MWC 2015 metu „Samsung“ pristatė naujuosius „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“ (papildyta)

MWC 2015 (Mobile World Congress) surengtame „Samsung“ pristatyme viskas sukosi apie naujos kartos „Galaxy“ išmaniuosius telefonus – „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“. „Samsung“ mėgaujasi riboto leidimo „Galaxy Note Edge“ sėkme rinkoje ir toliau stengiasi išlaikyti tokio tipo įrenginius.

„Samsung Galaxy S6“ pastaruoju metu buvo taip apipintas gandais, kad iki pristatymo apie jį jau buvo žinoma beveik viskas. Dabar jis pristatytas oficialiai ir galime jį kuo smulkiausiai ištyrinėti.

Naujoji „Galaxy S6“ serija išsivystė iš ankstesnės serijos pereinant nuo plastikinio korpuso prie dvigubo stiklo konstrukcijos dizaino, sustiprinto metaliniu rėmeliu. Naujoji medžiagų kombinacija puiki, „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“ be abejonės yra patys gražiausi modeliai, pasirodę iki šiol. Deja, šįkart „Galaxy S6“ nėra atsparus dulkėms ir vandeniui.

„Samsung Galaxy S6“ turi 5,1″ Super AMOLED Quad HD rezoliucijos ekraną, turintį nepaprastą 577 ppi tankį. Jis apsaugotas naujausiu „Corning Gorilla Glass 4“. Namų mygtukas turi dvigubą paskirtį – pirštų antspaudų sensorių ir palaiko naują „Samsung Pay“ paslaugą.

Skirtingai nuo „Galaxy Note Edge“, „Samsung Galaxy S6 Edge“ ekrano stiklas išlenktas abejose ekrano pusėse. Nors išlinkimai nėra tokie įspūdingi kaip pirmtako, abejų pusių išlinkimas suteikia visiškai kitą įspūdį. 5,1″ Super AMOLED taip pat yra Quad HD rezoliucijos (2,560 x 1,440 pikselių). Jis taip pat apsaugotas „Corning Gorilla Glass 4“.

Gandai buvo teisingi – „Samsung“ nepasirinko „Snapdragon 810“ mikroschemų rinkinio, tad „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“ varomi „Exynos 7420“, sukonstruotu ant 14 nm techproceso, taupančio energiją ir išskiriančio mažiau šilumos lyginant su 20 nm „Snapdragon 810“.

„Exynos 7420“ mikroschemų rinkinys siūlo panašų procesorių kaip ir „Snapdragon 810“ – aštuonių branduolių 64-bit su keturiais „Cortex-A57“ 2,1 GHz ir keturiais „Cortex-A53“ 1,5GHz branduoliais. „Exynos 7420“ naudoja „Mali-T760“ grafikos procesorių ir komplektuojamas su 3 GB LPDDR4 operatyviosios atminties. Naujos kartos operatyvioji atmintis jau buvo pristatyta „LG G Flex 2“ modelyje.

„Samsung Galaxy S6“ duetas turi naują „ISOCELL“ kameros sensorių su 16 MP rezoliucija. Kamera sustiprinta optiniu nuotraukų stabilizatoriumi, veido aptikimo autofokusu ir  LED blykste. Gana tikėtina, kad ji palaikys 4K vaizdo įrašymą.

Priekinė kamera yra 5 MP bei gali daryti 1080p vaizdo įrašus.

„Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“ yra 32GB/64GB/128 GB versijų, be atminties išplėtimo galimybės.

Kartu su visų ryšių palaikymu įrenginiai siūlo  LTE Cat.6, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1, NFC, GPS su GLONASS ir Beidou, IR jungtį  ir FM radiją. „Galaxy S6“ turi 2,550 mAh,  „Galaxy S6 Edge“ – 2,600 mAh akumuliatorių.

Galiausiai abu modeliai yra varomi „Android 5.0 Lollipop“ operacinės sistemos versijos su naujausiu „TouchWiz UI“ kartu su Material dizainu ir švaresne sąsaja. „TouchWiz“ „Galaxy S6 Edge“ modelyje siūlo įvairias funkcijas ir programėles, veikiančias ekrano kraštuose, įskaitant ir naujesnę, geresnę „Quick Glance“ užrakintam ekranui.

Šįkart „Samsung“ bendradarbiavo ne su „Dropbox“, o su „Microsoft“, ir siūlo 115 GB OneDrive saugyklą dviems metams kiekvienam „Galaxy S6“ vartotojui.

Naujieji „Galaxy S6“ ir „Galaxy S6 Edge“ pasirodys pavasarį (tikėtina, kad dar šį mėnesį) anglies juodumo, vario auksinės, elektrinės mėlynos ir baltos spalvų. Kol kas apie kainą nieko nežinoma.

3 Komentarai

  1. DjValentas parašė:

    Tikėjausi truputi daugiau apie juos sužinoti

  2. DjValentas parašė:

    Dėkui 😉

  3. Katonas parašė:

    Smagiai susiskaitė 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.