1 GB mobilių duomenų pasaulyje vidutiniškai kainuoja 4,07 USD

Remiantis „Stock Apps“ duomenimis, 67% pasaulio gyventojų, maždaug 5,3 milijardo žmonių, liepos mėnesį turėjo mobilųjį telefoną. Lyginant su praėjusių metų liepa, tai reiškia 117 milijonų naujų naudotojų. Žinoma, jie nėra tolygiai pasiskirstę visame pasaulyje – pavyzdžiui, Europa praėjusiais metais buvo pirmaujantis regionas – 86% gyventojų turėjo mobilųjį telefoną. Tačiau rinka iš esmės yra prisotinta, nes 2025 m. prognozė yra 87%, todėl per artimiausius kelerius metus nesitikima beveik jokio augimo. Šiaurės Amerika yra labai arti, atsilieka vos keliais procentiniais punktais. Kinija, Honkongas, Makao ir Taivanas kartu yra iš esmės to paties lygio – 83% gyventojų turi telefoną. Mažiausia mobiliųjų telefonų dalis yra Afrikoje į pietus nuo Sacharos, kur mažiau nei pusė žmonių turi mobilųjį telefoną.

Supraskite, kad 5,3 milijardo žmonių yra tie, kurie turi bent vieną telefoną, kai kurie iš jų turi papildomų įrenginių, prijungtų prie mobiliojo ryšio tinklo. 79% visų mobiliuoju ryšiu besinaudojančiu įrenginių yra išmanieji telefonai (iš viso 6,4 mlrd. įrenginių) ir jie sudaro 73% viso srauto. Kiti prijungti įrenginiai, tokie kaip planšetiniai kompiuteriai, nešiojamieji kompiuteriai ir maršrutizatoriai, užima nedidelę 3,8% rinkos dalį (310 milijonų įrenginių).

Pandemija per metus sukėlė didžiulį 68% mobiliojo ryšio srauto padidėjimą, kuris 2021 m. pirmąjį ketvirtį pasiekė 66 egzabaitus (tai yra 66 milijonai terabaitų). „Android“ įrenginiai sudarė 73% šio srauto, iOS įrenginiai – 26,3%.

Pasaulinis 1 GB mobiliųjų duomenų kainos vidurkis yra 4,07 USD. Graikai moka daugiausiai, dvigubai daugiau už vidurkį arba 8,16 USD. JAE ir Naujosios Zelandijos naudotojams sekasi ne ką geriau – atitinkamai 7,62 USD ir 6,99 USD už gigabaitą. Izraelis turi pigiausių duomenų, kurių 1 GB kainuoja tik 0,05 USD. Po jos seka Italija (0,27 USD) ir Rusija (0,29 USD). Mobilių duomenų naudotojai JAV ir JK vidutiniškai moka 3,33 USD ir 1,42 USD už vieną gigabaitą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.