2022 metais telefonų pardavimai ir toliau didės

Kalendoriniai metai artėja prie pabaigos, o „Trendforce“ analitikai jau skelbia savo prognozes dėl 2022 m. rinkos. „Trendforce“ teigimu, pramonė ir toliau atsigaus, pasaulio ekonomika grįš į normalias vėžes, o pandemijos situacija pamažu yra valdoma.

Paklausa besivystančiose rinkose ir įprastas įrenginių keitimo ciklas padidins 2022 m. pardavimus iki 1,39 mlrd., o tai bus 3,8% metinis augimas. Iš jų 660 milijonų bus su 5G ryšiu, o tai sudarys 47,5% visų įrenginių.

2022 m. „Samsung“ pardavimai pasieks 276 mln. įrenginių, o tai yra maždaug 1,1% daugiau nei prieš metus. Bendrovė jau sugebėjo paįvairinti savo vidutinių ir pradinio lygio telefonų gamybą, kad jie būtų konkurencingesni. Kadangi bendrovė jau užima didžiulę rinkos dalį, jos pardavimų padidėjimas bus labai mažas palyginus su 2021 m.

„Trendforce“, prognozuodami „Apple“ pardavimus, remiasi informacija, kad pirmąjį metų ketvirtį daugelis ketina įsigyti naują „iPhone SE“, kuris turės 4,7 colio ekraną ir „A15 Bionic“ sisteminį lustą. Tai bus „Apple“ bandymas nugriebti gabalėlį vidutinės klasės pyrago, tačiau didžiąją dalį pardavimų sudarys būsimi „iPhone 14“.

Dar viena prielaida apie 2022 m. yra ta, kad Kinijos rinka vargu ar smarkiai augs, todėl tokios kompanijos, kaip „Xiaomi“, „Oppo“ ir „Vivo“ bandys plėstis pasaulinėje arenoje. Prognozuojama, kad „Xiaomi“ išaugs 15,8% ir pasieks 220 mln. pardavimų. „Trendforce“ duomenimis, „Oppo“ ir jos dukterinės bendrovės „OnePlus“ ir „Realme“ pasieks 208 mln. pardavimų, o „Vivo“ teks 149 mln. pardavimų.

Įdomu tai, kad duomenys rodo, jog Top 5 įmonės užims beveik 80% rinkos, o visoms kitoms įmonėms, įskaitant tokius prekės ženklus kaip „Huawei“, „Honor“, „Motorola“, „Asus“, ZTE, „Sony“ ir kt., bus palikta „tik“ 294 milijonai įrenginių pardavimų.

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.