai ir biosuose rodo 2132?
6700K (Skylake Forever)///// MSI RTX 2080 Super Ventus OC////Asus Z-170 A////M.2 SATA 1TB WD Blue/////Corsair CX 600W, Modulinis, 80 Plus Bronze

Povilas
Posts: 1063
Joined: 2009-10-28

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Povilas » 2019-10-29 11:33

Daemon wrote:
2019-10-29 04:59
Sveiki,

vėl susiduriu su problemom su RAM'u. Motina - AsRock B450 Gaming K4. Procas - R5 2600.

Image

Vietoj 3200Mhz, rodo kad yra 2133Mhz.
Bandžiau žaist su nustatymais BIOS'e, bet nelabai ką tai keičia.

Gal susidūrėt, gal turit minčių?
o kur tu ziuri? cia viskas gerai. Memory tabe paziurek turi rodyti DRAM Frequency 1600mhz. padaryk foto memory tab.
Ryzen 5 3600, MSI B450 Tomahawk, EVGA 1080 TI SC2, Thermalright Macho rev.B, Kingston HyperX Predator RGB 2x8GB DDR4-3200, Corsair RM650X, NVME SX8200PRO 512GB, OCZ Vertex 4 128GB, Patriot Blast 480GB, NZXT H500, BenQ EX3501R :twisted:

Daemon
Posts: 292
Joined: 2018-07-11

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Daemon » 2019-10-29 18:24

Biose rodo, kad XMP ir 3200.

Memory tab'e rodo 1600Mhz. Tai reiškia viskas gerai?
Ryzen 9 3900 - 32GB RAM - B450 - GTX 1070 - 1.5TB M.2 - 550W Plat - SB601 - 49XG70 - MX Master - UR242 - A5X's

User avatar
Stipena
Posts: 1344
Joined: 2011-01-12
Location: Klaipėda
Contact:

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Stipena » 2019-10-29 19:21

Daemon wrote:
2019-10-29 18:24
Biose rodo, kad XMP ir 3200.

Memory tab'e rodo 1600Mhz. Tai reiškia viskas gerai?
Taip, viskas gerai, veikia 3200MHz dažniu. Tik va blogai yra tai kad davei peno svabui pasidžiaugti, o dabar atėmėm, nes pasirodo viskas gerai su AMD.
Ryzen 1600X Be quiet Dark Rock Pro 4, Gigabyte B350 Gaming 3, RX Vega 56 Morpheus II Be quiet Silent Wings 3, 16GB DDR4, SM951 256GB NVMe, 850EVO 500GB, MX500 1TB, Be quiet Straight Power 11 750W, FD Define S, BenQ XL2730Z 27" 1440p 144Hz Freesync, Steelseries (M800, Sensei Wireless, Siberia 840), Logitech Z-5500

Daemon
Posts: 292
Joined: 2018-07-11

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Daemon » 2019-10-29 20:04

Stipena wrote:
2019-10-29 19:21
Taip, viskas gerai, veikia 3200MHz dažniu. Tik va blogai yra tai kad davei peno svabui pasidžiaugti, o dabar atėmėm, nes pasirodo viskas gerai su AMD.
damn nu, kaip dabar šitaip :lol: Šiaip pas mane vis dar studijoj sukas 5820K buildas, tai nors kiek atgaivos dūšelei... O šiaip tai va, dabar, trečiasis kompiuteris namie iš Phenom II X4 atsinaujins į mano seną, antro kompo 2600 prociką, o antras kompas gaus 3700X :D
Ryzen 9 3900 - 32GB RAM - B450 - GTX 1070 - 1.5TB M.2 - 550W Plat - SB601 - 49XG70 - MX Master - UR242 - A5X's

User avatar
DasMachine
Posts: 312
Joined: 2016-03-01

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by DasMachine » 2019-10-30 20:11

DDR - Double Data Rate. 2 x 1600mhz = 3200 effective clock. Dar galima ta pati pamatyt Windows 10 task manager - Performance - Memory.

Daemon
Posts: 292
Joined: 2018-07-11

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Daemon » 2019-11-01 22:14

Aha, neseniai apie tai sužinojau.

Kas mane sumėtė, tai tas užrašas "Max Bandwidth", kadangi kitame kompe stovi 2400Mhz ramas, tai taip ir rašo, kad Max Bandwidth 2400Mhz,
o čia kažkaip keistai... 2133
Ryzen 9 3900 - 32GB RAM - B450 - GTX 1070 - 1.5TB M.2 - 550W Plat - SB601 - 49XG70 - MX Master - UR242 - A5X's

Daemon
Posts: 292
Joined: 2018-07-11

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Daemon » 2020-08-04 20:37

Sveiki,

naujas ram'as biškį grybauja. Nors jis yra 3200MHz 16-18-18-38, bet kuriasi ant XMP 2.0 arba 2133MHZ 15-15-15-36 arba 3000MHz 16-18-18-38
Prie 2133 dar ir Win10 rodo 32GB (usable 15.9 GB, system reserved 16.1 GB). Prie 3000 rodo normaliai 32 GB

sistema Ryzen 5 2600

Ar kažką galima padaryt kitaip?
Ryzen 9 3900 - 32GB RAM - B450 - GTX 1070 - 1.5TB M.2 - 550W Plat - SB601 - 49XG70 - MX Master - UR242 - A5X's

Daemon
Posts: 292
Joined: 2018-07-11

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Daemon » 2020-08-04 20:45

Okay, žodžiu, buvau užmetęs XMP 2.0 3000MHz ir veikė tvarkingai, tada paėmiau ir užmečiau 3200MHz ir ką jūs man pasakysit? O gi veikia :D
Ryzen 9 3900 - 32GB RAM - B450 - GTX 1070 - 1.5TB M.2 - 550W Plat - SB601 - 49XG70 - MX Master - UR242 - A5X's

User avatar
BC00
Posts: 2754
Joined: 2008-06-21

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by BC00 » 2020-08-04 21:01

Daemon wrote:
2020-08-04 20:37
Sveiki,

naujas ram'as biškį grybauja. Nors jis yra 3200MHz 16-18-18-38, bet kuriasi ant XMP 2.0 arba 2133MHZ 15-15-15-36 arba 3000MHz 16-18-18-38
Prie 2133 dar ir Win10 rodo 32GB (usable 15.9 GB, system reserved 16.1 GB). Prie 3000 rodo normaliai 32 GB

sistema Ryzen 5 2600

Ar kažką galima padaryt kitaip?
Man rodos šitie RAM turi 2x XMP profilius (3200 ir 3000). Tipo su 3200 nevažiuoja?

Daemon
Posts: 292
Joined: 2018-07-11

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Daemon » 2020-08-04 21:22

BC00 wrote:
2020-08-04 21:01
Man rodos šitie RAM turi 2x XMP profilius (3200 ir 3000). Tipo su 3200 nevažiuoja?
Ramai nauji G.Skill RipJawsV 2x16 GB 3200MHz 16-18-18-38

Jau veikia viskas normaliai

Pradžioj nevalgė XMP 3200MHz profilio ir rodė tik 15.9 GB usable. Mesdavo 2133MHz 15-15-15-36

Tai nustačiau 3000 MHz - suveikė. Pradėjo naudot 32 GB ramo ir CL 16 rodė. Tada jungiau 3200MHz ir irgi suveikė.

Tai realiai reikėjo pradžiai 3000 jungt ir tik po to 3200MHz.
Ryzen 9 3900 - 32GB RAM - B450 - GTX 1070 - 1.5TB M.2 - 550W Plat - SB601 - 49XG70 - MX Master - UR242 - A5X's

User avatar
BC00
Posts: 2754
Joined: 2008-06-21

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by BC00 » 2020-08-04 23:12

Daemon wrote:
2020-08-04 21:22
BC00 wrote:
2020-08-04 21:01
Man rodos šitie RAM turi 2x XMP profilius (3200 ir 3000). Tipo su 3200 nevažiuoja?
Ramai nauji G.Skill RipJawsV 2x16 GB 3200MHz 16-18-18-38

Jau veikia viskas normaliai

Pradžioj nevalgė XMP 3200MHz profilio ir rodė tik 15.9 GB usable. Mesdavo 2133MHz 15-15-15-36

Tai nustačiau 3000 MHz - suveikė. Pradėjo naudot 32 GB ramo ir CL 16 rodė. Tada jungiau 3200MHz ir irgi suveikė.

Tai realiai reikėjo pradžiai 3000 jungt ir tik po to 3200MHz.
Ai čia G.SKILL pas tave :) šiaip jo, kartais padeda toks dalykas, kaip RAM paleidimas ant žemesnio dažnio ir po to būna sėkmingai startuoja ant maksimalaus XMP.

Daemon
Posts: 292
Joined: 2018-07-11

Re: Problemos su RAM'u Ryzen sistemoj

Post by Daemon » 2020-08-05 00:13

Joo, išsiaiškinau sunkiuoju būdu :)
Ryzen 9 3900 - 32GB RAM - B450 - GTX 1070 - 1.5TB M.2 - 550W Plat - SB601 - 49XG70 - MX Master - UR242 - A5X's

Post Reply