2019 metais muzikos transliavimo rinka augo 32 %

Praėję metai buvo geri muzikos transliavimo verslui. Visa rinka per metus išaugo apie 32 %, o „Spotify“ ir „Apple Music“ vis dar pirmauja šiame segmente. Remiantis „Counterpoint“ tyrimais, „Apple“ muzikos abonentų skaičius išaugo 36 %, jų paslauga užėmė 19 % rinkos.

„Spotify“ abonentų skaičius išaugo 23 %, o paslauga užėmė įspūdingą 35% rinkos dalį pernai ir gavo net 31 % visų šio segmento pajamų. Trečiąją vietą užima „Amazon“ muzikos transliacijos paslauga, su 15 % rinkos, o „YouTube Music“ tenka tik 6 % rinkos.

Rinkos analitikai mano, kad „Apple“ sėkmę lėmė nuolatinis paslaugos tobulinimas ir ji toliau pervilioja „Spotify“ abonentus, o pastarosios dėmesys išskirtiniam turiniui ir reklaminiai sandoriai taip pat ženkliai išaugo.

„Counterpoint“ mano, kad ši tendencija išliks visus 2020 m., o abonentų skaičius išaugs daugiau nei 25% dėl COVID-19 protrūkio. Jei prognozės bus teisingos, bendras mokamų abonentų skaičius visame pasaulyje viršys 450 milijonų.

15 Komentarai

  1. Mindaugas Klumbis parašė:

    Parsisiunti YouTube Vanced, pasidarai playlist ir nemokamai be reklamų klausaisi jeigu yra poreikis 🙂

    • EgidijusL parašė:

      Paskutinė Vanced versija diegiasi hemarojiškai. Plius turi nemažą kiekį duomenų pumpuotis, kad fone klausytum tik muzikos…

      • Mindaugas Klumbis parašė:

        Tas tai taip. Aš tik šiaip pasakiau, nes muzikos nesiklausau iš telefono. Tai daugiau čia teorinis toks pasisakymas 🙂

        • Strelok parašė:

          Aš tai spotify naudoju jau keletą metų nemokamai 🙂

          • Povilas parašė:

            Premium? ar free versija ? 😀

            • svabas parašė:

              jis nepriklausomas verslininkas, tai aišku, kad premium

            • Strelok parašė:

              Aišku premium. Koks save gerbiantis verslininkas free naudotų. : ))
              Per revoliut galima susikurti kiek nori virtualių kortelių ir dažnai buna 3 men free trail. Ar bent 1 men free trail visada. Aišku būna tingiu perkurti acc, bet kai atsiranda daugiau laisvo laiko tai visada galima. Kaip ir su netflix, tik kad ten nėra ką žiūrėti. Tas pats su Amazon prime irgi veikia. Čia tas pats kaip Lietuvoje visada jaunu ūkininku gali būti.

              • Daemon parašė:

                Netflixas – šūdas. Už Spotify moku savo uždirbtais pinigais ir nelabai turiu noro landžiot po visokius Revolutus. Nesakau, kad esu kažkoks turtuolis, bet man tinka. Susimoku 7 eurus ir galiu dirbdamas klausyt bet ko, ko noriu. Ir kokybė pasijautė, kad geresnė, ypač aukštuose dažniuose.

                • Strelok parašė:

                  Aš nemoku, vien iš idėjos at this point. Bet dabar kai turiu neribotą mobile data, tai tiesiog YouTube pasileidžiu. Nejaučiu didelio skirtumo.

                • Daemon parašė:

                  Tai aš gerus kelis metus naudojau Spotify paprastą planą ir buvo gerai. Pas mane irgi neribotas internetas telefone. Bet na na, kaip aš su juo pasimoviau: ėmiau mezoną per akciją… Tai jo 😀 Mieste veikia, įlendi kur į pastato vidų jau pradeda pūliuot išvažiuoji iš miesto – pzdc, nebegaudo 😀 Būčiau ant telios daugiau gigabaitų pasidaręs ir viskas, o dabar reikia naudot, nes netesybos nesaldžios, o pinigai jau sumokėti, lieka free paslauga pusantrų metų. Šiaip kaip ir susitaupo, tik tiek, kad pati kokybė ryšio ne kokia. Na, bent gerai, kad Spotify duoda Premiumams parsisiųsti muziką į įrenginį, kas gerai keliaujant ir pan.

              • MunkaTheGreat parašė:

                Būdas geras jei nori naudotis nemokamai, bet prastas jei nori pajusti visą spotify gėrį. T.y. nuosavi playlistai, shazaam spotify tandemą ir spotify radio, kas leidžia klausyti naujos bet tau tinkamos muzikos. Spotify puikiai analizuoja klausomą stilistiką ir kasdien siūlo daily mix kuriame nauja/negirdeta muzika tavo palaikinta ir playlist. O šiaip taupant yra family account, susitariat 6 draugai, kartą per metus visi sumeta po 23 eurus vienam ir visi turi premium. Arba jei nėra didelio skirtumo, tai tada soundcloud arba tunein, visiškai nemokami

                • Daemon parašė:

                  O va čia klausimas man kilo dėl Family plano. Kad ir koks čia bebūčiau verchlininkas, bet tas Family planas, rašo, kad yra skirtas po vienu stogu gyvenantiems asmenims. Bandžiau domėtis, po to atsibodo, tai taip ir likau iki galo nesupratęs: ar tą Family planą galima pasiimt bet kam? Pvz. žmonėms gyvenantiems skirtingose šalyse, na, ar šiaip miestuose, ne po tuo pačiu IP adresu?

                • MunkaTheGreat parašė:

                  Tas po vienu stogu reiskia reikia visiems irasyti ta pati adresa, t.y. namu adresa. Is musu family plan 6 zmoniu 2 gyvena ne LT (vienas UK kitas DE) o visi kiti skirtingose vietose LT. O jei paklaustu, sakyciau mokosi studentai uzsienyje ar kazka 😀 bet realiai niekam neidomu ir naudojames jau gal 3-4 metai

                • Daemon parašė:

                  Tai ačiū už atsakymą. Bandysim gal ir mes taip daryt 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.