„Microsoft“ nusprendė sugrąžinti „Windows 10“ aktyvaciją produkto kodo pagalba

„Microsoft“ nusprendė, kad naujoji „Windows 10“ aktyvavimo sistema ne visada patenkina klientų lūkesčius, kurie atsinaujina iš senesnių operacinių sistemų, todėl bus pasiūlyta galimybė operacinę sistemą aktyvuoti produkto kodo pagalba.

Su „Windows 10“ pristatyta visiškai nauja aktyvavimo  sistema, kurioje buvo atsisakyta aktyvavimo kodų. Vietoj to, kai tik nemokamai atsinaujinama į „Windows 10“ iš senesnių „Windows“ versijų tada būdavo sukuriamas specialus skaitmeninis kodas, kuris buvo pririštas prie aparatinės įrangos, o perrašius operacinę sistemą, ji aktyvuodavosi automatiškai. Žmonės neretai patirdavo problemų, nes dažnas po atnaujinimo norėdavo perinstaliuoti visą sistemą, kad turėtų „švarią“ operacinę sistemą, o tada kildavo bėdos su aktyvacija. Kita problema, kad norint nemokamai atsinaujinti į „Windows 10“ būtinai reikėdavo pirma atlikti atnaujinimą, o tik tada galima padaryti „švarią“ instaliaciją, dėl aukščiau išvardintų aktyvavimo principų.

Esama aktyvacijos sistema bus patobulinta dar šiais metais. Tada norintys nemokamo atnaujinimo galės panaudoti savo turimą produkto kodą ir iš karto vykdyti „Windows 10“ instaliaciją nuo pradžių. Kol kas tokį atnaujinimą turi tik „Windows 10 Preview Build 10565“ leidimas, kuris šiandien pasiekė testuotojus, bet žadama, kad šį atnaujinimą dar šiemet gaus visi „Windows 10“ vartotojai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.