„Apple“ dar šiais metais planuoja pradėti masinę 12 colių „MacBook Air“ gamybą

„Apple“ kompanija siekdama užpildyti tuštumą tarp 11 ir 13 colių „MacBook Air“ nešiojamųjų kompiuterių, šių metų trečiąjį ketvirtį rinkai ruošiasi pristatyti ir 12 colių šių „ultrabook“ tipo kompiuterių modelius. Šią informaciją Taivaino naujienų tinklalapiui „Digitimes“ patvirtino vienas iš su „Apple“ bendradarbiaujančių ir už išteklių tiekimą atsakingų grandies atstovų.

Pranešama, jog už 12 colių „MacBook Air“ nešiojamų kompiuterių surinkimą bus atsakinga „Quanta Computer“ bendrovė. Pranešime taip pat teigiama, kad 12 colių „Apple“ „ultrabook“ kompiuterio išleidimas niekaip neįtakos dabar rinkoje esančių 11 ir 13 colių „MacBook Air“ modelių – tiek kainos, tiek ir charakteristikos išliks tos pačios. Kitaip tariant, „Apple“ kompanija 12 colių nešiojamojo kompiuterio išleidimą labiau sieja su bendru jos gaminamų įrenginių pasiūlos spektro pertvarkymu, o ne visos nešiojamų kompiuterių serijos atnaujinimu.

Poreikis išleisti 12 colių „MacBook Air“ nešiojamojo kompiuterio versiją atsirado todėl, kad dabar pardavinėjamas 11 colių modelis turi praktiškai to paties dydžio ekraną kaip ir planšetinis kompiuteris „iPad“. Manoma, kad būtent šis faktas ir nuolatos augantis susidomėjimas „iPad“ planšetiniais kompiuteriais gali įtakoti mažėjančius dabartinius „MacBook Air“ pardavimus.

Žvelgiant ilgoje perspektyvoje yra tikėtina, kad po 12 colių „MacBook Air“ „ultrabook“ nešiojamojo kompiuterio išleidimo, „Apple“ palaipsniui išvis sustabdys 11 colių modelio gamybą. Tai gana realus ir tikėtinas žingsnis, kuris leistų aiškiai struktūrizuoti rinką bei padėtų nubrėžti aiškiais ribas tarp dviejų skirtingų įrenginių kategorijų.

Teigiama, kad šių metų trečiąjį ketvirtį turintis pasirodyti naujasis 12 colių „MacBook Air“ neturės jokių didelių ir pastebimų dizaino pakeitimų. Tuo tarpu techninių charakteristikų atžvilgiu laukiama pakeitimų susijusių su baterija, o taip pat tikimasi, kad naujas optimalaus dydžio „ultrabook“ turės „Retina“ technologijos ekraną. Neatmetama ir ta galimybė, kad 12 colių „MacBook Air“ bus gaminamas naudojant naujos kartos vidaus komponentų išdėstymo sistemą, o tai galimai ir bus pagrindinis faktorius leidžiantis kompiuteryje integruoti talpesnę bateriją.

Priminsime, jog „Apple“ kompanija 12 colių „MacBook Air“ nešiojamojo kompiuterio versiją rinkai planavo pristatyti dar antrąjį šių metų ketvirtį. Vis dėlto 12 colių kompiuterio modelio išleidimas dėl nenurodytų priežasčių buvo atidėtas. Tuomet pasipylė įvairūs gandai, iki kada nukeltas 12“ „MacBook Air“ nešiojamo kompiuterio pasirodymas. Tas faktas, jog dabar pasirodžiusi informacija gauta ne iš analitikų prognozių, o iš tiekimo grandies, didina pasitikėjimą, jog šį ketvirtį tikrai sulauksime „MacBook Air“.

Šiuo metu gaminamus „MacBook Air“ kompiuterius galite įsigyti Apple internetinėje parduotuvėje http://www.ishop.lt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.