Sulauksime nešiojamų kompiuterių su atrakintą daugiklį turinčiais „Skylake“ procesoriais

„Intel“ su partneriais ruošia nešiojamus kompiuterius, kuriuose bus montuojami atrakintą daugiklį turintys „Skylake“ procesoriai. Tokių entuziastams skirtų nešiojamų kompiuterių sulauksime dar šiais metais, o prie jų dizaino pluša trys „Intel“ partneriai – „Asus“, MSI ir EVGA.

Teigiama, kad nešiojamiems kompiuteriams skirti procesoriai turės panašias spartinimo galimybes kaip ir stalinių kompiuterių ekvivalentai, bet reikia suvokti, kad spartinimo potencialo pagrindiniais ribojimo faktoriais taps išskiriama šiluma bei energetiniai suvaržymai.

„Asus“, MSI ir EVGA jau dabar turi veikiančius tokių nešiojamų kompiuterių prototipus ir stengiasi juos kuo labiau patobulinti iki masinės gamybos pradžios. Pagrindinis gamintojų galvos skausmas yra sukurti itin gerą aušinimo sistemą, kad išskiriamas karštis netaptu ribojančiu spartinimo potencialo faktoriumi. Kaip jiem pasiseks pamatysime dar šiemet.

7 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    O kas išvis žaidžia nešiojamais ir kodėl?
    Beje, ar Intel atskleidė technines smulkmenas apie Skylake CPU IDF?
    Ar bus išleista daugiau Skylake K desktopams?

  2. Katonas parašė:

    Kokių techninių smulkmenų tu nori? buvo kažkokios prezentacijos, kuriose kaip visada buvo paaiškinta, kaip viskas geriau ir t.t.

    Dėl daugiau atrakintų tai jokios info nemačiau, bet netikiu, kad išleistų, nes toks jau nusistovėjęs modelis jų. Vienas i5 kitas i7. Na bet gal vėl kokį Pentiumą išmes ubagam su atrakintu daugkliu 🙂

  3. Nukainotas parašė:

    Na, pvz. i7-4770K ir i7-4790K arba i7-5920K ir i7-5930K. Tai jau gaunasi ne po vieną tos pačios kartos i7. Tai va ir galvoju, ar bus dar kokie Skylake i7.

    O dėl smulkmenų tai tikėjausi sulaukti daugiau info apie atbulinio hyperthreading’ą, arba paaiškinimų, kodėl gavosi toks efektas.

  4. Katonas parašė:

    Haswell 4770K išėjo pirma, po to po metų atnaujinimas (Haswell refresh) 4790K, dar žinomas kaip Devils Canyon turėjęs pagerinti spartinimo potencialą. i7 5920K ir i7-5930K (Haswell-E) priklauso visai kitai platformai ir kitam lizdui, jų iš viso nederėtų lyginti su paprastais Haswell.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Haswell_(microarchitecture)

  5. SoTOP parašė:

    Tokiu procu kainos buna kosmines ~1k$, o naudos tik tiem, kurie savo nesiojamuose perdaro ausinima. Privalumas ju yra tik padidintas TDP, del ko tokie procai gali aukstesnius daznius islaikyti.

  6. CactusDude123 parašė:

    Man įdomu, kas apskritai spartina laptopus?!

  7. allstone parašė:

    spartina, net ir lietuviai. Kai turesit gaming laptopa tada suprasit kas kaip ir kodel 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.