„Intel“ oficialiai uždraudė užrakintą daugiklį turinčių procesorių spartinimą

Praėjusią savaitę rašėme, kad „Intel“ galimai ruošiasi panaikinti skylę, kurios pagalba galime spartinti užrakintą daugiklį turinčius procesorius. Praėjus mažam laiko tarpui po šių gandų „ASRock“ atnaujino savo BIOS bazę ir pašalinio BIOS, leidžiančius spartinti ne „K“ procesorius. Savo ruožtu dabar „Intel“ pasisakė oficialiai: „tam nepritaikytų procesorių spartinimas pažeidžia garantinio aptarnavimo sąlygas“.

„Intel“ teigia, kad jie nuolatos atnaujina mikrokodą, kurį pagrindinių plokščių gamintojai savanoriškai integruoja į naujausias BIOS versijas. Naujausias toks mikrokodo atnaujinimas užkamšys esančią skylę, leidžiančią užrakintą daugiklį turinčių „Skylake“ procesorių spartinimą pasitelkiant BCLK. „Intel“ taip pat pridūrė, kad partneriai puikiai žino jų poziciją dėl procesorių spartinimo, kurie yra tam nepritaikyti. Bene svarbiausia „Intel pasisakymo dalis yra ta, kad spartinant tam nepritaikytus procesorius tiesiogiai pažeidžiamos garantinio aptarnavimo sąlygos.

Kaip galima suprasti iš „Intel“ pasisakymo, mikrokodo integravimas yra savanoriškas ir pagrindinių plokščių gamintojai neprivalo jo integruoti „Intel“ paliepimu. Bet sunku būtų tikėtis, kad kas nors drįs nepaklusti mėlynajam milžinui ir toliau siūlys galimybę spartinti tam nepritaikytus procesorius pasinaudojant BCLK magistrale.

1 Komentaras

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.