2017 m. paskutiniame ketvirtyje AMD grafikos pardavimus padidino 8.1 %

Jon Peddie Research“ pateikia labai įdomius skaičius apie grafikos pardavimus praėjusių metų pabaigoje. Kai kurie duomenys tikrai stebina.

Kas galėtų patikėti, kad 2017 metų ketvirtame ketvirtyje grafikos adapterių pardavimai mažėjo 1.5 % lyginant su prieš tai buvusiu ketvirčiu, jei lygintume su situacija prieš metus, tai pardavimai mažesni dar 4.5 %. Į šią statistiką įtraukiami visi grafikos adapteriai, net tie, kurie yra integruoti į procesorių.

Žiūrint į stalinių kompiuterių diskrečias vaizdo plokštes, jų parduota 4.6 % mažiau, lyginant ketvirtą ketvirtį su trečiu. Palyginus paskutinį 2017 metų ketvirtį su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus matome 9.7 % augimą. JPR sako, kad net 3 mln. vaizdo plokščių metų galė nupirko kripto valiutų kasėjai. Iš to daugiausiai naudos turėjo AMD.

Esamoje situacijoje AMD savo grafikos pyrago dalį padidino 8.1 %, „nVidia“ neteko 6 %, o „Intel“ 2 %.

10 Komentarai

  1. Minde parašė:

    as tai sia antraste taip suprantu: sugebejo gamyba padidinti 8%. Nes perkama viskas kas pagaminama

  2. Mindaugas Klumbis parašė:

    Man tai krito į akis, kad tų grafikos kortų nenupirkta tiek jau daugiau, kad būtų toks trūkumas (9 % daugiau nei prieš metus). Tiesiog bus čia problemos su atmintimi, kaip ir sakoma. Nėra atminties, gali grafikos procesorių kiek nori turėti, kas iš to.

    • mafo parašė:

      Mano akimis vyksta traukimasis -4.6 proc. t.y. paskutiniame metų ketvirtyje tiek sumažėjo „shipmentas“ (kas tai yra nežinau, tikrai neturėtų būti tikrieji pardavimai, čia kažkoks eksportas, nelabai įkertu kas per dydis, kompanija realius skaičius slepia, čia išvestinis dydis). 9.7 procentai čia turbūt už metus… parodo jog 2017 buvo beveik 10 proc. geresni nei 2016… -4.6 gali būti tiek sezoniškumo išdava (reikia turėti kokių 4 paskutinių metų duomenis), tiek VGA trūkumo pasekmė, tiek realios paklausos mažėjimas (na tik ne šį kartą 🙂 ) Market share procentais yra gryna statistinė sintetika, kuri realiai neparodo nieko apart rinkos dalies. Tad lieka neaišku kiek jie realiais skaičiais padidino pagaminamų plokščių skaičių (t.y. pagamino 100 vnt ar 1mln. daugiau). Taigi reziumė: nieko tie skaičiai nerodo apart to, kad rinką dalinasi AMD ir NVIDIA labai panašiais dydžiais. AMD mažesnė dalis, bet tikėjausi jog ji gerokai kuklesnė.

  3. Strelok parašė:

    Seip nesuprantu, kodel intel cia pridetas, nes jis gpu negamina, tik savo integrated graphics su cpu.
    Cia detalesnis earning report AMD: http://ir.amd.com/news-releases/news-release-details/amd-reports-fourth-quarter-and-annual-2017-financial-results

    Pagaliau vel pradejo pelna darytis, nes 5 metus is eiles buvo vien nuostoliai 😀

    • mafo parašė:

      Čia iš tavo nuorodos įdomūs skaičiai:
      AMD grynasis pelnas iš grafikos kortų berods (mln), tai metai skiriasi smarkiai ir realiai jokio kritimo nėra lyginant mėnesius tik augimas
      Computing and Graphics (1) Net ravenue
      mėnesių:
      December 30 2017 $ 958,
      September 30, 2017 $ 819
      December 31, 2016 $ 600
      metų:
      December 30, 2017 $ 3,029
      December 31, 2016 $ 1,967

  4. Strelok parašė:

    Nu tas „Jon Peddie Research“ nieko nepasako apie imoniu pelnus daromus, nes itraukiamios visokios integrated graphics. AMD ir Nvidia pelnas yra istorinese aukstumuose. Jeigu AMD 2016 grynasis pelnas buvo -497 mln, o 2017 43 mln. Arba va Nvidios akciju kursas, paimkite 5 metu laikotarpi ir aiskiai matosi, kad jokiu mazejimu nera. https://finance.yahoo.com/quote/NVDA/

    • mafo parašė:

      Straipsnyje ne pelnai aprašyti o gamintojų užimamos rinkos dalies pokytis ir konkrečių nišinių produktų eksporto apimčių pokyčiai. Šiaip taip pat savotiškai įdomūs ir painūs skaičiai 🙂

      • pasimetes parašė:

        Gerai pastebėta, kaip tik grįžęs namo norėjau, tai parašyti, bet kažkaip galvoju visvien amd turėjo labiau pirkti, nes kaip supratau buvo su jom geriau kasti (galiu ir klysti), bet aišku dar čia į daug ką remiasi tie skaičiukai.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.