„Microsoft“ keis „Windows“ aktyvavimo sistemą

 „Microsoft“ ruošiasi apsunkinti gyvenimą piratams, to tikimasi su nauja „Windows 9“ operacine sistema, kai bus pakeista aktyvavimo sistema. Seniau programinės įrangos gigantas norėdamas apsaugoti savo produktus į pagalbą pasitelkdavo 25 simbolių slaptažodžius, bet šis būdas nelabai padėdavo apginti savo intelektinę nuosavybę nuo nelegalių vartotojų.

Aktyvavimo sistema pasikeis su „Windows 9“, bent taip teigia šaltinis iš Rusijos, kuris gan tiksliai nuspėja „Microsoft“ veiksmus. Mėgstantys piratauti tikrai turėtų sunerimti, nes norint aktyvuoti „Langus“ reikės užsiregistruoti „Microsoft Store“. O iš ten jau galėsite pirkti, aktyvuoti ir keisti savo operacinių sistemų nustatymus.

TechpowerUP“ kolektyvas spekuliuoja, kad aktyvacija tūrėtų atrodyti sekančiai. Jūs užsiregistruojate į „Microsoft Store“. Nusiperkate instaliacinį „Windows 9“ disko atvaizdą, tada gaunate galimybę jį parsisiųsti. Po instaliacijos, jūsų kompiuterio duomenys, dažniausiai motininės plokštės modelis bus priskirtas jūsų paskyrai. Jeigu Jūs sumanytumėte suinstaliuoti savo „Windows 9“ į kita kompiuterį ar tiesiog atnaujintumėte savo aparatinę įrangą, tada tiesiog atšauktumėte esamą aktyvaciją ir sukurtumėte naują. Tikėtina, kad bus pasiūlyti ir šeimos paketai, turintys 3 ir 5 aktyvacijas.

Manoma, kad „Windows 9“ bus anonsuoti šių metų rudenį, tada tikrai sužinosime daugiau.

26 Komentarai

  1. ToBeX parašė:

    Nu bet as gyvenu kaime ir neturiu interneto, ka man pasiulys windows? 🙂

  2. Crembo parašė:

    Tai kaip tu dabar esi prisijungęs? 😐 Be to, manau, kad čia yra vienkartinė aktyvacija, t.y. nereikės būtų visą laiką prisijungusiam prie interneto.

  3. ToBeX parašė:

    Crembo, as iskeliu problema, o ne apie savo kalbu.

  4. itsunoshiyuga parašė:

    tel aktyvacija? 🙂 telefona tai gal visi turi? 😀

  5. itsunoshiyuga parašė:

    jei neturi net telefono – neverta kompa turet. 😀

  6. ToBeX parašė:

    telefono neturiu, bet pasilieku galimybe pirkt MAC ir nesiknist su tokiom aktyvacijom

  7. itsunoshiyuga parašė:

    matai. mac os nemokamas. tuo viskas ir pasakyta. 🙂

  8. Hellas parašė:

    Tiems kas naudoja piratinius Win, tiesa pasakius per daug, net nesiparinciau, nes vistiek atsiras budas nupiratint, stebuklu nebuna. Mano vizija butu tokia: iseina Win9, bet kaip ir visi nauji Win buna pilni bugu ir todel ju neverta iskart det, o kai iseis SP1 ir bus galima tvarkingai megautis, tai jau tikrai bus aktyvatorius.

  9. JisVisadaSalia parašė:

    Citata: "Po instaliacijos, jūsų kompiuterio duomenys, dažniausiai motininės plokštės modelis bus priskirtas jūsų paskyrai".
    O kitas klausimas ar MS turi teisę lįsti į privačią erdvę ir naudoti mano įrenginių (nuosavybės) duomenis savo komercinių tikslų patenkinimui?
    Nors pats straipsnis viso labo spėlionės.

  10. itsunoshiyuga parašė:

    tai gal paziurek su kokiomis salygomis sutinki naudodamas ju produkta? 😀 del piratavimo – bus kazkas panasaus kaip ir su win 8 (pro) ir kms, tik man sitas metodas labai nepatinka. be to, jie nesupranta musu padeties nes usa gyvenant tas 100$ yra niekas. per diena tiek uzdirbt lengvai galima. o ir siaip salygos geresnes legalius produktus isigyt ir naudot.

  11. tomaxsas parašė:

    juokingi komentarai, šiais laikais korporacijos be interneto 😀 paskui dar ir be telefono, tai gal karveliais bendrauji su pasauliu? tai nafik tau tas kompas…
    Kitas protinguolis, daug softų naudoju UUID motinos pagal ką priskiria aktyvacijas bet matai MS pažeis tavo teises ane? Ir kuom tau nepatinka lokalus KMS serveris?

  12. ToBeX parašė:

    ai nu tu tikrai nezinai nei 1 zmogaus kuris naudojasi kompu ir neturi interneto ane? na is dalies, toki zmones patys win ir neisirasineja, bet velgi, dalis gal ir patys tai daro.

  13. Kaspariokas parašė:

    ToBeX kalbi tik, kad sneket. Ne be tie laikai kai sitie argumentai buvo svarus. Nemanau, kad ~3-400 litu per tris metus yra dideli pinigai. Nusiperki, aktyvuojiesi ir turi.

  14. itsunoshiyuga parašė:

    tai taip. nedaug, bet kam moketi, kai galima turet ta pati bet uz dyka. kms nepatinka nes yra invazinis budas. as nepasitikiu visais tai crack ir pan. nenoriu, kad mano kompas butu zombis. 🙂 net jei mano info nera svarbi ir mazai naudos is jos, nenoreciau, kad kazkas mano kompa naudotuo DDOS atakom ar pan.
    be to Kaspariokai. panasu, kad gerai gyveni, nes yra zmoniu kurie negali tokiu pinigu moketi. ir ju nemazai. turi senuka kompa su nelegaliais os ir nesiruosia nieko moket. 🙂 ypac, kai dar visai padoru siu laiku naudojimui kompa galima uz 400 lt pasiimt. 😀

  15. washkys parašė:

    laužti WIN+SSD > legalūs win+hdd (kaip pvz kainos atžvilgiu 😀

  16. itsunoshiyuga parašė:

    washkys got the point. 😀

  17. foozz parašė:

    Tokios aktyvavimo sistemos ir vertejo tiketis, gi jau prasisuko su office.com is 365 pardavinejimu 🙂 tik jei vel tokia bus nesamone kaip su office 2013 elektroninem aktyvavimo licenzijom – da nu n… gauni rakta – su tuo ratku uzsiregistruoji office.com acounta aktyvuoji rakta ir gali parsisiust keliu kilobaitu office instalery kuris atsipucia visa office ir iskart aktyvuojasi. Ir neduok dieve sumastysi perinstaliuot kompa 😀 tas raktas kury nusipirkai jis jau nebegalios office aktyvavimui – nes tai tik elektronines licenzijos aktyvavimas, reik siustis arba vel ta paty keliu kilobaitu instaliaciny paketa arba pasiknaisiot po meniu ir prie ISO atsisiuntimo rasi CD key 🙂 gerai kai turi viena ar dvi licenzijas tam paciam office acounte – o jeigu ju yra desimtys..? 🙂 pagal ka idetifikuot kuris paketas kuriam kompui skirtas ..? gi microsoftas net nesugebejo yvest salia produkto ysigijimo datos ar aktyvacijos datos 🙂 daugmaz politika tokia – pati virsutine licenzija yra paskutine aktyvuota 😀 niiiice 😀 Taip kad is office.com pavyzdzio as labai nesitikeciau padorios windows aktyvavimo sistemos 🙂

  18. itsunoshiyuga parašė:

    office 2013 pririsama prie account’o ir nereikia daugiau is viso vest cdkey. uztenka prisilogint. 🙂

  19. Kaspariokas parašė:

    itsunoshiyuga – gyvenu kaip statistinis lietuvos pilietis, niekuo neisiskiriu. Taciau yra zmones kurie dirba, dirba ilgai ir stengiaisi isleisti gera produkta uz kuri tikisi gauti pinigu. Taip, sakysi MICROSOFT ir taip milzine yra su kruva pinigu, na ir kas? ar tu noretum, kad tavo 10 metu kurta produkta kazkas skleistu neemokamai? O 3-400 litu per tris metus tai puse etato ant minimumo dirbantis zmogus gali sau leisti. 10 litu per menesi tikrai nera kruva pinigu. Cigaretems ir alui garantuotai isleidi bent 5 kartus tiek

  20. itsunoshiyuga parašė:

    man butu vienodai jei uzdirbciau tiek, kad visiems geras algas ismokeciau ir paciam pakankamai liktu. ten yra isprotejimas. 🙂 bet nieko. tokia visuomene dabar. apple tai nedirba tikriausia del savo OS, kas Linux kuria ir tikriausiai. 🙂 taip, gali leist, bet cia esme ne tame buvo. cia kalbama labiau apie aktyvacija, o ne tai, kad lupa. per puse nuleistu – visi pirktu. 🙂 be to, pas mane 8.1 legalus. 🙂 nerukau ir nemegstu alaus. 😛

  21. cacunia parašė:

    Na taip, ir pas mane 8.1 legalus ir aišku pirkau kai kainavo apie 100 Lt per tą akciją kai dalino 🙂 O mokėti virš 300 Lt nekyla ranka 😀

  22. foozz parašė:

    itsunoshiyuga > taip office risasi prie office.com acount’o ok jeigu naudojamas email tokspat kaip ir microsoft acount’e bet dabar isivaizduok ymone minimum su 50 kompu besijungianciu y domena, kiekvienam po microsoft acount’a ..? 😀

  23. itsunoshiyuga parašė:

    Foozz. tokie turi dazniausiai open license, gamyklines recovery particijas arba reinstallui pritaikytus atvaizdus. be to. pats dirbu tokioje imoneje ir esu atsakingas uz sita. ir man patinka win 8 aktyvavimo sistema. pagaliau nebekreipia demesio ar oem ar dar koks – isirasai, ivedi licenzijos rakta ir viskas aktyvuojasi. win 7 pievas visokias rodo del sp1, skirtingu oem brandu ir dar visokiu nesamoniu. kartais tenka net naudot loaderi, nes nera galimybes gaut tinkama iso, net jei viskas atitinka. o del office – ten yra kitokie sprendimai, bet manau, kad lygiai taip pat pagalvota apie tai, kad butu patogiau vartotojui.

  24. Dephy parašė:

    siaip tai loaderis patogiau vistiek, irasai winus paleidi loaderi viena click paspaudi ir done aktyvacija.. :D. Kol microsoftas nesukurs paprastos sistemos kuri bus patogi vartotojui, tol visi naudos piratines versijas, nors galetu isigyt.
    Pvz pavyzdys steam: gali visus geimus ten esancius nupiratau, bet visi perka is ten vistiek. Delto kad paprasta ir patogi sistema vartotojui.

  25. itsunoshiyuga parašė:

    ne ne ne. kas cia per poziuris? piratines naudojamos, nes kainuoja. o tai Tau, taip daznai perki windowsus ir juos aktyvuoji. 😀 viena karta i metus suvedi ir ramus. jei dazniau perrasai – ne taip ir trukdo ta aktyvacija, jei jau laiko skiri perrasymui. 🙂 be to, kad jau lygini su steam – office butent sitaip ir veikia. 🙂 bet manau visi pasiustu, jei reiktu MS account’a privalomai naudot. 😀

  26. r00lz parašė:

    Man rodos visa esmė, apriboti piratams windows funkcionalumą. Ta prasme, jei naudosi laužtą versiją, neturėsi galimybės naudotis windows store ar panašiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.