2018 metais pagrindinių plokščių pardavimai mažės 10 %

Ekspertai prognozuoja, kad pagrindinių plokščių pardavimai ir toliau mažės. Tikimasi, kad šiais metais globalūs pardavimai susitrauks dar 10 %, šis rinkos mažėjimas stebimas jau eilę metų. Pardavimai toliau kris dėl „pasidaryk pats“ kompiuterių sektoriaus mažėjimo. Jis 2018 metais turėtų susitraukti apie 15 %.

Dar 2013 metais buvo parduota apie 75 mln. vienetų pagrindinių plokščių, o 2016 metais pardavimai jau siekė mažiau nei 50 mln. vienetų, pernai buvo parduota apie 43 mln. vienetų pagrindinių plokščių. Prognozuojama, kad šiemet pardavimai susitrauks dar 10 %.

Dėl labai didelės konkurencijos, tokie gamintojai kaip „Gigabyte“ netgi ėmėsi restruktūrizacijos. Kompanija 2016 metais pardavė 16.2 mln. pagrindinių plokščių, o pernai jau tik apie 12.6 mln. Tikimasi, kad 2018 metais „Gigabyte“ seksis kur kas geriau.

Dabar žaidėjų segmentas tebeauga, dėl to gamintojai vis dar uždirba neblogai dėl išaugusių maržų. „Asus“ dominuoja šiame sektoriuje užimdami beveik 70 % rinkos, tad kitiems gamintojams paliekama labai mažai vietos didinti savo pagrindinių plokščių pardavimus.

11 Komentarai

  1. jokbon parašė:

    Trumpai drutai:
    Gygabite sumazino kaupikliu skaiciu ant mb todel pirkejai pasirinko kitus gamintojus, ryzen buvo visiskas sudas del to nieks jo mb nepirko, o 2017 metais visi lauke coffe lake kai atsirado pranesimas apie padidinta branduoliu skaiciu.
    MANO PROGNOZES:
    2018 metais MB rinka atsigaus, bet tik vieneriems metams.
    Pasidaryk pats rinka atvirksciai turetu padideti 2018 nes pasidaryk pats naudotojai dazniausiai yra arba neturtingi, arba profesionalai kurie renka geriausia pc build, ir daznai laukia geriausio varijanto. Patys neturtingiausi susirinkti kompiuterio nesugebes del neismanymo ir blogos edukacijos neisivysciusiose salyse. Tai sita aspekta irgi reikia pasverti nes pasaulyje jaunesni vaikai, ar neisivysciusiu saliu pilieciai visgi egzistuoja…

  2. Gnytasis parašė:

    Mano atveju norėčiau pasimt i7-8700k, bet už mb mokėt virš 100e kai nereikalingos man dar dvi jungtys vaizduškės, mat gal tas z370 chipsetas daugiau skirtas entuziastam tai rankos nekyla. Dabar laukiu gal isleis vizgi pagaliau kaska mazesnio, paprastesnio ir nereiktų permokėt ko as nenaudoju papraščausiai.

  3. BC00 parašė:

    Neprastą Z370 be pribumbasų galima įpirkti už 130 eurų. Žiūrint į H270 kainas H370 kainuos ~100 eurų. Ar verti 30 eurų daugiau nei trijų mėnesių laukimo?

    • mafo parašė:

      Vienas protingas žmogus sakė, kad „kiekvieną dieną kompiuterių pasaulyje yra kažkas naujo už kampo, jei lauksi niekada nieko nenupirksi“. Iš kitos pusės jei gali šiek tiek palaukti ir esama finansinė situacija neleidžia pajamt to ko nori, kodėl gi nepalaukus – mėnesiuką kitą 😉 Šiaip pasirodžius B350 reikalai turėtų sukrutėti. Įdomu, kodėl tas „pasidaryk pats“ traukiasi, pvz aš vienas iš tų, kuris praplečia tą segmentą 1 vnt. (ne kitaip čia ir atsiradau pas jus, ieškojau kokio Lietuviško saito su naujausia info). Manau kad didžiosios rinkos kaip Kinija, Indija ir pan, kaip tik turėtų generuoti prieaugį o čia viskas traukiasi po 10 proc. per metus – keista.

  4. BC00 parašė:

    Bet ar finansinė situacija gali būti įtempta kai galvoje sukasi 8700K? Čia arba principas, kad nemokėsiu +30, arba nebūtinybė šiuo metu turėti PC, apie kurį galvojama, arba abu kartu 🙂

  5. koloniukas parašė:

    Koks tikslas pirkti senus nuvaikytus cpu…. 8700k sugeba padaryti 10 12 core cpu. Šeip jo nuonė visada bus kitokia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.