16 naujų Intel procesorių

Vakar CES 2008 metu Intel pristatė 16 naujų procesorių. Gaminiai paremti Penryn mikroarchitektūra ir pagaminti pagal 45nm technologinį procesą. Kaip ir dabartiniai Intel gaminami procesoriai taip ir naujieji turės Core 2 ir Xeon vardus.

Tarp pristatytų gaminių rasime keturis E8000 serijos dviejų branduolių procesorius, bei tris Q9000 serijos keturių branduolių procesorius. Intel taip pat išleis ir keturis (trys keturių branduolių bei vienas dviejų branduolių) naujus Xeon procesorius serveriams. Likę penki dvibranduoliniai procesoriai bus skirti nešiojamiesiems kompiuteriams (T9000 bei T8000 serijos).

Didžiausi naujųjų procesorių pranašumai prieš pirmtakus yra didesnis L2 atminties kiekis, SSE4 instrukcijos bei padidėję veikimo dažniai, kuriuos pasiekti leido perėjimas prie 45 nanometrų technologinio proceso.

Serveriams bei staliniams kompiuteriams skirti procesoriai veiks 1333MHz FSB magistralės dažniu, o gaminiai nešiojamiesiems kompiuteriams – 800MHz FSB dažniu. Procesorių staliniams kompiuteriams kainos svyruoja tarp 163 ir 266 JAV dolerių už dvibranduolinį bei tarp 266 ir 530 dolerių už keturių branduolių procesorių. Nešiojamųjų kompiuterių procesoriai kainuos 209 – 851 dolerius. Xeon bei Q9000 serijos procesorių sulauksime kiek vėliau šiame ketvirtyje, o kiti procesoriai užsienyje pasirodys dar šį mėnesį.

Detalesnę informaciją pamatysite paspaudę ant nuotraukos bei apsilankę Intel puslapyje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.