„Nvidia“ II ketvirčio pajamos viršyjo lūkesčius

Kalifornijos kompanija, "Nvidia", su savo vadovu Jen-Hsun Huang priešakyje vakar pateikė finansinės veiklos 2013 metų II ketvirtyje rezultatus. Paskubėsime  įspėti skaitytoją dėl galimo puolimo „neatidaus“ autoriaus atžvilgiu – grafinių procesorių gamintojo kalendoriuje jau seniai "tiksi" 2013 finansiniai metai, tuo metu kai mes dar gyvename 2012-siuose. Tokios jau Vakarų kompanijų buhalterinės apskaitos ypatybės.

Taigi "Nvidia" kompanijai šių metų liepos 29 d. baigėsi 2013 m. II ketvirtis. Per tris mėnesius pajamos sudarė 1,04 mlrd. JAV dolerių, o grynasis pelnas buvo lygus 119 mln. JAV dolerių.

Kompanijai pavyko viršyti analitikų lūkesčius, o už tai "Nvidia" prezidentas turėtų dėkoti rekordiniams mobilių procesorių "Tegra" pardavimams. Pastarieji ARM architektūros gaminiai naudojami planšetiniuose kompiuteriuose bei išmaniuosiuose telefonuose. Grafiniai sprendimai taip pat buvo pardavinėjami pakankamai neblogai, nors pasaulinės ekonomikos situacija ir nežadėjo gerų rezultatų.

Per ketvirtį "Nvidia" pajamos išaugo 12,9 %, tuo tarpu grynasis pelnas ūgtelėjo įspūdingus 97 %.  Grafinių adapterių realizacija padidėjo 15,3 % ir pasiekė 668,3 mln. JAV dolerių. Tiesa, profesionalių produktų pardavimai sumažėjo 7,7 %, iki 196,3 mln. JAV dolerių.

Vartotojams skirtų grafinių sprendimų pajamos augo 35,5 % ir sudarė 179,7 mln. JAV dolerių. Akivaizdu, jog kiek išplėstas "Kepler" architektūros vaizdo plokščių asortimentas pasiteisino. "Nvidia" tvirtina, jog brangių grafinių sprendimų dalis pardavimuose išaugo – tai ir lėmė pelno maržos padidėjimą.

III ketvirtyje "Nvidia" tikisi uždirbti nuo 1,15 mlrd. iki 1,25 mlrd. JAV dolerių.

5 Komentarai

  1. BC00 parašė:

    Tai palaukit, kol pradės prekiauti savo mid-range;)

  2. simple parašė:

    Mid-range jau seniai prekyboje. Kalbi apie low-end’a? 😉

  3. BC00 parašė:

    OK, low-end, kuris prilygsta AMD mid-range/performance:D

  4. sangiyaro parašė:

    Bet lyginant su tuo pačiu ketvirčiu prieš metus, tai nieko įspūdingo. Pajamos paaugo ~3%, bet pelnas sumažėjo 22%.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.