2.5GHz keturių branduolių Operon procesoriai jau gruodį

AMD per oficialų keturių branduolių Operon procesorių pristatymą minėjo, kad po maždaug dviejų mėnesių rinkoje pasirodys 25% didesnio dažnio – 2.5GHz procesorių versijos. Tai ne tik leis kompanijai pagerinti serverių našumą, bet ir pristatyti dėmesio vertus sprendimus namų kompiuteriams.

Pasak AMD serverių ir darbo stočių poskyrio vice prezidento Randy Allen’o, jau gruodžio mėnesį turėtume sulaukti 2.5GHz dažnio Barcelona branduolio procesorių. Nors jų dažnis bus 25 procentais didesnis už dabartinio greičiausio 2GHz keturių branduolių procesoriaus, tačiau toks dažnio prieaugis turėtų atnešt ~15 procentų spartos prieaugį.

Be padidinto dažnio serverinių procesorių AMD šį gruodį pristatys ir Phenom serijos procesorius, kurie pakeis dabartinius Athlon. Deja, apie jų dažnius bei kitas detales AMD informacijos neskelbė.

Anksčiau buvo pranešta, kad AMD šias metais ketina pristatyti tik Phenom FX-80 procesorių. Phenom FX-90 ir FX-91 turėtų būti išleisti pirmame 2008 metų ketvirtyje. Ši išleidimo data iš esmės atitolina naujos AMD platformos FASN8 išleidimą, kurioje veiks du keturių branduolių procesoriai ir kuri bus orientuota spartos entuziastų publikai.

Phenom FX-80, kaip spėjama, turėtų veikti 2.2 – 2.4GHz dažniu, turėti 2 megabaitus L2 bei taip pat 2 megabaitus L3 atminties, palaikyti dviejų kanalų DDR2-1066 atmintį, Hyper-transport 3.0 magistralę bei AM2 lizdą. Laukiami FX-90 bei FX-91 dažniai yra 2.2 – 2.6GHz.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.