300-osios ir 400-osios serijos AM4 pagrindinės plokštės visgi nepalaikys PCIe 4.0

Seniau buvo kalbų, kad senesnės 300-osios ir 400-osios serijos AM4 pagrindinės plokštės palaikys PCIe 4.0 standartą kai bus naudojamas „Ryzen 3000“ procesorius. Kai kurie pagrindinių plokščių gamintojai netgi išleido naujus BIOS, kurie įgalino šią technologiją esamuose produktuose, bet priėjo AMD ir tarė, kad norintys PCIe 4.0 gaus pirkti nauja pagrindinę plokštę su X570 mikroschemų rinkiniu.

AMD mano, kad senesnės pagrindinės plokštės negali užtikrinti stabilaus PCIe 4.0 veikimo. Visa tai dėl to, kad nėra reikalingo signalų pralaidumo, kurio reikalauja PCIe 4.0. Taip buvo nuspręsta tiesiog išjungti šią technologiją, nes negalima užtikrinti tinkamo veikimo.

PCIe 4.0 standartas reikalauja specialių komponentų, kurie turi būti sertifikuoti, o būtent to ir neturi senesnės pagrindinės plokštės. Tuo pačiu trūksta linijų skirstytuvų, kurie x16 signalą perskirtų į du x8 signalus.

11 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    jeigu butu kitaip, tai nei fiziskai nei marketingo prasme jokios logikos ir prasmes

  2. Strelok parašė:

    sakyčiau bullshit on AMD part. Jeigu MB gamintojai jau yra pratestavę veikimą ir yra išleidę BIOS’us su gen 4 palaikymu ir dabar AMD Reddit’e parašo, kad dur dur jokio palaikymo nenusimato. Visu pirma reikėjo nepradėti, kad x370 ir x470 palaikys gen 4. Dabar mėnesiui prieš ryzen 3000 išleidimą tokią naujieną numesti labai durnas sprendimas.

  3. BC00 parašė:

    Tai palaikys, tai nepalaikys… Asus sako, kad dabar palaikys ir netgi B450 turi platesnes palaikymo galimybes už brangesnes X470.

    AsusaboutPCIe4.0support

    https://www.overclock3d.net/news/cpu_mainboard/asus_reveals_pcie_4_0_support_for_much_of_their_x470_range_of_motherboards/1

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.