Ultrabook’ų gamyba žada ateinančiais metais kur kas mažesnes kainas

"Intel" prie vieno stalo su ultrabook'ų gamintojais jau kurį laiką kalba apie "Haswell" architektūrą. Kitais metais įvyksiantis šių procesorių startas turėtų leisti ultrabook'ų kategorijai pasiekti kur kas mažesnes kainas ir tokiu būdu sudominti vidutinės rinkos pirkėjus.

Kol kas itin ploni nešiojamieji kainuoja žymiai per daug, jog taptų paklausia preke. Viena iš to priežasčių – "Intel" atsisakymas mažinti "Ivy Bridge" procesorių ir su jais komplektuojamų lustų rinkinių kainas. Žinoma, situacijos nepagerina ir kiti sąlyginai brangūs sudėtiniai ultrabook'ų komponentai. "Intel" ir jo partneriai ketina nusistovėjusią situaciją pakeisti kartu su "Haswell" startu.

Nors "Intel" pagrinde ir siekia atpiginti šiuos kompiuterius kitų komponentų sąskaita (kalbant nuo korpusų iki baterijų), kompanija tikisi, jog perversmą pavyks pasiekti SoC gamybos dizaino pagalba, kuris apsprendžia mikroschemų rinkinių integravimą į tą patį lustą, kur jau yra procesorius. Tai leis gaminti dar plonesnius ir lengvesnius ultrabook'us, kurie vartos mažiau elektros energijos ir tokiu būdu bus supaprastinta aušinimo sistema.

Kaip bebūtų gražu, neketindama sumažinti procesorių kainų, "Intel" ir "Windows 8" duetas vistiek turės didelių bėdų besivaržydamas su "Apple Macbook Air", kuris naudoja Mac OS X operacinę sistemą.

Procesorių gamybos gigantas tikisi pažerti naujų ultrbook'ų modelių nespėjus prasidėti 2013-ųjų metų mokyklos sezonui ir sieks populiarinti ne tik 11 ir 13 colių modelius, bet ir didesnius: 14 ir 15.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.