Trumpi blic klausimai

Diskusijos apie viską
Post Reply
nemesis
Posts: 1402
Joined: 2008-03-28

Trumpi blic klausimai

Post by nemesis » 2021-01-24 16:14

Kažkaip nesinori kaskart kurti vis naujos temos nes ir pačiam atrodo kaip floodinimas. Gal porą dienų galiojančius klausimus galime į vieną temą rašyti pvz čia?

nemesis
Posts: 1402
Joined: 2008-03-28

Re: Trumpi blic klausimai

Post by nemesis » 2021-01-24 16:20

Turiu klausimus du.
1. Kur LT būtų galima nusipirkti AM4 standartinį procesoriaus aušintuvo tvirtinimo rėmelį?
Trumpa istorija kad pirkau motininę pl. naudotą ir jo nebuvo, turiu gerą aušintuvą su visu AM4 tvirtinimu, bet nenoriu šitam projektui jo panaudoti. Iš china užsakiau už 1.6EUR, bet keliaus du mėnesius...
2. Koks būtų pats pigiausias naujas PSU su 1x pcie 6+2 pin maitinimu kurį jau nebūtų baisu dėti? Sistema Ryzen 2600x + GTX1070/RX580
http://www.skytech.lt/dpde500usph-deepc ... 11647.html
http://www.skytech.lt/spc196-silentiump ... 87811.html
http://www.skytech.lt/xn052-xilence-500 ... 80357.html
http://www.skytech.lt/apb500b8-chieftec ... 85612.html
http://www.skytech.lt/xn053-case-psu-at ... 80358.html
http://www.skytech.lt/dpde600usph-deepc ... 70468.html
Last edited by nemesis on 2021-01-24 19:34, edited 1 time in total.

User avatar
SoTOP
Posts: 747
Joined: 2007-12-11

Re: Trumpi blic klausimai

Post by SoTOP » 2021-01-24 18:44

Paprasčiausia būtų iš kokio pažįstamo, kuris naudoja savo aušintuvą su nestandartiniu rėmeliu, gauti. Su tokiais maitinimo blokais tai labai sunku kažką užtikrinto pasakyti, nes info ir apžvalgų apie tokius yra labai mažai.

nemesis
Posts: 1402
Joined: 2008-03-28

Re: Trumpi blic klausimai

Post by nemesis » 2021-01-24 20:02

Pažįstamo turinčio atliekamą AM4 rėmelį deja neturiu...
O dėl PSU tai vat ir įdomu kaip tie pigienos pasirodo. Aš bet kokiu atveju manau kad turi veikti su jais jei maždaug pusę nominalo apkrausi ir jokių papildomu šakotuvų kaip pcie 6 pin => 2 x pcie 6+2 pin ar 2 x molex => pcie 6+2 pin nenaudosi. O gal klystu?

User avatar
Crunk
Posts: 845
Joined: 2008-02-24
Location: Kaunas

Re: Trumpi blic klausimai

Post by Crunk » 2021-01-24 20:43

tik ne deepcool kelis pigius pirkom darbe, į garantinį išvežėm, imčiau iš chieftec pigių
Ryzen 3700X||Thermalright Macho Rev. B||Gigabyte B450 Aorus Pro||Asrock RX 5700||G.Skill Aegis 16GB 3000MHZ||Samsung Evo 970 250GB + Evo 850 500GB + Seagate Skyhawk 3TB||Fortron Hydro 500W||Fractal Design Arc Midi R2||AOC 24G2U 144Hz||Steelseries Rival 310||Logitech G610

User avatar
BC00
Posts: 2823
Joined: 2008-06-21

Re: Trumpi blic klausimai

Post by BC00 » 2021-01-24 23:20

Kažkur ~300 W ims toks setup'as gaming metu.

Gali imti Chieftec I-Arena, bent žinosi kas sudėta į vidų :)


nemesis
Posts: 1402
Joined: 2008-03-28

Re: Trumpi blic klausimai

Post by nemesis » 2021-01-25 13:30

Šitam irgi kaip ir aišku kas sudėta, tik aš negaliu įvertinti kur geriau. Be to jis realiai yra tik 350W...
Last edited by nemesis on 2021-01-25 13:34, edited 1 time in total.

User avatar
Crunk
Posts: 845
Joined: 2008-02-24
Location: Kaunas

Re: Trumpi blic klausimai

Post by Crunk » 2021-01-25 13:33

Chieftec I-Arena 700w modelį pažystmas turi veikia gana ilgai jau
Ryzen 3700X||Thermalright Macho Rev. B||Gigabyte B450 Aorus Pro||Asrock RX 5700||G.Skill Aegis 16GB 3000MHZ||Samsung Evo 970 250GB + Evo 850 500GB + Seagate Skyhawk 3TB||Fortron Hydro 500W||Fractal Design Arc Midi R2||AOC 24G2U 144Hz||Steelseries Rival 310||Logitech G610

nemesis
Posts: 1402
Joined: 2008-03-28

Re: Trumpi blic klausimai

Post by nemesis » 2021-01-28 17:27

Pasiėmiau kelis i-arena 500W. O keliais eur brangesni Chieftec Solid ko nors verti? http://www.skytech.lt/gpp500s-power-sup ... #tabsnav-2
Efficiency 80 PLUS GOLD?

User avatar
Crunk
Posts: 845
Joined: 2008-02-24
Location: Kaunas

Re: Trumpi blic klausimai

Post by Crunk » 2021-01-28 19:47

kad bronzinis jis ištikro, kiek suprantu
Ryzen 3700X||Thermalright Macho Rev. B||Gigabyte B450 Aorus Pro||Asrock RX 5700||G.Skill Aegis 16GB 3000MHZ||Samsung Evo 970 250GB + Evo 850 500GB + Seagate Skyhawk 3TB||Fortron Hydro 500W||Fractal Design Arc Midi R2||AOC 24G2U 144Hz||Steelseries Rival 310||Logitech G610

User avatar
Katonas
Posts: 1640
Joined: 2008-10-03

Re: Trumpi blic klausimai

Post by Katonas » 2021-01-28 20:00

nemesis wrote:
2021-01-28 17:27
Pasiėmiau kelis i-arena 500W. O keliais eur brangesni Chieftec Solid ko nors verti? http://www.skytech.lt/gpp500s-power-sup ... #tabsnav-2
Efficiency 80 PLUS GOLD?
Gamintojo tinklapyje rašo iki 85 %, tai yra Bronze. Pas tiekėjus klaida ir visos LT parduotuvės turi ši maitinimo bloką ale kaip Gold.
a.k.a. Mindaugas Klumbis
MiTech

nemesis
Posts: 1402
Joined: 2008-03-28

Re: Trumpi blic klausimai

Post by nemesis » 2021-01-29 15:36

Katonas wrote:
2021-01-28 20:00
nemesis wrote:
2021-01-28 17:27
Pasiėmiau kelis i-arena 500W. O keliais eur brangesni Chieftec Solid ko nors verti? http://www.skytech.lt/gpp500s-power-sup ... #tabsnav-2
Efficiency 80 PLUS GOLD?
Gamintojo tinklapyje rašo iki 85 %, tai yra Bronze. Pas tiekėjus klaida ir visos LT parduotuvės turi ši maitinimo bloką ale kaip Gold.
Buvau gamintojo puslapyje bet neieškojau klaidos, bet keista atrodė kad už tokią sumą Gold'as įmanoma kad būtų...

nemesis
Posts: 1402
Joined: 2008-03-28

Re: Trumpi blic klausimai

Post by nemesis » 2021-02-04 13:04

Gavau užsakytus Chieftec i-arena 500W. Neblogai atrodo, paėmiau vieną pigiausią juodą skyteche 400W be pcie 6 pin jungties, tai pigumas ant jo daug labiau jaučias ir svoris mažesnis stipriai. Ką pastebėjau iškart ant i-arena, tai kad jis neleidžia 7V padaryti fanams jungiant 12V ir 5V, corsair leisdavo kiek pamenu, bet vengdavau šito vistiek, o šitam suveikia apsauga iškart...

Man įdomu ar kas esate darę custom PSU laidus? Sleevintus pvz? Turiu problemėlę kad atšaukė kinietis corsair RM550x MOBO laidą, o aš turiu Chieftec'o, bet nesutampa laidų išvedžiojimo schemos total. Galvoju ar verta bandyti sujunginėti? Be to vienu jungtiniu laidu yra pas Chieftec'ą daugiau nei pas corsair... :D

Iš principo reikia iš chieftec išvedžiojimo pakeisti į corsair:
Image

Ir šiaip nesuprantu, kodėl maitblokyje esančius du 5V išėjimus reikia MOBO jungti vieną su kitu sujungus? PSU pusėje ir taip shortą tarpusavyje rodo...
Pvz. modulinio laido (PSU pusėje) 5V 17 ir 21 kontaktas, modulio laido (MOBO pusėje) yra sunjungiami į vieną. Aš dar gal suprasčiau, jei PSU pusėje jie tarpusavyje nerodytu short'o, sakyčiau gal tie 5V turi ateiti per skirtingą rail'ą kažkodėl... Vat kad ir pvz 5V ant psu beveik visi tarpusavyje rodo shortą išskyrus du - vienas duoda 5V (USB krovimui kaip suprantu) net esant išjungtam PC, kitas (į dešinę per vieną) duoda 5V tik įjungtam, bet į kitus 5V neshortina (pagal aprašymą atx-24 suprantu kad tas 5V atskiras yra POWER OK)...

Ir beje gal kam įdomu kaip atrodo 15 ir 18EUR korpusai turintys po 3 šviečiančius fan:
Image Image Image

Po kelis eur pabrango per kelias dienas (skytech aprašyme foto kai nebūna net neatkreipdavau dėmesio o nete rasti foto nerealu net pas gamintoją, radau tik pas atea ir paėmiau irgi kelis):
http://www.skytech.lt/cccfornax970r-gem ... 23906.html
http://www.skytech.lt/cccfornax950b-gem ... 23907.html

Kaip už 14EUR pagamina korpusus ir dar su trim šviečiančiais fan, atplukdo, parduoda su mokesčiais ir pelnu, neturiu žalio supratimo, ir kas keisčiausia, šitie korpusai man visai patinka :D
Korpuso fan greitis nuo mobo nesireguliuoja man (gal kažką ne taip darau, bet čia reguliuojasi kaip suprantu nuo Voltage, o MOBO kaip suprantu naujos jau reguliuoja per tachometro laidą ar ką ten), mėlini fan nuo psu 5V sukasi bet nešviečia, raudoni sukasi ir šviečia neryškiai (taip kaip man ir norėtųsi), nuo 12V veikia labai garsiai abu...

User avatar
SoTOP
Posts: 747
Joined: 2007-12-11

Re: Trumpi blic klausimai

Post by SoTOP » 2021-02-04 17:45

Visai neblogai atrodo korpusai, pigiems eko PC nieko daugiau ir nereikia. Aušintuvus turėtų išeiti valdyti per motininę, jeigu ji gali iš PWM į DC rėžimą persijungti, paprastai BIOS turi tokį pasirinkimą.

nemesis
Posts: 1402
Joined: 2008-03-28

Re: Trumpi blic klausimai

Post by nemesis » 2021-02-04 18:04

SoTOP wrote:
2021-02-04 17:45
Visai neblogai atrodo korpusai, pigiems eko PC nieko daugiau ir nereikia. Aušintuvus turėtų išeiti valdyti per motininę, jeigu ji gali iš PWM į DC rėžimą persijungti, paprastai BIOS turi tokį pasirinkimą.
MOBO turi du chasis fan interfeisus, vienas 4 pin, kitas 3. Bandžiau reguliuoti chasis fan 1 (jungiau 3 pin aušintuvus), tipo reguliavimo keisti neleido, tik nurodyti silent - high arba manual ir nurodyti kokiai temp kiek % sukti ir taip sudėti gal 4 reikšmes. Kadangi nesireguliavo perdėjau į 3 pin lizdą, deja chasis fan 2 neatsirado, tai kaip suprantu pirmo temperatūras ir % ėmė. Visalaik sukosi pagal mane 100% kad ir ką bedaryčiau...

Post Reply