Nexus TDD-9000 nešiojamojo kompiuterio aušintuvas

Šiandien Technews gavo galimybę išbandyti ir skaitytojams pristatyti labai įdomų produktą iš Nexus kompanijos. Tai visai neseniai pristatytas TDD-9000 aušintuvas nešiojamiesiems kompiuteriams išsiskiriantis savo ypatingu aušinimo būdu. Šis Nyderlandų bendrovės kūrinys neturi jokių ventiliatorių, o šilumą, skleidžiamą nešiojamojo kompiuterio, perima naudodamas … skystį. Ne, žarnelių ir pompų, kaip stalinių kompiuterių vandens aušinimo sistemose šį kartą neišvysime, tačiau TDD-9000 būdas yra ne ką mažiau novatoriškas.

Atidžiausi mūsų skaitytojai turėtų prisiminti Belkin pristatytą CushDesk, suteikiantį galimybę nešiojamąjį kompiuterį patogiai laikyti ant kelių ir apsisaugoti nuo neigiamo šilumos poveikio bei nepatogaus žiūrėjimo kampo. Nors ir TDD-9000 negalės atstoti didelių aukščio skirtumų, tačiau prisitaikys prie nelygaus paviršiaus ir, svarbiausia, sumažins kompiuterio komponentų temperatūras. Apie dar vieną įdomų Nexus sprendimą ir jos rezultatus – šiandienos apžvalgoje. Jei tik turėsite kokių nors klausimų ar pastebėjimų, laukiu jų komentarų skiltyje. Malonaus skaitymo!

TURINYS

Apie gamintoją

Pakuotė

Dizainas ir veikimas

Testai

Išvados

Apie gamintoją

2000 metais Nyderlanduose įkurta kompanija gamina įvairaus tipo (procesorių, kietųjų diskų, korpuso) aušintuvus, taip pat maitinimo blokus ir korpusus. Nexus skiria daug dėmesio tyliam kompiuterių veikimui, todėl tarp jų gaminių galime rasti ir ventiliatorių ir kietųjų diskų montavimo priemonių, sumažinančių jų vibraciją, keliamą triukšmą bei įvairių kitų aksesuarų palengvinančių kasdienę veiklą su kompiuteriu.

Pakuotė

Kaip jau įprasta, Nexus didelį dėmesį skiria visiems produkto aspektams – ne išimtis ir pakuotė, kuri ir šį kartą nuteikia labai maloniai. Kompanija nusprendė TDD-9000 įpakuoti į dėžę, primenančią lagaminėlį. Viršutinėje dalyje yra oranžinės spalvos virvutė, už kurios galima neštis visą mažmeninę pakuotę. Priekyje – kelios produkto savybės, efektyvumo rodikliai, delno formos išpjova, kuri leidžia pajusti aušintuvo kietumą. Čia pat ir šonuose užklijuotuose lipdukuose pažymimas technologijos patento numeris, dar kartą leidžiantis įsitikinti tuo, kad tai – naujovė rinkoje.





Galinėje dėžės pusėje randame išsamesnius savybių aprašymus bei būtiną informaciją – brūkšninius kodus, pagaminimo vietą (Taivanas). Nexus pateikia ir nepriklausomo SGS testavimų instituto rezultatus, kurie rodo, kad TDD-9000 sugeba kai kurių komponentų temperatūrą sumažinti beveik 17 laipsnių Celsijaus. Nuplėšus vieną iš šoninių lipdukų, galime išimti plastikinį kevalą, kuriame ir patalpintas aušintuvas. Puiku tai, kad kitoje pusėje yra parengtas paprastas būdas nuplėšti dalį pakuotės ir taip išimti TDD-9000.



Dizainas ir veikimas

Šiam Nexus aušintuvui nereikia elektros energijos, todėl komplekte jokių papildomų priedų neradome. Visas aušintuvas yra juodos spalvos, vienintelė detalė – Nexus logotipas kairiajame apatiniame kampe. Išorinė aušintuvo medžiaga yra pagaminta iš aksomo, o ši medžiaga yra ypač maloni liesti. Viduje – svarbiausias aušintuvo komponentas – skysta želė, perimanti šilumą iš nešiojamojo kompiuterio. Gamintojo nurodymu, siekiant geriausio našumo, aušintuvą reikėtų pakratyti kas 20 minučių, o akivaizdžius temperatūros pokyčius galime pastebėti praėjus 10 min nuo kompiuterio uždėjimo ant TDD-9000.





Aušintuvo plotis siekia 40 cm, ilgis – 29 centimetrus, o svoris – lygiai 500 gramų. Nepaisant to, ar paviršius uždengs visą kompiuterio apatinę dalį, ar ne, TDD-9000 yra suderinamas net ir su labai didelės įstrižainės ekraną turinčiais modeliais. Dėl skystos konsistencijos TDD-9000 yra labai lengvai sulankstomas, todėl neužims daug vietos krepšyje. Jei produktas yra naudojamas su nedidelių matmenų nešiojamaisiais, likusi dalis gali būti naudojama kaip atrama rankoms. Įdomu, ar galima TDD-9000 pritaikyti ir pernelyg karštos arbatos ar kavos puodelio atvėsinimui?:)





Testai

Testams buvo naudotas 13,3 colių Apple MacBook kompiuteris su 1,86 GHz taktiniu dažniu veikiančiu Intel Core 2 Duo procesoriumi, 1 GB darbinės atminties bei 120 GB talpos kietuoju disku. Pirma stebėjome temperatūras po 20 min apkrovę procesorių, kompiuterį laikant tiesiog ant stalo ir jį padėjus ant TDD-9000. Lygiai tokiu pat būdu gavome rezultatus ir po 40 min procesoriaus apkrovos.

Po 20 min

Be TDD-9000

Su TDD-9000

Po 40 min

Be TDD-9000

Su TDD-9000

TDD-9000 nerodo stebuklų, nors to buvo ir sunku tikėtis dėl uždaros MacBook konstrukcijos – apatinėje korpuso dalyje nėra jokių angų išeiti šiltam orui, todėl šilumą TDD-9000 galėjo perimti tik iš įkaitusio korpuso plastiko. Turėdami galimybę skaitytojams pateiksime rezultatus ir su kitokios konstrukcijos kompiuteriu.

Išvados

Šį kartą negalime daryti vienareikšmiškų išvadų. Kompiuterių, kaip MacBook, komponentus TDD-9000 atvėsina nežymiai, nes tai neleidžia padaryti pačių nešiojamųjų konstrukcija. Dėl tos pačios priežasties kompiuterį visiškai neefektyviai vėsintų ir aušintuvai turintys vieną ar daugiau ventiliatorių, nes visas oras išeina pro galinę korpuso dalį.

Kita vertus, net ir tokiu atveju TDD-9000 yra labai patogus naudoti – jis turi lietimui malonų paviršių ir apsaugo kelius nuo kompiuterio skleidžiamos šilumos. Visgi, jei turite labai kaistantį nešiojamąjį kompiuterį, kuris karštą orą šalina pro apatinę dalį, TDD-9000 turėtų pasitarnauti, kaip novatoriškas elektros energijos nenaudojantis ir triukšmo nekeliantis produktas. Visa tai – už priimtiną 23 JAV dolerių kainą.


5 Komentarai

  1. SoTOP parašė:

    Siaip perkant ausintuva nersiojamam kompui reikia labai gerai issistudijuoti jo komponentu isdestima. As irgi nusipirkau savo nesiojamam ausintuva, tik zinoma su ventiliatoriais, bet problema ta, kad CPU oro srautas vistiek nepasiekia ir jis uzkaista virs 75C. Su kitais komponentais situacija pagerejo pastebimai, HDD ir VGA kaista ~5+C maziau.

  2. bugslalaila parašė:

    Aš gal nevisai į temą, bet būtų įdomu, kokiais kriterijais yra vadovaujamasi suteikiant apdovanojimus ir ką reiškia koekvienas jų.

  3. Wicked Akuba parašė:

    Už naujoves – už novatorišką, produkto efektyvumui įtaką darančią technologiją. \"Kainos/kokybės derinys\" – už efektyvumo/kainos santykį, geresnį už daugumą konkurentų. \"Technews.lt renkasi\" už puikią kokybę ir/arba rezultatus lenkiančius konkurentų.

  4. ToBeX parašė:

    Idomus variantas, neisbandes nieko sakyt negaliu, bet kazkaip man atrodo, kad jis kaiptik trugdytu ispusti karsta ora 🙂

  5. nugat parašė:

    Būtų malonu,kad patys gamintojai
    siūlytų kelis variantus aušinimo savo produktams,
    kas liečia nešiojamus.
    Turiu galvoje modelių pasirinkimą,efektyvumą,ir t.t.
    O dabar,paprastas vartotojas tik kates maiše perka.
    Vienas iš jų ir aš.
    Pirkau aklai.Nors šiaip pasisekė,turiu neblogą padą nešiojamam,
    ir kada ne kada įjungiu pavėsinti kaistantį hdd.
    Galėtų kas nors,ir pro kokią seriją padaryti.
    Tipo,gali būti garsesni ventiliatoriai ir t.t.,vardan
    geresnių aušinimo rodiklių.
    Gal kažkas tokio ir yra,bent jau aš tai tikrai apie tai nieko nežinau.
    Ne veltui siūliau 1,ar 2 temas per mėnesį skirti vien nešiojamiems…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.