„Samsung“ pradeda 14nm FinFET lustų gamybą

Vidiniai šaltiniai iš „Samsung“ pranešė, kad kompanija pradeda 14 nm FinFET gamybą. Gan keista, bet pirmasis lustas gaminamas pagal pažangiausią techprocesą bus didžiausio „Samsung“ konkurento „Apple“ A9 tipo procesorius. Pasak pranešimo, ši gamyba prasidėjo gruodžio 11 dieną, Ostino gamykloje. Kita „Samsung“ gamykla esanti Giheung mieste Korėjoje irgi gali gaminti 14nm FinFET lustus, bet kol kas nuspręstą gamybą vystyti tik viename iš fabrikų.

„Samsung“ santykiai su „Apple“ smarkiai pablogėjo po patentų karo, dėl ko buvo prarasta ir dauguma užsakymų iš „Apple“, o lustų gamyba palaipsniui perkelta į TSMC fabrikus. Ši 14 nm FinFET litografija siūlanti mažesnes elektros sąnaudos, bei didesnę lustų spartą tikrai galėjo suvilioti „Apple“. Bet „Samsung“ viskas nėra taip šviesu kaip gali pasirodyti. TSMC jau dabar vykdo bandomąją 16 nm FinFET plus gamybą ir „Apple“ galės laisvai pasirinkti kam pateikti milžiniškus ir labai pelningus užsakymus.

Verta paminėti, kad 14 nm FinFET techprocesą, „Samsung“ tobulino kartu su „GlobalFoundries“, tad matyt ir pastarieji greitu laiku pasiūlys panašią gamybos liniją. 14 nm FinFET lustai lyginant su 20 nm gamintais lustais turės iki 20% daugiau spartos ir naudos net iki 35% mažiau elektros energijos

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.