10 kartos „Core“ i5 procesoriai turėtų gauti 6 branduolius ir 12 gijų

Panašu, kad „Intel“ su 10-a „Core“ procesorių karta visiškai pakeis savo filosofiją kaip turi atrodyti i3 ar i5 procesoriai staliniams kompiuteriams. Kiek seniau girdėjome, kad būsimi i3 procesoriai turės 4 branduolius ir 8 gijas. Prieš kelis metus kompanija tokią konfigūracija palikdavo i7 procesoriams. Dabar naujienos apie i5.

„Sisoftware“ duomenų bazėje pastebėtas dar vienas naujas „Intel“ procesorius. Tai nežinomas inžinerinis pavyzdys su 6 branduoliais ir 12 gijų, kuris buvo naudojamas su H470 pagrindine plokšte. Manoma, kad tokią konfigūraciją turės 10-os kartos „Core“ i5 procesoriai. Tai atrodo logiška, nes dabar i7 turi 8 branduolius be papildomų gijų, tad mažai tikėtina, kad su sekančia karta „Intel“ sumažins i7 branduolių kiekį.

„Intel“ sekančios kartos staliniai procesoriai turės „Comet Lake“ kodinį pavadinimą, bet architektūrinių pokyčiu nebus. Tai tas pats „Skylake“ branduolys. Šie procesoriai turi būti išleidžiami 2020 metų pradžioje. Pagal nepatvirtiną informaciją, visi būsimi i3, i5, i7 ir i9 procesoriai turės „HyperThreading“ technologiją. Jei tai tiesa, tai i3 turėtų 4 branduolius ir 8 gijas, i5 procesoriai būtų su 6 branduoliais ir 12 gijų, i7 gautų 8 branduolius ir 16 gijų, o i9 pasiūlytų 10 branduolių ir 20 gijų.

5 Komentarai

  1. Strelok parašė:

    Kažkaip ironiška jau tampa kaip per beveik 5 metus intel’is nuo skylake išleidimo nieko progresyvaus neišleido.

  2. Ambient parašė:

    O kas jiems belieka? Per ilgai uzsizaide su savo marketingu ir kosminem kainom..

  3. neblogai parašė:

    Kaip ir logiška- gandai yra apie 2 lustus- 10 branduolių (iš jo bus i9 ir i7), bei 6 branduolių (iš kurio gausis i5 ir i3).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.