(PR)„Bitė“: lietuviai nežino ką veikti su išmaniaisiais telefonais

Šiandien turbūt ne vienas iš mūsų neįsivaizduoja savęs be išmaniojo telefono ir jo teikiamų galimybių. Tačiau panašu, kad dažnam lietuviui toks telefonas yra tik aksesuaras ir naudojamas tik skambinti ar rašyti žinutes, neišnaudojant nė pusės išmaniojo telefono teikiamų galimybių, praneša Bitė.

Pranešimas spaudai:


60 proc. išmaniųjų telefonų savininkų Lietuvoje savo įrenginiuose neturi mobiliojo

interneto paslaugos, o 41 proc. juos naudoja tik skambučiams ir trumpųjų žinučių rašymui. Šiuos šalies gyventojų tyrimo duomenis paskelbė telekomunikacijų bendrovė „Bitė“ visoje šalyje pradėjusi vartotojų edukacinę programą „Bitės“ Išmaniųjų mokykla.

„Ši tendencija šokiruoja, nes vartotojai perka išmaniuosius telefonus, tačiau jų neišnaudoja. Įrenginiai jiems galėtų suteikti žymiai daugiau naudos – pradedant el. laiškais, bendravimu socialiniuose tinkluose ir baigiant pramoginėmis programėlėmis. Vartotojams, jau turintiems išmaniuosius telefonus, norime parodyti, kaip už išleistus pinigus jie gali gauti didžiausią naudą“, – sakė „Bitės“ grupės generalinio direktoriaus pavaduotojas klientams Chrisas Robbinsas.

Pasak jo, „Bitės“ Išmaniųjų mokykla skirta supažindinti išmaniuosius telefonus turinčius vartotojus, kuo šie įrenginiai gali būti naudingi ir mokyti, kaip pilnai išnaudoti visas jų galimybes. „Mūsų manymu, labai svarbu investuoti į vartotojų švietimą ir technologijų pristatymą, tačiau daryti tai paprastai, žmonės suprantama kalba ir būdais. Ilgalaikė švietimo programa sustiprina mūsų strateginę poziciją orientuotis į klientų poreikius ir suteikti jiems realią naudą“, – sakė Ch. Robbinsas.

„Bitės“ Išmaniųjų mokyklos veikia visuose bendrovės salonuose Lietuvoje. Čia užsukusiems vartotojams konsultantai parodys, kaip naudotis išmaniųjų telefonų funkcijomis ir pageidaujant nemokamai įdiegs populiariausias programėles: socialinių tinklų, tokių kaip „Facebook“, lietuviškų naujienų portalų, el. pašto klientus ar žaidimus. Taip pat vartotojai galės peržiūrėti video instrukcijas, dalyvauti žinių patikrinimo testuose, loterijose.

Pagrindinių išmaniųjų telefonų funkcijų svarbą parodo ir vartotojų, kurie išnaudoja daugiau išmaniųjų telefonų funkcijų, tyrimas. 48 proc. išmaniųjų telefonų Lietuvoje savininkai naršo po interneto puslapius, 46 proc. – tikrina el. paštą, o trečdalis bendrauja socialiuose tinkluose.

Šalies gyventojų nuomonės ir išmaniųjų telefonų funkcijų naudojimo tyrimą atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter“ šių metų kovo pabaigoje. Tyrimo metu buvo apklausti 1007 respondentai nuo 18 iki 75 metų amžiaus.

3 Komentarai

  1. BroniusK parašė:

    O Microsoft Office įdiegs į išmanųjį?

  2. ironvolf parašė:

    Žino, kad daugelis nesugeba naudotis pilnai išmaniuojiu, bet vis viena paskambinę jį siūlo 😀 Nu tai juokingi…

  3. ZigZag parašė:

    ironvolf, tai žinoma, kad siūlo. Kam siūlyti paprastus, low-end mobiliuosius, kurie kainuoja per pus mažiau? 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.