„Intel“ atskleidė trečio ketvirčio finansinius rezultatus

„Intel“ visiems praneša, kaip kompanijai sekėsi trečiame 2020 metų ketvirtyje. Finansiniai rezultatai yra tikrai geri nepaisant patiriamo spaudimo iš AMD.

„Intel“ trečiame 2020 metų ketvirtyje gavo 19,2 mlrd. JAV dolerių pajamų, ši suma yra net 1,2 mlrd. didesnė nei ankstesnės pačios „Intel“ prognozės. Tai pasiekti pavyko dėl labai gerų pardavimų serverių rinkoje. Šis segmentas lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus augo 6 %. Tuo tarpu asmeninių kompiuterių procesorių pardavimai mažėjo 5 % lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus.

Žiūrint į pelno grafą matome, kad pelnas trečiame šių metų ketvirtyje siekė 6,0 mlrd. JAV dolerių. Tai yra 6 % sumažėjimas lyginant su praėjusiais metais. Reikia paminėti, kad tiek šiemet, tiek pernai, trečiame ketvirtyje „Intel“ gavo tiek pat pajamų – 19,2 mlrd. JAV dolerių.

„Intel“ prognozuoja, kad ir paskutiniame metų ketvirtyje pajamos sieks tuos pačius 19,2 mlrd. JAV dolerių.

21 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    AMD grynasis pelnas už visus 2018 finansinius metus buvo tik 337$ million. Intel per vieną ketvirtį pasidaro beveik 18 kartų daugiau negu AMD per visus metus :/ Neveltui Intel jokio spaudimo iš AMD nejaučia, kai dar 14 nm poreikio nespėja patenkinti. Finansiškai jiems net neapsimoka pereiti prie 10 nm proceso.

  2. gorro13 parašė:

    Viena JAV įmonė per metus uždirba sumą, 2,5 karto didesnę už metinį Lietuvos biudžetą…

  3. Daemon parašė:

    Įdomūs jūs man. Kam jums dar lietuvių kalba ir aplinka, jeigu vien tik stumiat. Važiuokit į Krušiją ir gyvenkit ten.

    • adex parašė:

      tu irgi idomus, zmogus tik primete idomu fakta, o tau kazkas jau trigerinasi susikrususiose smegenelese, nes sprendziant is to kur siulai vaziuoti galima daryti isvada, kad jos tikrai susikruse.

      • Daemon parašė:

        Ir kodėl gi? Pasakė nesąmonę, kad Lietuva neturi pramonės. Čia, kaip koks Mamontovas su savo „agrarine valstybe“.
        Dėl to fakto apie biudžetų skirtumą pas mane didelio trigerio nėra. Aš tą priimu, kaip normalų dalyką, atsižvelgiant į biznio ir valstybės dydžius.
        Tačiau tai kas sekė po to, man žinoma, nepatiko. Iš kitos pusės pasidarė ir įdomu, nu nafik jūs čia gyvenat jeigu stumiat pastoviai.
        O rusynas – taip, man labai nepatinka.

        • Atavar parašė:

          Beprasmiška šiaip su jais čia kažką kalbėt. Nors kartais nesusilaikau.
          Faktus jie praignoruos ir toliau varys savo.

        • Strelok parašė:

          Aš nelabai matau prasmės su tavim čia diskutuoti, nes pagal mane terminus kaip rusynas, vatnikas ir t.t. normaliame kontekste naudoja žmones, kurie turi ego trūkumą ar jaučiasi nepilnavertiški. Ant Kinijos gi nesakai čhiurkynas.
          Dėl Lietuvos gal per grubiai pasakiau. Nėra šalies be pramonės, bet žinant mūsų šalies vidines problemas, emigracijos tendencijas, alchoholizmo, nelygybės, savižudybių lygį, beveik sunaikintą viešą mediciną ir uždaromas mokyklas, lėšų švaistymą kariuomenei, korupcijos lygį, padariau tokią bendrą išvadą. Ar kritikuoti šalies kurioje gimei ir gyveni yra už įstatymų rūbų jau ir visi, kurie kažką pasako, galvoja kitaip iškart ‘vatnikais’ patampa?

          • Daemon parašė:

            Aš, visų pirma, tavęs vatniku nevadinau. Aš šito žodžio nevartoju, nes tai toks biškį socialiai pažeidžiamas žodis.
            Matai, ant Rusijos rusynas nesakai, ant čiurkistatano čiurkos nesakai, o kad Lietuva šūdas pasakyt ne gėda? Jeigu taip – man nėra ką šnekėt.

          • Atavar parašė:

            Tu nekritikuoji. Tu dergi. Kritika remiasi argumentais ir skaičiais. Pas tave gi tik iš lubų traukti teiginiai.
            Gali skaičių? Na savo propogandiniams teiginukams pagrįsti.
            Pramonės produkcijos % nuo BPV per capita ? EU, JAV, LT, RU, CN
            Sanaikinta vieša medicina? rly? galima lyginamąsias studijas EU, pasaulio mastu. PSO ataskaitą kokią, nu kažką?
            Uždaromos mokyklos? rly? Galima skaičius? Koks % nuo bvp skiriamas LT švietimui? Kokie % nueina ant infrastruktūros išlaikymo? Kaip atrodom EU, kontekste? Kiek tų mokyklų buvo uždaryta per paskutinius metus, 2-3-5?
            Lėšų švaistymą kariuomenei? rly? tipo davai visi nusiginkluojam ir pasaulyje įsivyraus taika? Ar kaip čia? O gal mes per daug % nuo BVP skiriame? su kuo lyginant? JAV? EU, NATO, RU, CN ? Ar NATO mums nereikalinga ? Nes yra gi įsipareigojimai… na prašom plačiau.
            Taigi tu nekritikuoji. Tu varai feikinę niekuo nepagrįstą propogandą prieš savo (hm, čia klausimas ar tikrai?) šalį.

            • Strelok parašė:

              Ok.

              1. Mokyklų skaičių mažėjimas: https://www.svis.smm.lt/ Per metus kažkur po 50 uždaroma.
              2. Kiek šalys nuo BVP skyria kariuomenei: vokiečiai 1.2% BVP skyria, Suomija 1.4% BVP (nors Rusijos kaimynė, bet ne NATO narė), Italy 1.3% BVP, UK 1.8%
              (https://data.worldbank.org/indicator/MS.MIL.XPND.GD.ZS?name_desc=false)
              Taip iššeina, kad tik rytų Europą privalo vykdyti NATO įsipareigojimus, kai vakarų Europa nejaučia gresmės ar tiesiog nemato prasmės savo įsipareigojimus NATO vykdyti. Mano nuomonė dėl NATO, kaip, kad sakė Macron’as, kad Europai geriau kurti savo bendrą kariuomenę, kuri nepriklausytų nuo USA ambicijų, nebent tu manai, kad Rusija = CCCP pagal karinius pajėgumus ir tik JAV pajėgi sustabdyti ją, kol nepasiekė Lamanšo.
              3.Medicina: Lietuvoje gyvenimo trukmė yra trumpiausia visoje EU. 74.6 metai, kai EU vidurkis 80.6 metai. Lovų (ligoninių) skaičius irgi nuosekliai mažėja, nes mažėja gyventojų. Taip pat medikų streikai, specialistų trūkumas etc.
              https://ec.europa.eu/health/sites/health/files/state/docs/chp_lt_lithuanian.pdf
              „Tu varai feikinę niekuo nepagrįstą propogandą prieš savo (hm, čia klausimas ar tikrai?) šalį.“

              Nu aš tiesiog labiau pesimistas negu optimistas, dėl to sutinku, bet GRU nedirbu ir Putino nemyliu. Feikinė ar nefeikinė kiekvienam spręsti pagal save. Visa informacija prieinam, priklauso kaip ją interpretuoji.

              • Atavar parašė:

                1. Per paskutinius 4 metus uždaroma po 27 į metus. ženkliai per mažai, nes mokinių sumažėję daug labiau. Vidutinė klasė LT 20mokiniu. taigi 12kasių*20mokinių bus 240mokinių mokykla, kur turi tik po vieną klasę. Gi vidurkis LT yra 320 mokinių/mokyklą. Dabar atmesk pergrūstas miestų mokyklas po 1-1,5k mokinių, ir pagalvok kiek gi mokinių sėdi klasėse miesteliuose regione. Na man teko darbo reikalais matyti tokias mokyklas. Klasėje po 2-3 mokinius. Dažnai klasės sudirtinės, kur mokosi 3amžiaus grupės kartu. Tų mokyklų dar bent po 100 į metus reikėtų uždarinėti, nes pinigai mokytojų algoms panaudojami išlaikyti tokias tuščias mokyklas.
                Taigi tikrai – faktai priklauso nuo to, kaip juos pateiki. Net ir uždarant po 1 mokyklą į metus vis tiek galėtum sakyti, kad „uždarinėjamos mokyklos“. Nes nugi neatidarinėjamos 🙂
                2. Vėlgi palyginai tik EU NATO šalis. Kodėl nėra JAV, RU, CN ? Bei lygini mažiausius biudžetus. Bet tiek to. Netgi lyginant su tomis šalimis, nes turim skirti ženkliai daugiau, nes ten kariuomenės buvo finansuojamos jau n-metų, bei daugiau mažiau yra aprūpintos ir sukomplektuotos. Taigi jiems lieka tik palaikymas bei modernizavimas. Gi mes turim kurti savo kariuomenę nuo nulio. Visai kitos išlaidos.
                O EU kariuomenė yra bekiausių tuščios savigarbos realizacijos siekis. Nes kai net NATO ribose nesugebi vykdyti savo įsipareigojimų, bei reikia pastoviai teisintis kodėl „ir vėl ne“, tai būtų labai patogu visiems susiburti į tokį „nieko nenutiks, viskas bus gerai, gal palaukim, pažiūrėkim ir niekur nesikiškim bei nieko nedarykim“ klubą. Na, kaip praeito šimtmečio trisedšimtaisiais…
                3. Tu sakei, kad LT „sugriauta vieša medicina“. Tai suponuoja, kad prieš tai viskas buvo liux, o dabar va sugriauta. Ir pateiki palyginamuosius duomenis, ne su LT „pries“ ir „po“, bet su kitomis šalimis 🙂 Kas gi tai jei ne faktų iškraipymas? Lygini obuolius su bananais.
                Nes jei pažiūrėtume LT duomenis, tai gyvenimo trukmė ilgėja. Lovų mažėja, nes mažėja gyventojų ir įpatingai regionuose. Taigi gal taip ir turi būti? Ar tai vėlgi pagal tave „sugriovimas“?. Specialistų trūksta visoje EU, nes su demografinėmis bedomis deja susiduria visos išsivyščiusios šalys. Geriau gyvenančios tai kompensuoja viliodami specialistus iš blogiau gyvenančių. Tai irgi natūralus procesas. Nemalonus bet.. na taip jau yra. Sienų gi neužsidarysi.
                4. Nei vatniku, nei GRU darbuotoju, nei Putino mylėtoju aš tavęs nevadinau. Tik sakau, kad dergi savo šalį pateikdamas tendencinga ir iškreiptą info. Kitaip sakant varai nepagrystai LT menkinančią propogandą. Kokia to priežastis aš jau nesiimsiu spręsti.

    • Strelok parašė:

      Nu ok. Matau be Rusijos kai kurie negali, tai Rusijos 2018 metų biudžetas 256 bln usd. Intelio grynasis pelnas 2018 metais buvo 21.1 bln usd. Rusijos biudžetas 12 kartų didesnis negu Intel grynasis pelnas. Galiu ir Kinija palyginti. Kinijos 2018 biudžetas 3.3 trillion. Kinijos biudžetas 156 kartus diesnis negu intel 2018 grynasis pelnas arba 367 kartus didesnis negu Lietuvos 2018 metų biudžetas.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.