Padekit su AMD nesamonem

Diskusijos susijusios su visa PC geležimi
User avatar
kernelis
Posts: 100
Joined: 2020-01-02

Padekit su AMD nesamonem

Post by kernelis » 2020-09-25 08:54

Sistema:
R7 3700X
X570 AORUS ELITE (rev. 1.0)
4x8GB Patriot Viper Elite 3733CL17
MSI RX5700 Gaming X

Problema - karta i kokia 2-4 savaites, ijugiant PC, nusimusa UEFI setting'sai i default'us. UEFI naujausias. CPU OC nera, PBO isjungtas. RAM'ui ijungtas XMP, bet daznis prisuktas nuo 3733 iki 3600 (berods su 3733 buvo issue, bet dabar nepamenu tiksliai). Zodziu leidziant belekuri stress test'a (iskaitant tuos kur RAM svilina) viskas veikia stabiliai, jokiu problemu. Apskritai dirbant su kompu viskas tvarkoje, bet va karta i kelias savaites UEFI settings'ai nusimusa.

Turit minciu, kaip issprest?

Belekaip nervina is tikro tokios nesamones. Stopudovai tuoj pradesiu gailetis kad 10700K nepalaikiau metu laiko :D

svabas+++
Posts: 34
Joined: 2020-09-03

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by svabas+++ » 2020-09-25 09:25

man toks jausmas, kad problemos priešastis kaip adata šieno kupetoj

User avatar
Stipena
Posts: 1353
Joined: 2011-01-12
Location: Klaipėda
Contact:

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by Stipena » 2020-09-25 09:57

Bandyk pagyvent kažkiek laiko su stock ram greičiu t.y. 2133. Bus sunku D bet čia manau realiausias variantas priežasčiai.
Ryzen 1600X Be quiet Dark Rock Pro 4, Gigabyte B350 Gaming 3, RX Vega 56 Morpheus II Be quiet Silent Wings 3, 16GB DDR4, SM951 256GB NVMe, 850EVO 500GB, MX500 1TB, Be quiet Straight Power 11 750W, FD Define S, BenQ XL2730Z 27" 1440p 144Hz Freesync, Steelseries (M800, Sensei Wireless, Siberia 840), Logitech Z-5500

aiwaris
Posts: 399
Joined: 2010-06-25

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by aiwaris » 2020-09-25 09:58

bandyk pakeist i nauja mb baterija ta mini nes del ju dazniausiai ir buna tokios bedos kaip tavo
Intel i7-8700K 4.5GHz,Antec Kühler H2O 620 v4,Asus Z370P,T-Force Delta RGB DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz cl16,KFA2 GeForce RTX 2060 SUPER EX (1-Click OC)RGB ,HDD WD Blue 1tb+seagate barracuda 1tb+kingston ssd a400 128gb,psu Cooler Master GX 650W,Zalman Z11 Plius,Creative Sound Blaster Zx,Win10 x64

User avatar
kernelis
Posts: 100
Joined: 2020-01-02

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by kernelis » 2020-09-25 10:02

Tai dabar su 2133 ir sedziu - uzkniso atstatinet nustatymus jau :D RAM speed man kaip ir nera labai svarbu ant nasumo mano task'uose. Daug labiau erzina tai, kas su default FAN nustatymais PC zenkliai garsesnis, girdisi kaip meto apsukas daznai. Tas turbut labiausiai uzknisa, reikes kada skirt laiko ir pasiaiskint kaip is linux per soft'a overridint tai.

O, baterija visai gera ideja - apie tai net nebuvau susimastes. Pabandysiu.

User avatar
SoTOP
Posts: 702
Joined: 2007-12-11

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by SoTOP » 2020-09-25 10:47

Kažkas nestabilu, šitas dalykas nėra labai retas. Aš siūlyčiau neišjunginėti kompo, kai nori kompą išjungti tiesiog užmigdai(ne hibernate) jį ir viskas. Čia geriausias metodas kai reikia su ne 100% stabiliom sistemom tvarkytis.

User avatar
BC00
Posts: 2760
Joined: 2008-06-21

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by BC00 » 2020-09-25 12:50

Gal trūksta įtampos DRAM treniravimo metu. Taip pat pasibandyčiau kitą BIOS versiją.

User avatar
PhaNtoM
Site Admin
Posts: 357
Joined: 2007-09-07
Location: Vilnius
Contact:

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by PhaNtoM » 2020-09-25 12:54

Na, tik priminimas, kad gal bent būtų galima išsisaugoti nustatymus profilyje ir kai jie nusimuša - įkrauti išsaugotą profilį?
Ar ir profiliai dingsta?
Jei 3733 buvo nestabilu seniau, tai gal dar daugiau silicis kur nors degradavo ir 3600 nebepavelka? Gal su dar laipteliu mažesniu dažniu pabūvoti?
Kovotojas su vėjo malūnais

User avatar
kernelis
Posts: 100
Joined: 2020-01-02

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by kernelis » 2020-09-25 13:16

Profiliai gal ir islieka, kazkaip neatkreipiau demesio i tai. Reikes isbandyti, bus bent greitesnis recoveris is bedos. Pabandysiu mazesni RAM greiti dar irgi, nors keista, kad ant stress bedu nera, o ant boot pasitaiko.

As tikiu, kad gerai pasiknisus gal ir galima rast sprendima, tik as ziauriai nemegstu tais tiuninimais ir testinimais uzsiimti. Man tan nera malonumas, kai kalba eina apie darbo priemone, o ne siaip kazkoki zaisla eksperimentavimams :) Jauciu sekanti karta pirksiu naudota servaka koki :lol:

Dekui uz ideju pasidalinima. Per kokias atostogas reikes normaliai prisest ir dar karta visus variantus pertikrint.

User avatar
vycius9
Posts: 73
Joined: 2016-09-15

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by vycius9 » 2020-09-25 13:18

Pas mane irgi galima sakyti ta pati situacija.
CPU:3600x
MB:Asrock x470
RAM:3200 GSkill

karts nuo karto prasideda bootloop'ai ir nusimuša BIOS nustatymai, vienos BIOS versijos veikdavo stabiliau, kitos dažniau persikraudinėdavo. Pas mane kompas pajungtas į elektros šakotuvą su apsaugos funkcija. Po kompo išjungimo dažnai išjungiu ir el. maitinimo switchOFF. Po to kartais įjungiant e.l maitinimo switchON kompas pats iškarto (ne per POWER mygtuka) įsijungia ir tada prasideda juodo ekrano bootlopas .. 3-4 kartus persikrauna kol restartuoja su default BIOS'u.. ir taip karts nuo karto per 1-2 mėn. Anksčiau galvojau, kad čia tik mano motininė taip išsidirbinėja arba tik Asrock x470 arba net kokių RAM problema. (nes yra ir daugiau kam panašiai buvo)
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp ... -boot-loop

aiwaris
Posts: 399
Joined: 2010-06-25

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by aiwaris » 2020-09-25 13:31

vycius9 wrote:
2020-09-25 13:18
Pas mane irgi galima sakyti ta pati situacija.
CPU:3600x
MB:Asrock x470
RAM:3200 GSkill

karts nuo karto prasideda bootloop'ai ir nusimuša BIOS nustatymai, vienos BIOS versijos veikdavo stabiliau, kitos dažniau persikraudinėdavo. Pas mane kompas pajungtas į elektros šakotuvą su apsaugos funkcija. Po kompo išjungimo dažnai išjungiu ir el. maitinimo switchOFF. Po to kartais įjungiant e.l maitinimo switchON kompas pats iškarto (ne per POWER mygtuka) įsijungia ir tada prasideda juodo ekrano bootlopas .. 3-4 kartus persikrauna kol restartuoja su default BIOS'u.. ir taip karts nuo karto per 1-2 mėn. Anksčiau galvojau, kad čia tik mano motininė taip išsidirbinėja arba tik Asrock x470 arba net kokių RAM problema. (nes yra ir daugiau kam panašiai buvo)
http://forum.asrock.com/forum_posts.asp ... -boot-loop
tavo atveju tai tikrai baterija kalta nes nelaiko kai pc isjungineji is el tinklo man buvo tas pats tai pamatavau ta baterija su testeriu tai ji beveik mirusi buvo tai net ir profiliai dingdavo pakeitus baterija viskas ok no prblem ir ji tekainuoja centus ir beja nera gerai pastoviai isjunginet pc is el tinklo cia taikoma ciut ne visai elektronikai jai ka.
Intel i7-8700K 4.5GHz,Antec Kühler H2O 620 v4,Asus Z370P,T-Force Delta RGB DDR4 16GB (2x8GB) 3200MHz cl16,KFA2 GeForce RTX 2060 SUPER EX (1-Click OC)RGB ,HDD WD Blue 1tb+seagate barracuda 1tb+kingston ssd a400 128gb,psu Cooler Master GX 650W,Zalman Z11 Plius,Creative Sound Blaster Zx,Win10 x64

User avatar
vycius9
Posts: 73
Joined: 2016-09-15

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by vycius9 » 2020-09-25 13:50

OK reikės pabandyt su nauja baterija

svabas+++
Posts: 34
Joined: 2020-09-03

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by svabas+++ » 2020-09-25 14:07

baikit, nežadinkit Stipenoj žveries

User avatar
Stipena
Posts: 1353
Joined: 2011-01-12
Location: Klaipėda
Contact:

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by Stipena » 2020-09-25 15:14

kernelis wrote:
2020-09-25 13:16
Profiliai gal ir islieka, kazkaip neatkreipiau demesio i tai. Reikes isbandyti, bus bent greitesnis recoveris is bedos. Pabandysiu mazesni RAM greiti dar irgi, nors keista, kad ant stress bedu nera, o ant boot pasitaiko.

As tikiu, kad gerai pasiknisus gal ir galima rast sprendima, tik as ziauriai nemegstu tais tiuninimais ir testinimais uzsiimti. Man tan nera malonumas, kai kalba eina apie darbo priemone, o ne siaip kazkoki zaisla eksperimentavimams :) Jauciu sekanti karta pirksiu naudota servaka koki :lol:

Dekui uz ideju pasidalinima. Per kokias atostogas reikes normaliai prisest ir dar karta visus variantus pertikrint.
Man su i7-5820k buvo taip kad OC stress testus praeidavo, o žaidiant už kokių 3-4h pakibdavo kompas. Bandžiau ir mažesni OC, bet teko likti ties stock kad problema dingtų.
Ryzen 1600X Be quiet Dark Rock Pro 4, Gigabyte B350 Gaming 3, RX Vega 56 Morpheus II Be quiet Silent Wings 3, 16GB DDR4, SM951 256GB NVMe, 850EVO 500GB, MX500 1TB, Be quiet Straight Power 11 750W, FD Define S, BenQ XL2730Z 27" 1440p 144Hz Freesync, Steelseries (M800, Sensei Wireless, Siberia 840), Logitech Z-5500

User avatar
Knocknevis
Posts: 152
Joined: 2016-06-13

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by Knocknevis » 2020-09-26 00:44

Pas mane irgi panaisiai, pakimba PC karta per savaite arba reciau. Turiu profili issisaugojes, kuri atstatau po restarto. Konkreciai mano atveju,tai motinine su ramais nedraugauja ir durniuoja kartais, kaip ir visiem kitiem, kurie ja isigijo. Beje profiliai lygtais issaugomi SSD, HDD, USB, tai jeigu ir biosas grybauna jie lieka. Siaip manau nauja MB pirksiu arba nauja builda darysiu. Nors ir PC nedarbinis, bet crashai ir tas, kad negaliu naudoti RAM deklaruotais greiciais jau atsibodo.
AMD RYZEN 7 2700X|Navis Pro 240 AIO|BIOSTAR X470 GT8 worst MB ever|Patriot Viper 4 16GB DDR4 3000/16|Radeon™ RX VEGA 56+Morpheus II|ADATA XPG SX8200 480GB|WD Blue 1TB|Seasonic Focus Plus Gold 850|HAF XB EVO+3xAC F12 PWM PST Intake|AAB Super Silent 20 Exhaust|D-Link DIR-882|SAMSUNG UE65NU7172

Daemon
Posts: 304
Joined: 2018-07-11

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by Daemon » 2020-09-28 02:06

Naudojom 5820K penkis metus darbui, tai pastoviai sleepinom, nes tik išjungi-įjungi ar perkrauni, tai prasideda visokie grybavimai. Cypia, persikraudinėja, išsijunginėja. Jau realiai nebepamenu, kaip ten buvo tiksliai, bet tiesiog natūraliai visą laiką sleepinom kompą, nes kitaip nebuvo įmanoma dirbti. Po to pyst vieną dieną ir nuėjo šaibom maitiakas su motina, kad jį kur :D
Ryzen 9 3900 - 32GB RAM - B450 - GTX 1070 - 1.5TB M.2 - 550W Plat - SB601 - UHD 49" - MX Master - UR242 - A7X's

svabas+++
Posts: 34
Joined: 2020-09-03

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by svabas+++ » 2020-09-28 09:06

šiaip tema apie Zen, kuri atsirado prieš tris metus, na bet jei kai kas palyginimui nori prisimint 6 metų senumo i7-5820k, tai gal prisiminkim ir "nuostabiuosius" AMD Buldozer ir FX CPU

User avatar
kernelis
Posts: 100
Joined: 2020-01-02

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by kernelis » 2020-09-28 10:28

FX'ai man neaktualu. Tuo metu turejau Phenom II X6, ir mano galva AMD'ui butu buve daug geriau vietoje FX'u leisti tiesiog truputi atnaujintus Phenom II su tikrais 8 branduoliais ir SSE4.1 4.2 uz maza kaina. Tuo tarpu Intel P4 prescott'ai buvo analogiskas fail'as, tai gal dabar cia neieskosim, kieno fail'ai buvo didesni :)

O griztant prie temos - patikrinau baterija - gera. Pasiskaitinejau inete, tipo raso, kad Gigabyte galimai turi kazkoki bug'a, kad jeigu palieki RAM itampa ant auto, nepakelia tiek, kiek reikia XMP profiliui (1.35V is esmes), tipo reikia manual ikalt 1.35. Ta ir padariau. Dar issisaugojau profile'a nustatymu, kad but maziau problemu jei vel nusiresetints. Ai, ir dar pasirodo UEFI'i buvo viena versija senesnis pas mane, nes paskutinis sio menesio pradzioj isleistas, tai ir ta atsinaujiau. PRIME95 prasukau su tuo option'u kur RAM uzkisa - viskas stabilu (aisku ir seniau taip buvo).

Ziuresiu, kaip toliau bus :)

User avatar
BC00
Posts: 2760
Joined: 2008-06-21

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by BC00 » 2020-09-28 10:35

Kaip sakiau gali būti, kad tik DRAM treniravimui nepakanka įtampos. Blogas POST'as ir muša defaultą. Tam paprastai būna atskiras optionas įtampos pakėlimui tik training'ui. Bet ar tiksliai jį turi Gigos mamkės nepamenu :)

P.S. RAM stabilumą tikrinčiau ne su Prime, o su HCI Memtest.

User avatar
kernelis
Posts: 100
Joined: 2020-01-02

Re: Padekit su AMD nesamonem

Post by kernelis » 2020-09-28 10:41

BC00 wrote:
2020-09-28 10:35
Tam paprastai būna atskiras optionas įtampos pakėlimui tik training'ui. Bet ar tiksliai jį turi Gigos mamkės nepamenu :)

P.S. RAM stabilumą tikrinčiau ne su Prime, o su HCI Memtest.
Turesiu omenyje. Jeigu vel bus beda, reikes paziuret ar pas mane yra tas option'as ir ta HCI sekanti karta panaudosiu. As kai OC/tune dalykais neuzsiimu, tai atsilikes nuo viso to :lol:

Post Reply