2022 metais „Sony“ planuoja tiekti mažiau PS5 konsolių nei 2021 metais

„Sony“ atskleidė savo finansinę ataskaitą, bet joje buvo įdomiausia buvo ne pinigų skaičiai, bet „PlayStation 5“ konsolių tiekimo prognozė 2022 metams. „Sony“ praneša, kad 2021 metais iš viso į rinką tiekė 17,3 milijonus PS5 konsolių. Jei lygintume su PS4 konsolių išleidimo laikotarpiu, tai tada tiekimas buvo beveik trimis milijonais didesnis. Tad nenuostabu, kad konsolių trūksta ir jų kainos antrinėje rinkoje yra labai didelės.

Kas dar blogiau, kad „Sony“ teko pabloginti 2022 metų prognozę. Seniau buvo planuojama 2022 metais pagaminti 14,8 milijonus PS5 konsolių, bet dabar šis skaičius sumažintas iki 11,5 mln. Pagrindinė priežastis dėl ko gamyba mažės yra lustų trūkumas. „Sony“ nedetalizuoja kurių lustų tiksliai trūksta, bet tai gali būti tiek AMD sukurtas procesorius su grafiką, tiek, tarkim, maitinimo grandinės komponentai.

Gal tai ir keista, bet „Sony“ norėdami žaidėjams pasiūlyti bent ką nors padidino PS4 gamybos apimtys. Tie, kurie visai nusivils negavę PS5, galės įsigyti bent PS4.

2 Komentarai

  1. neblogai parašė:

    Iš tų 17.3mln patiektų, apie 3-4 mln bus iš 2020-ų metų. Taigi jei žada per šiuos metus pagaminti tik 11.5mln- tai išties bus stiprus sumažėjimas nuo ~14mln. pagamintų 2021-ais. Šiek tiek keista, nes kaip ir žadama jog antroje metų pusėje padėtis su tiekimu AK rinkoje turėtų būti pasitaisiusi.

  2. Zenman parašė:

    Nesuprantu kur logika tos playstation kompanijos gaminti sena modeli Ps4 kai jau atsirado Ps5 !!! Kas ji pirks ??? Nejaugi toj kompanijai atsiprasantvsrdi durniai ir vysiski debilai kad tokios mintis atsirado !! Cia tas pats kaip gaminti vietoi naujo mersedeso moraliskai nusenusi mersedesa !!

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.