„Apple“ ruošia naują „iMac“ kompiuterį su 27 colių įstrižaine

JAV korporacija „Apple“ šią vasarą akivaizdžiai yra paskyrusi savo įrenginių produktų linijų atnaujinimui. Kompanijos gerbėjai jau buvo pamaloninti „iPod“ grotuvų, „MacBook“ nešiojamų kompiuterių bei „iMac“ kompiuterio su 21,5 colių įstrižaine atnaujinimais. Tuo tarpu šią savaitė iš atsitiktinai „Apple“ techninės pagalbos puslapyje paviešintos informacijos tampa akivaizdu, kad jau artimiausiu metu rinkai taip pat bus pristatytas ir atnaujintas kur kas didesnis „iMac“ AIO serijos kompiuteris su 27 colių įstrižaine.

Tokią informaciją pirmieji pastebėjo Prancūzijos technologijų tinklalapio „ConsoMac“ autoriai. Šiuo metu informacija apie artėjantį „Apple iMac“ kompiuterio su 27 colių įstrižaine iš „Apple“ techninio aptarnavimo puslapio jau yra pašalinta. Vis dėlto tai nieko nekeičia, nes interneto platybėse jau apstu nuotraukų patvirtinančių šį faktą. Be to, support.apple.com tinklalapio rugpjūčio 6 dienos pasikeitimus taip pat užfiksavo ir „Google“ paieškos laikinoji atmintis, o išsaugota puslapio kopija su šia pateikta informacija gali būti nesunkiai pasiekiama kiekvienam norinčiam.

Deja, bet kol kas apart to fakto, kad naujojo AIO „iMac“ kompiuterio su 27 įstrižaine pristatymas artėja daugiau nieko konkretaus pasakyti negalima. Šiuo metu pasaulinėje rinkoje yra platinami dviejų konfigūracijos 27 colių „iMac“ kompiuteriai. Vienas iš šių modelių gali pasigirti 3,2 GHz keturių branduolių „Intel Core i5“ centriniu procesoriumi bei 1 GB „NVIDIA GeForce GT 755M“. Tuo tarpu kitas turi dar galingesnį 3,4 GHz taktinio dažnio „Intel Core i5“ CPU ir net 2 GB „NVIDIA GeForce GTX 775M“ serijos vaizdo plokštę. Šių AIO kompiuterių kainos atitinkamai – 1799 ir 1999 JAV dolerių.

Kokių atnaujinimų sulauks naujasis jau artimiausiu metu rinkai pristatomas „iMac“ AIO kompiuteris su 27 įstrižaine kol kas belieka tik spėlioti. Kai kurie užsienio apžvalgininkai mano, kad ruošiamas „iMac“ išleidimas gali būti susietas su galutinės „OS X Yosemite“ operacinės sistemos versijos išleidimu bei galbūt netgi ypatingai aukštos 4K raiškos (3840 x 2160 taškai) ekranų panaudojimo AIO kompiuteriuose anonsu.

Taip pat spėjama, kad aukštesnės rezoliucijos ekranai pareikalaus didesnio sistemos našumo, tad galima sulaukti ir galingesnių procesorių, daugiau operatyviosios atminties bei didesnio našumo vaizdo plokštės. Žinoma, kol kas tai tik spėjimai.

Taip pat klausimas, kada gi sulauksime atnaujintų „iMac“ kompiuterių. Nors atsitiktinai pasirodžiusi informacija „Apple“ techninės pagalbos puslapyje skatina galvoti, kad laiko iki naujienos liko jau nedaug, vis dėlto kiti šiuos svarbius įvykius yra linkę nukelti net iki 2014 metų pabaigos. Bet kokiu atveju dabar belieka laukti rugsėjo mėnesio. Būtent tuo metu dažniausiai įvyksta vienas iš kasmetinių JAV korporacijos „Apple“ renginių. Nors rugsėjo 9 dieną tikimasis išvysti naująjį „iPhone“ išmanųjį telefoną, neatmetama galimybė, kad tą pačią dieną gali būti pristatytas ir kardinaliai, o galbūt tik minimaliai, atnaujintas „iMac“ AIO kompiuteris su 27 colių įstrižaine.

Šiuo metu parduodamus populiariausius 21,5 ir 27 colių „iMac“ kompiuterius rasite „Apple„ internetinėje parduotuvėje www.iShop.lt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.