32nm technologijos Intel Atom CPU pasirodys 2011 metais

Intel vis dar nėra rinkai pristačiusi antrosios kartos Atom šeimos procesorių, tačiau žiniasklaida vienu žingsniu priekyje ir mums praneša, ko laukti toliau. Pasak Fudzilla, Intel ruošia naują Atom platformą skirtą pigiems staliniams kompiuteriams vardu Cedarview-D.

Naujos platformos procesorius bus pagamintas 32nm technologijos pagrindu ir vartos mažiau energijos, negu visi iki šiol pagaminti Intel Atom centriniai procesoriai. Cedarview-D platforma, kaip pranešama, vartos mažiau 10W elektros energijos. Galime priminti, kad artėjanti Pineview-D platforma suvartos apie 12-15W energijos. Visi kiti jų komponentai, lyginant abi platformas, energijos suvartojimo atžvilgiu liks bemaž identiški, o tai reiškia, jog taupesniu taps tik procesorius.

Pastebima, kad mažėjant energijos suvartojimui, reikės mažiau įrangos aušinimui, kas leis sumažinti bendrus pagaminimo kaštus. Taigi, artimiausioje ateityje mes galime pamatyti dar pigesnių stalinių kompiuterių. Jei viskas taip pat klostysis ir Cedarview-D platformą perkeliant į nešiojamuosius kompiuterius, šie taip pat turėtų tapti kiek pigesni, lengvesni ir labiau mobilūs.

Žinoma, kitų metų pradžioje pasirodysiantys Pineview procesoriai bus taip pat ganėtinai atnaujinti juos lyginant su esama karta. Pineview Atom procesoriai nuo šiol bus ne tik centriniai procesoriai, tačiau savyje turės ir grafinį branduolį bei integruotą atminties kontrolerį panaudojant 45nm technologinį procesą. Pastarasis atnaujinimas leis atsisakyti šiaurinio „tilto“ darbo, kuris šiuo metu yra būtinas, ir taip dar labiau sumažinti energijos suvartojimą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.