10 didžiausių TSMC klientų sumažino užsakymus 2023 m.

Tą dieną, kai TSMC švenčia 3 nm litografijos masinės gamybos pradžią, iš Taivano atskriejo žinia, kad visi 10 didžiausių klientų sumažino savo užsakymus 2023 m. Tačiau mažinimas greičiausiai neturės įtakos naujam techprocesui, o veikiau jau esamoms litografijos, iš kurių labiausiai nukentės 7 ir 6 nm gamybos metodai, kurių panaudojimas 2023 m. pirmąjį ketvirtį sumažės net 50 proc. Teigiama, kad 28 nm bei 5 ir 4 nm litografijos taip pat bus paveiktos, nors kol kas neaišku, kiek.

Remiantis „DigiTimes“ duomenimis, tikimasi, kad 2023 m. pirmąjį ketvirtį TSMC pajamos sumažės bent 15 proc. Tai, kad TSMC padidino 2023 m. kainas šešiais procentais, turėtų padėti bent iš dalies kompensuoti galimus bendrovės nuostolius, tačiau viskas priklausys nuo likusių metų paklausos. Mobiliųjų įrenginių paklausa visame pasaulyje sumažėjo ir tai yra viena iš priežasčių, kodėl tiek daug TSMC klientų sumažino užsakymų skaičių, nes „Apple“, „Qualcomm“ ir“ Mediatek“ savo mobiliuosius lustus gamina TSMC. Pridėjus, kad kompiuterių ir naujų kompiuterių komponentų paklausa taip pat mažėja, daugiausia dėl dabartinių aukštų kainų, TSMC kitais metais laukia sunkūs laikai.

6 Komentarai

  1. Raijmiss parašė:

    Aš jau išvis nesuvokiu kas vyksta rinkoje.. Išleido naujas VGA, bet jų kainos kaip senų tai wtf, juk rinkoje stygiaus tai nėra.

  2. Evaldino parašė:

    Aš biški nesuprantu, auto gamintojai kokius lustus naudoja, kad pas juos vis dar trūkumas ir ne pilna apimtimi naujus auto gamina…

    • foozz parašė:

      Tai auto ne vien lustais varomas 🙂 auto rinkoj, apskritai tokia situacija susidarė dėl aibės dalykų.
      1. Pandemija, stabdom gamyba, stabdom logistiką. Paskui pakelt visą tą reikalą iki prieš pandeminio lygio nėra greitas dalykas.
      2. Karas ukrainoje, gamybos išvedimas iš rusijos vėl gi smarkiai kirto ir per kišenes ir per laiko bei logistikos kaštus. Na ir sankcijos gi negali tiesiog dabar taip paprastai iš rusijos nusipirkti netgi metalo (šiaip jau rusija trečia pagal dydį plieno exportuotoja, o kur dar aliuminis, nikelis ir tt.. ) o čia jie matai dar karą suplanavę ir jiems patiems to metalo reik.
      3. Ekologinės normos – gi kai tau sako jog po 7 metų negalėsi gaminti vdv kažko imtis reik ir galvot ką veiksi po 7 metų tai vėl gi kosminės investicijos ir laiko sanaudos pertvarkyt ar įrengt naujas linijas.. įdiegti naujas technologijas.
      4. Ekonominė situacija bent jau Europoj nieko gero nežada, tad nelogiška prikept krūvą mašinų kurios tiesiog stovės.

    • EscO parašė:

      rusai dabar metalą eksportuoja tankų pavidalu:D iš vieno tanko kiek škodų išeitų? 75?

      • foozz parašė:

        T90 – svoris 45T (T72 Panasiai sveria priklausomai nuo modifikacijos) Skoda Yeti 1.5T 🙂 tai lygiai ant 30 Yeti’čių 🙂 manau jei jie butu konvertave tankus i Yeti’čius kaip minimum butu dabar Lenkijoj 🙂

    • EgidijusL parašė:

      Auto gamintoja užsakymus pateikia metai prieš. Jie būna nusprendę kokio kiekio automobilių reik rinkai.. O VAG grupei krachas pasidarė kai prasidėjo karas Ukrainoj, ten daug komponentų buvo gaminama, ypač EV automobiliams. Daug VAG gamyba stojo dėl kručiausių jų LED farų, pas kinus trūko kažko jiems…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.