16-pin į 3x 8-pin adapteriai korpusuose atrodys klaikiai

16 Pin PCIe 5.0 maitinimo standartas yra elegantiškas didelės problemos sprendimas. Vaizdo plokštės naudoja vis daugiau energijos, o tradiciniai 6-pin ir 8-pin PCIe maitinimo kabeliai negali tiekti pakankamai energijos šiuolaikinėms grafikos kortoms. Štai kodėl daugelis šiuolaikinių aukščiausios klasės vaizdo plokščių naudoja du arba tris 8-pin maitinimo kabelius.

Naudojant vieną 16-pin maitinimo jungtį galima tiekti iki 600 W energijos. Tai keturis kartus daugiau nei 8-pin maitinimo kabelis (150 W). Šis naujas maitinimo sprendimas sumažins kabelių netvarką ir supaprastins kompiuterių surinkimą, bet tik ne senų maitinimo blokų savininkams be 16-pin standarto.

„Instagram“ socialiniame tinkle KINGPIN pristatė sistemą su dviem RTX 3090 Ti KINGPIN serijos vaizdo plokštėmis, kurių kiekvienoje yra du 16-pin maitinimo lizdai. Norint užmaitinti vaizdo plokštes buvo naudojami 16-pin į 3x 8-pin adapteriai, o tai reiškia, kad dvi KINGPIN vaizdo plokštės yra prijungtos prie dvylikos 8-pin maitinimo kabelių. Visa tai atrodo tikrai baisiai ir netvarkingai. Gerai yra tai, kad daugelis žaidėjų tenkinasi viena vaizdo plokšte ir daugumai naujos kartos grafikos spartintuvų užteks vienos 16-pin maitinimo jungties, tad netvarka korpusuose bus mažesnė. Tačiau faktas, jog ji bus. Ši problema su 16-pin adapteriais išsispręs automatiškai kai maitinimo blokų gamintojai integruos 16-pin PCIe 5.0 standartą į savo produktus. Panašūs pereinamieji laikotarpiai buvo tiek su 6-pin, tiek su 8-pin jungtimis, tad čia nieko naujo.

4 Komentarai

  1. ZeroFM parašė:

    Su gpu ateitis $ikna bus nes gabaritai ir W sunaudojimas konkrečiai auga.
    Nenustebtau kad po ~10m pradės korpusus gamint kur gpu prisitvirtina išorėje kad tokia krosnis nekaitintų kitų komponentų

  2. Raijmiss parašė:

    Nesuprantu kas vyksta. Tech procesai tobulėja bet kaitimas ir vartojimas vis didėja. Manau kad tuoj išpopuliarės PC dėžės su atskiru skyriumi GPU. O iki to, pasidžiaukime ir pasimėgaukime 3000 klase :)) Bent džiugina akį 🙂

  3. Nukainotas parašė:

    Man korpusai su langais ir spalvotomis lemputėmis viduje atrodo klaikiai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.