AMD į DDR4 traukinį greitu metu neįšoks

AMD neketina skirtis su FM2+ lizdu iki pat 2016 metų – tokį pareiškimą išplatino „BitsnChips“ remdamasi AMD noru pamatyti APU vartotojams labiau prieinamą DDR4 operatyviąją atmintį.

BGA platformai skirtas ir atnaujintus „Excavator“ branduolius turintis „Carizzo“ APU bus skirtas taupiems ultrabook'ų ir planšetinių kompiuterių (12 – 35 W TDP) rinkai, tačiau išlaikys suderinamumą su to paties tipo operatyviąją atmintimi – DDR3. Tikėtina, kad kompanija ryšis „Excavator“ architektūrą perkelti ir į FM2+ lizdą, prieš tai pritaikius naują gamybinį techprocesą.

Akivaizdu, kad AMD nenori forsuoti įvykių ir paskubomis į savo APU diegti pradžioje tikrai brangios DDR4 operatyvios atminties palaikymą, nors tai ir labai padėtų padidinti integruotų vaizdo posistemių spartą. Štai pirmadienį Norvegijos parduotuvėse buvo pastebėti pirmieji 4x 16 GB DDR4 (2133 MHz, CL15) rinkiniai, už kuriuos buvo paprašyta apie 1260 JAV dolerių. Pamirštant įprastai didesnes Norvegijos kainas ir didesnį PVM, toks pats rinkinys už Atlanto galėtų kainuoti 900 – 950 USD.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.