x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
Post Reply
icebullet
Posts: 7
Joined: 2008-07-07

x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by icebullet » 2019-12-20 16:02

Sveiki,

Susirinkau toki builda kompo atnaujinimui:

CMK16GX4M2D3600C
Corsair Vengeance LPX DDR4 16GB (2x8GB) 3600MHz CL18 1.35V XMP 2.0 Juoda

AMD Ryzen 5 3600X, 6C/12T, 4.4 GHz, 36 MB, AM4, 95W, 7nm, BOX (su aušintuvu)

MSI X470 GAMING PRO MAX, AM4, DDR4-3466, 6*SATA 6Gb/s,, 2xUSB 3.1 Gen2

MSI GeForce RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO, 8GB GDDR6, 3xDP, HDMI

Neramina vienas dalykas - ar veiks RAM'as 3600 MHZ sitoj konfiguracijoj? Motinines oficialiai testuotu sarase butent sito tikslaus modelio ramo neradau, bet 3600 CL18 ten buvo, tik kitas SKU ID.

Ir siaip kokia butu nuomone del pasirinkimu ar neprasoviau?

daimonass
Posts: 1293
Joined: 2011-01-25

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by daimonass » 2019-12-20 16:07

Mano nuomone MSI motininės ir jų BIOS yra Š.
Didieji forumo troliai
SB :D
acceleration7817
jokbon

User avatar
SoTOP
Posts: 650
Joined: 2007-12-11

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by SoTOP » 2019-12-20 16:19

O tu jau nusipirkai ar tik planuoji? Šitie ramai yra neblogi ir pigūs http://www.skytech.lt/pvb416g360c7k-pat ... #tabsnav-2

Motininė nėra gera realiai, arba B450 jeigu nori pigesnę, arba pvz tokia https://www.varle.lt/pagrindines-plokst ... 13165.html jeigu išleidžiant daugiau. Ramai beveik užtikrintai veiktų pilnu greičiu visose motininėse, nes tai labiau nuo CPU atminties valdiklio priklauso, nei nuo motininės.

icebullet
Posts: 7
Joined: 2008-07-07

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by icebullet » 2019-12-20 16:44

Jau nupirkta, tik dar nepristate. Is pradziu ziurejau B450, bet po to pastebejau, kad nera optical jungties jose, tai rinkausi sita brangesni chipset'a. MSI GPU sitas neblogas ir labai tylus, kiek domejausi. Motinine sita rinkausi, nes jie tipo skire demesio garsui, kas man svarbu. 3600x yra kaip ir pointless kiek zinau, nes turbinasi iki tiek pat kiek 3600, bet kaina skiriasi 15 eur dabar, tai kazkaip susigundziau.

Dabartiniam kompe GPU ir mainboard gygabyte - netikiu, kad bus blogiau. GPU du ventiliatoriai is triju nuluzo savaime ir buna, kad nusimusa pagrindinis diskas su windows, reikia lysti i BIOS atstatyti krovima is SSD kartais.

Tikiuosi sitie AMD procai tikrai tokie geri kaip apie juos kalbama, nes i5 buvau patenkintas iki siol, o pries tai naudoti senieji athlon buvo tikras SH.

@SoStop, kodel sita motinine nera gera?

User avatar
SoTOP
Posts: 650
Joined: 2007-12-11

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by SoTOP » 2019-12-20 18:46

Ji nėra "bloga" ta prasme kad kažkas neveiks, bet nėra optimali, aš tiesiog tokios nesirinkčiau už tokią kainą.

icebullet
Posts: 7
Joined: 2008-07-07

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by icebullet » 2019-12-20 19:55

Aisku, saukstai po pietu, bet siaip idomu, kuri butu optimali siai dienai? turint omeny, kad reikalinga optical jungtis garsui? Tavo nurodyta x570 nemanau, kad verta, nes jau 200 eur uz MB biski daug :) Jei neklystu, ASUS turi B450 modeli su optical jungtim, bet jo kaina panasi buvo i sita MSI su x470, tai nezinau, man atrodo geriau MSI, bet x470.

User avatar
SoTOP
Posts: 650
Joined: 2007-12-11

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by SoTOP » 2019-12-20 21:41

Na pvz. http://www.skytech.lt/b450-steel-legend ... 26910.html turi Optical jungtį. Jeigu neplanuoji ateityje CPU keisti, tai didelio skirtumo nėra realiai. Bet mano rodyta Asus X570 tikrai gera plokštė, jeigu dabar rinktumeisi ir biudžetui nespaudžiant aš imčiau ją.

icebullet
Posts: 7
Joined: 2008-07-07

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by icebullet » 2020-01-06 08:31

Zodziu, gavau savo uzsakyma. MSI biose ijungus XMP profile 1 arba 2 sistema persikrauna po kurio laiko. Dar yra kazkoks integruotas tool'sas game booster, sita ijungus, tai isvis issijungia ir padeda tik bios nuresetinimas. Jeigu situ nelieciu, tai veikia viskas kaip ir ok, bet RAM be XMP ijungto, tai 2133 mhz greitis tik, kiek suprantu :( Gal pameginti isirasyti BIOS update?

Siurbutis
Posts: 103
Joined: 2016-06-13

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by Siurbutis » 2020-01-06 10:17

icebullet wrote:
2020-01-06 08:31
Zodziu, gavau savo uzsakyma. MSI biose ijungus XMP profile 1 arba 2 sistema persikrauna po kurio laiko. Dar yra kazkoks integruotas tool'sas game booster, sita ijungus, tai isvis issijungia ir padeda tik bios nuresetinimas. Jeigu situ nelieciu, tai veikia viskas kaip ir ok, bet RAM be XMP ijungto, tai 2133 mhz greitis tik, kiek suprantu :( Gal pameginti isirasyti BIOS update?
Biosatai aisku kad updeitink. O del XMP tai paziurek kokius timingus nustato pagal profili ir patikrink ar jie atitinka ka gamintojas nurodes, gal tiesiog per mazus timingus sumeta ant auto.

User avatar
vycius9
Posts: 60
Joined: 2016-09-15

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by vycius9 » 2020-02-24 23:00

O kaip jums per pus mažesnis memory write greitis ant 3600X ?
Image
Attachments
2400G cachemem.png
2400G cachemem.png (116.92 KiB) Viewed 406 times

User avatar
SoTOP
Posts: 650
Joined: 2007-12-11

Re: x470+3600x ir 3600mhz ram'as

Post by SoTOP » 2020-02-25 10:12

vycius9 wrote:
2020-02-24 23:00
O kaip jums per pus mažesnis memory write greitis ant 3600X ?
Image
Pas 3600/3700X/3800X Zen2 procesorius atminties įrašinėjimas veikia tik pusę greičio. Taip yra, nes I/O chip'as prie kiekvieno 8 branduolių komplekso yra prijungtas 1 "atminties" jungtimi , nors turi 2. Dėl to 3900X arba 3950X su dviem 8 branduolių kompleksais turi pilną įrašymo spartą, o minėti 8 branduolių ir mažiau turi tik pusę. Bet bendrai spartai tai nėra labai aktualu, nebent kažkam specifiškai.

Post Reply