„Dell“ dukterinė kompanija pristatė simpatišką žaidimų kompiuterį „Alienware 13“

Šiuolaikinėje rinkoje galime rasti daugybę įvairių nešiojamų žaidimų kompiuterių, tačiau dauguma jų yra pakankamai dideli, masyvūs ir sunkūs. Optimalaus dydžio, svorio ir storio žaidimų nešiojamų kompiuterių gamyba pasaulyje užsiima tik keletas kompanijų, o viena iš jų – „Dell“ dukterinė įmonė „Alienware“. Būtent šį mėnesį šios bendrovės nešiojamų žaidimų kompiuterių serija pasipildė nauju „Alienware 13“ modeliu.

Nors „Alienware 13“ dar vis negalės pasigirti ploniausio kada nors sukurto „Dell“ elektroninio įrenginio titulu, tačiau šis žaidimų kompiuteris tikrai bus kur kas labiau portabilus nei ankstesnės kartos „Alienware“ kompiuteriai.

„Alienware 13“ svers apie 2 kilogramus, o tai reiškia, kad jis beveik 1 kilogramu lengvesnis nei praeitais metais pristatytas „Alienware 14“ žaidimų nešiojamas kompiuteris. Grįžtant dar labiau į praeitį galima paminėti, kad „Alienware 13“ bus netgi šiek tiek lengvesnis ir už dar seniau anonsuotą 11 colių modelį. Įdomu yra ir tai, kad inžinieriams „Alienware 13“ storį lyginant su „Alienware 14“ taip pat pavyko sumažinti beveik 18 milimetrų, todėl naujosios kartos žaidimų kompiuterio korpuso storis dabar sieks tik apie 26 mm.

Kompiuterį kūrusi bendrovė taip pat pabrėžia, kad nebuvo linkusi iškeisti spartos į mobilumą, todėl techninių charakteristikų atžvilgiu naujasis „Alienware 13“ visiškai niekuo nenusileis prieš metus anonsuotam modeliui. Jis pasižymės tiek integruota „NVIDIA GeForce GTX 860M“ kartos vaizdo plokšte, tiek priklausomai nuo pirkėjo norų pasirenkamu „Haswell Core i“ serijos centriniu procesoriumi, 16 GB operatyvios RAM atminties bei HDD arba SSD tipo disku

Be to, rinkoje taip pat bus galima įsigyti „Alienware 13“ žaidimų kompiuterių su naujos kartos energetiškai efektyviais „Broadwell“ lustais. Vis dėlto dėl nuolatos nukeliamos masinės šių lustų gamybos datos „Dell“ dukterinė įmonė pabrėžia, kad šie modeliai pasirodys kur kas vėliau nei  „Haswell“ lustus naudojantys „Alienware 13“ nešiojamų kompiuterių modeliai.

Pirkėjai taip pat galės rinktis ir vieną iš trijų skirtingų 13 colių ekrano konfigūracijų. Žemiausios klasės modelis bus komplektuojamas su TN technologijos 1366×768 raiškos ekranu. Vidutinės klasės modelis jau pasižymės aukštosios 1920×1080 taškų raiškos IPS technologijos ekranu. Tuo tarpu geriausia „Alienware 13“ komplektacija galės pasiūlyti netgi QHD raiškos (2560×1440) IPS technologijos lietimui jautrų ekraną.

Kol kas nėra žinoma jokios oficialios informacijos apie naujo žaidimų kompiuterio kainą, tačiau „Dell“ tikisi „Alienware 13“ pradėti platinti dar šių metų lapkričio mėnesį. Užsienio apžvalgininkai spėja, kad atsižvelgus į kompiuterio technines charakteristikas, prognozuojama jo kaina gali būti labai panaši į praeitais metais anonsuoto „Alienware 14“, t.y. apie 1100 JAV dolerių.

Daugiau Dell nešiojamų kompiuterių galite rasti: kompiuteriai.lt

5 Komentarai

  1. crooked parašė:

    "jai nori pinigus i bala ismest – pirk alienware" – visi 🙂

  2. SoTOP parašė:

    Jeigu perki negalvodamas ir nesidomedamas, tai bet ka pirkdamas gali pinigus ismesti. Per paskutinius metus buvo galima tokiu alienwaru Lietuvoj nusipirkti, kad man gaila visu tu kurie visokius Lenovo Y510P uz 3k perka ir galvoja kad gerai nusipirko.

  3. Longhorn parašė:

    Ir ko tie blogi lenovo y510p? pats turiu Lenovo y560 jau 4metus ji naudoju N zaidimu su juo perzaista starcraft2 vien 6000 kartu atzaista po belekiek valandu :D. Nei perkaito, nei sugedo ne karto. Net pado neprireike jam. Nors ji turiu nusipirkes pries 3men, bet ir taj nenaudoju :D.

  4. SoTOP parašė:

    Y510P turi ziauriai prasta ausinimo sistema. Plius keleta kitu smulkesniu trukumu.

  5. pukiso parašė:

    nu jau, nereikia gasdint zmoniu. Pats turiu y510p ir nereikia cia manes gailetis. 😀 Problemu laptopas turi (ausinimas, cpu throttlingas), bet tos problemos
    visiskai arba didziaja dalimi issprendziamos programiskai, tik nereikia tingeti sukonfiguruoti laptopa pries ji naudojant. 😉 O ir kokybe tiesiog ispudinga, kaip uz tokia kaina (3k litu).
    Griztant prie temos, tai idomus sprendimas 13 coliu laptopa isleist, kai salia yra 14 coliu variantas ir praraja tarp 14 ir 17 coliu. Itariu kazkuri varianta ateity panaikins, 13(jei nepasiteisins) ar 14 coliu ir galbut dar koki, 15 coliu varianta pasiulys.
    Tik vat, idomu kaip su ausinimu 13 coliu mazylis susitvarko.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.