Ruošiamas naujasis „Poject ARA“ prototipas ir jo pristatymas rinkai

„Google“ ATAP padalinys, atsakingas už „Poject ARA“, neseniai atskleidė šiek tiek įdomių naujienų apie šio revoliucinio modulinio telefono esamą padėtį bei ateities planus. Naujausią prototipo mikroschemos informaciją galima rasti komandos „Google+“ paskyroje. Ji pavadinta „Spiral 2“ ir yra labai patobulinta lyginant su prieš tai buvusia mikroschema. Dabar ji yra sukonstruota ant  „Toshiba“ lustų platformos, kuri suteikia daugiau vietos gamintojo moduliams. Naujoji mikroschema taip pat gali pasigirti  patobulintu elektromagnetiniu modulių suderinimu.

Bet čia gerosios naujienos nesibaigia. Paaiškėjo, kad stipriai plėtojamas „Poject ARA“ modulių ruošimas pardavimui. Puikiai žinoma Lotynų Amerikos programinės įrangos kompanija „Globant“, kuri jau turi sėkmingo bendradarbiavimo su „Google“ patirtį, atskleidė pradėjusi dirbti prie „Poject ARA“ ruošimo rinkai.

Paslauga bus teikiama įprastu „Google“ stiliumi ir primins „Play Store“ su plačiais vartotojų atsiliepimais, nuomonėmis ir apžvalgomis. Didelis skirtumas žinoma bus  tai, kad ši paslauga bus skirta išskirtinai „Poject ARA“ techninės įrangos modulių pardavimui vartotojams.

Kitas  garbingas „Google“ partneris – „Two Toasters“ – taip pat dirbs prie tam tikrų aplikacijų. Kompanija specializuojasi mobiliųjų įrenginių projektavime, kūrime ir gamyboje. Ji be abejo pristatys puikiai paruoštą išmaniąją programėlę „Poject ARA“ bendruomenei.

Tiems, kurie dar nėra susipažinę su žaidimo taisykles keičiančiu „Poject ARA“ projektu, pranešame, kad tai naujas modulinis požiūris į mobiliojo įrenginio gamybą. Pagrindinė jo idėja – galimybė vartotojui išsirinkti techninės įrangos komponentus, kad galėtų susirinkti sao telefoną lygiai taip pat kaip personalinį kompiuterį.

Šie moduliai, dar kitaip „blokai“, suteiks mobiliajam įrenginiui ne tik lankstumo, galimybę atsinaujinti, bet ir ilgaamžiškumo. Jie taip pat gali sumažinti išlaidas ir neigiamą elektroninės įrangos atliekų poveikį aplinkai.

„Google“ ATAP padalinys įdomius „Poject ARA“ pokyčius aptars antrojoje „Project ARA Module Developers Conference“ konferencijoje sausį. Tada tikimasi sulaukti daugiau džiuginančių naujienų. 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.