2021 metais telefonų rinka augo

IDC paskelbė savo ketvirtojo ketvirčio ataskaitą apie išmaniųjų telefonų rinką, o pasibaigus 2021 m. jie taip pat apibendrino visų metų rezultatus. Remiantis duomenimis, visoje išmaniųjų telefonų rinkoje pardavimų skaičius išaugo 5,7%, nepaisant prasto paskutinio metų ketvirčio, ​​kuriame fiksuotas  3,2% mažėjimas. Penkios geriausios įmonės išliko „Samsung“, „Apple“, „Xiaomi“, „Oppo“ ir „Vivo“ tiksliai tokia tvarka, o skyrelyje „Kitos“ bendras nuosmukis buvo net 12,5%.

Antroji 2021 m. pusė nepateisino lūkesčių, atskleidė Ryanas Reithas, IDC grupės viceprezidentas. Didžiausia įmonių problema buvo komponentų trūkumas, kuris tęsis ir pirmąjį 2022 m. pusmetį. Tikimasi, kad augimas grįš antrąjį šių metų ketvirtį, o paklausa išlieka didelė daugelyje rinkų, nes vartotojai domisi 5G produktais ir sulankstomais įrenginiais.

Kalbant apie ketvirtąjį ketvirtį, „Apple“ sugebėjo parduoti daugiau telefonų nei bet kuri kita bendrovė dėl „iPhone 13“ serijos, kuri sudarė didžiulę 85 mln. „Apple“ pardavimų dalį. Toliau seka „Samsung“ ir „Xiaomi“, kurios buvo vienintelės dvi bendrovės iš 5 geriausių, kurios užfiksavo didėjančius pardavimus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.